Kikka Nordberg (Anu Sinisalo) TULIPORTAAT — kuusitoistaosainen intohimosarja lehtiyhtiön valtataistelusta
Kotikatsomossa maanantaisin klo 21.20

VIERAANA "Tuliportaiden" Peilin muotitoimittaja Kikka Nordberg, näyttelijä Anu Sinisalo

(s. 1966), valmistui Teatterikorkeakoulusta näyttelijäksi 1995, äidinkieli suomi, mutta koulukieli ruotsi, minkä ansiosta näytellyt molemmilla kotimaisilla kielillä, teatterissa ja televisiossa.

Muistattehan Anu Sinisalon MTV:n sarjassa "Samppanjaa ja vaahtokarkkeja"? Ja Svenska Teaternin klassikoissa, Shakespearen näytelmässä "Mitta mitasta" ja Molièren "Ihmisvihaajassa"? Ja saman teatterin musikaalissa "Viulunsoittaja katolla"?

"Näyttelin Viulunsoittajassa yhtä Tevjen tyttäristä, sitä joka menee naimisiin — mikä sen nimi nyt taas oli?…Noita klassikoita näyteltiin ruotsiksi tulkin välityksellä, kun toisen ohjasi gruusialainen Robert Sturua ja toisen unkarilainen Tamás Ascher. Viulunsoittajan ohjasi muuten Kurt Nuotio, joka pyysi minut sitten Tuliportaisiin. MTV:n sarjan Päivikin jälkeen jo toiseen toimittajarooliin! Olen tosi iloinen, että olen saanut hyvin töitä valmistuttuani!"

Nuoreksi näyttelijäksi tosi hyvin. Kielitaidostasi on ollut hyötyä, eikö vaan?

"On, mutta kyllä ruotsiksi on triplavaikeeta… joudun tekemään huomattavasti enemmän töitä. Klassikoita on suomeksikin vaikea tehdä, saati sitten kun ei äidinkielellä… Mutta on onni, että olen saanut näytellä molemmilla kotimaisilla. Nyt juuri olen mukana Lillanin uuden johtajan, Tove Granqvistin näytelmässä "Siskoni". Helppoa ei ole — mutta haasteita pitääkin olla!"

Hyvästä palautteesta päätellen Tuliportaiden Kikka kiinnostaa sarjan katsojia.

"Kikka on silleen hörhö… Kikka saa sympatiat puolelleen. Hän yrittää kovasti ja on rehellinen ja jotenkin niiden kaikkien Lehtitalon juonittelujen ulkopuolella. Kiva, että Kikasta on pidetty…

Minusta on mukavaa että voi tehdä sellaista työtä, mikä saa ihmiset viihtymään! Tänä päivänä on niin paljon synkkää… on lamaa ja työttömyyttä. Ihmiset kaipaavat arjesta irrottautumista… vakavaa draamaa on ihan tarpeeksi ihmisten yksityiselämässä! Tuliportaat on "saippuaoopperaa" — ja ollut paljon lehdistön hampaissa. Saippuaoopperaa voi tehdä hyvin — ei siitä saisi tulla kirosanaa! Raskaan päivän jälkeen moni katsoo mielellään hyvin tehtyä viihdettä, tarinaa, jossa juoni vie eteenpäin… Hyvä joka tapauksessa että sarja on herättänyt keskustelua!"

Tuliportaiden jälkeen olet harjoittelemassa jo uutta pitkää sarjaa TV2:lle. Ehditkö itse harrastaa mitään?

"Viime aikoina en ole paljon ehtinyt. Eikä töiden ja perheen ohella niin paljon jaksa, mutta aina kun ehdin, käyn mielelläni kävelemässä tai aerobicissa. Ja yritän pitää huolta itsestäni, niin kuin näyttelijän kyllä ehdottomasti pitääkin! Ratsastamassa käyn myös — se on tosin aika kallis harrastus — freelancerilla ei aina ole rahaa!"

Haastattelu keväältä 1998