yle.fi

Tyrnimarinoitua lohta

Tyrnimarinoitua lohta
400 g
   

lohifilettä
suolaa, valkopippuria
tilliä, rosépippuria

 

Viipaloi lohifile (poistettu kaikki ruodot) viistoiksi isoiksi ohuiksi viipaleiksi Tarvitset noin 100 g lohta kutakin ruokailijaa kohti.  Viipaleet asetetaan vadille ja maustetaan suolalla ja pippurimyllyllä (vähän valkopippuria) molemmin puolin.
Lohipalat sivellään päältä marinadilla ja koristellaan rouhitulla rosépippurilla ja pienillä kauniilla tillinoksilla. Anna lohen maustua puolisen tuntia.

 
Tyrnimarinadi
    2 dl
    2 dl
   

maapähkinä- tai rypsiöljyä
tyrnietikkaa

 
Sekoitetaan hyvin keskenään ja varsinkin juuri ennen käyttöä.

Tyrnietikka
1/2 dl
1/2 rkl
   1 dl
1/2 dl   

raakaa tyrnimehua
hienoa sokeria
valkoviinietikkaa
vettä

 

Kiehauta vesi ja sokeri, jäähdytä kylmäksi. Sekoita kaikki aineet
keskenään ja säilytä suljetussa astiassa viileässä. 

Lähetä linkki

Esitysaika

Ohjelma on päättynyt.

YLE Areena

YLE Areena

 

Ohjelman jaksot ovat nähtävissä Areenassa 30 vuorokauden ajan tv-lähetyksen jälkeen.
> Areenaan

Kotikokit teksti-tv:ssä