yle.fi

Puolukkavanukas ja puolukkasurvos

Puolukkavanukas ja puolukkasurvos

150 g   
   75 g
    3
    2 rkl
    2 dl
     1dl
   

perattuja puolukoita
hienoa sokeria
liivakkoa
sitruunamehua
kermaviiliä
kuohukermaa

1. Pane liivakot likoamaan kylmään runsaaseen veteen vähintään 10 minuutiksi. Purista sitten hyvin vesi pois ja sulata kuumennettuun sitruunamehuun. Anna jäähtyä huoneenlämpöiseksi.
2. Pane puolukat ja sokeri tehosekoittimeen ja jauha soseeksi. Sekoita sose huolellisesti kermaviiliin.
3. Vispaa kerma pehmeäksi vaahdoksi.
4. Sekoita liivateliemi puolukka-kermaviiliin ja välittömästi sen jälkeen kermavaahto.
5. Pane sopiviin annosvuokiin ja jäähdytä kylmässä.
6. Kumoa lautasille tai tarjoile suoraan annosmaljasta

Valmistusaika 30 minuuttia.

 
Puolukkasurvos

300 g
  50 g
   
 

puolukoita
sokeria

1. Murskaa sokeroidut puolukat esim. haarukalla ja anna mehustua jääkaapissa. Valmistusaika 15 minuuttia.

 

 

 

Lähetä linkki

Esitysaika

Ohjelma on päättynyt.

YLE Areena

YLE Areena

 

Ohjelman jaksot ovat nähtävissä Areenassa 30 vuorokauden ajan tv-lähetyksen jälkeen.
> Areenaan

Kotikokit teksti-tv:ssä