Stalingrad 1-3
Ohjaus: Sebastian Dehnhardt, Christian Deick ja Joerg Müllner
Tuotanto: broadview.tv GmbH, Saksa 2003.
Kolmiosainen suurdokumentti toisen maailmansodan historiallisimmasta taistelusta lähetetään uusintana kolmena peräkkäisenä sunnuntaina samaan aikaan. Sebastian Dehnhardt, Christian Deick ja Joerg Müllner ovat koonneet ennen näkemättömistä arkistomateriaaleista, sotilaiden kirjeistä ja eloon jääneiden haastatteluista kolmiosaisen suurdokumentin Stalingradin taistelusta, jossa kuoli noin 170 000 saksalaista sotilasta.
Saksalaisten lisäksi haastatellaan italialaisia, venäläisiä ja romanialaisia sotilaista, vaimoja ja äitejä. He kaikki kertovat surullista tarinaa uskomattomasta terrorista ja julmuudesta, kylmyydestä ja nälästä sekä valheista, kun Hitler kerskui tappion kynnykselläkin Saksan armeijan voittamattomuutta. Elokuun 1942 ja tammikuun 1943 välillä käyty taistelu ei ollut Hitlerille vain yhden teollisuuskaupungin valloitus, vaan kantoihan Volgan varrella sijaitseva kaupunki hänen suurimman vihollisensa nimeä. Näin kaupungin kohtalo oli sinetöity.
Osa 1 : Matkalla Stalingradiin Yli puolen miljoonan miehen voimin saksalasiarmeija eteni kohti Kaspianmerta ja Stalingradia valloittaakseen Neuvostoliiton sotateollisuuden keskuksen. Hitlerin kuudes armeija kohtasi joka puolelta voimakasta vastarintaa ja saksalaissotilaita menehtyi verisissä taisteluissa. Silti Hitler kerskui vielä 8. marraskuuta Münchenissä, että Stalingrad on käytännössä valloitettu, eivätkä saksalaiset enää koskaan lähden kaupungista.
Osa 2 : Saarroksissa Stalingradissa Marraskuun 23. päivään mennessä venäläiset joukot olivat saartaneet saksalaiset; 300 000 sotilasta oli ansassa. Hitler seurasi tilannetta muualla, eikä antanut perääntymiskäskyä vastoin asiantuntijoiden neuvoa. Göring lupasi yrittää avustuspakettien, ammusten ja polttoaineiden pudottamista lentokoneesta, mutta yritys epäonnistui. Pakkanen laski nopeasti - 40 asteeseen, eikä kesäasuisilla saksalaissotilailla ollut juuri mahdollisuuksia Venäjän talvessa. Joulu saarroksissa oli miesten äärimmäisen epätoivon aikaa.
Osa 3 : Stalingradin taistelu päättyy "Kuudes armeija saa sanani, että kaikki voitava tehdään teidän pelastamiseksenne. Adolf Hitler." Radioviesti saavutti saarretut sotilaat 31.1.1942. Kahden päivän kuluttua viimeisetkin yksiköt antautuivat. Hitler oli raivoissaan. Koskaan ennen ei Saksan armeijan komentajia ollut vangittu. Noin 95 000 sotilasta vangittiin ja vain 6000 palasi kotiin.