yle.fi

Alkoholittoman glögin pohja ja valkoinen glögi

 Alkoholittoman glögin pohja

    2 dl
 1-2 tl
    1
    1 rkl
    2 rkl
   

vettä
kardemummaa
kanelitanko
kokonaisia neilikoita
vaaleaa siirappia
inkiväärin juurta
muutama mustapippuri

 

Keitä lientä hiljalleen puolisen tuntia ja siivilöi se sitten. Glögipohja säilyy jääkaapissa muutaman viikon. Kuumenna mehua (omena, päärynä), johon lisäät glögipohjaa 1 dl/1 litra mehuun. Tarjoa manteleiden ja rusinoiden kera. Valkoinen glögi.

Valkoinen glögi

    1 plo 
    1 dl
 3-4 rkl
    1
   

kuivaa valkoviiniä 
rusinoita
hunajaa
kanelitanko
laakerinlehti

 

Kaada viini kattilaan. Lisää kanelitanko, rusinat, hunaja ja laakerinlehti
ja kuumenna juoma. Rusinoista tulee makeutta, joten lisää hunajaa
varovaisesti. Anna glögin seistä hetki kannen alla. Siivilöi se sitten
laseihin, joissa on lusikka.

Ripottele pinnalle kardemummaa. Pane jokaiseen lasiin sitruunaviipale,
johon on pistelty kokonaisia neilikoita.

Lähetä linkki

Esitysaika

Ohjelma on päättynyt.

YLE Areena

YLE Areena

 

Ohjelman jaksot ovat nähtävissä Areenassa 30 vuorokauden ajan tv-lähetyksen jälkeen.
> Areenaan

Kotikokit teksti-tv:ssä