yle.fi

Marengilla kuorrutettuja appelsiinilettuja ja vaniljäjäätelöä

Marengilla kuorrutettuja appelsiinilettuja ja vaniljäjäätelöä

  2
  5 dl
  2,5 dl
  0,5 dl
    1 rkl
  0,5 tl

kananmunaa
maitoa 
vehnäjauhoja 
öljyä 
sokeria 
suolaa

 
täyte

200 g

appelsiinimarmeladia
vaniljajäätelöä

 

marenki: 3 valkuaista + 1 dl sokeria 

Lettutaikina:
1. Vatkaa kananmunien rakenne rikki, lisää sokeri ja puolet maidosta.
Sekoita joukkoon vehnäjauhot.
2. Lisää loput maidosta, öljy ja suolaa. Anna taikinan turvota vähintään ½ tuntia.
3. Paista ohukaiset kuumalla pannulla molemmin puolin.
4. Voitele letut appelsiinimarmeladilla , taita ne ensin puoliksi ja
sitten vielä puoliksi. Vatkaa sokeri ja valkuaiset vaahdoksi.
5. Kuumenna uuni 200oC:een ja varaa neljä kohokasvuokaa.
6. Laita lettukohokasvuokaan ja sen päälle vaniljajäätelöä. Kuorruta marengilla ja gratinoi uunissa n. 5 minuuttia.

Valmistusaika 30 minuuttia.

Lähetä linkki

Esitysaika

Ohjelma on päättynyt.

YLE Areena

YLE Areena

 

Ohjelman jaksot ovat nähtävissä Areenassa 30 vuorokauden ajan tv-lähetyksen jälkeen.
> Areenaan

Kotikokit teksti-tv:ssä