yle.fi

Appelsiini-kalkkunaa foliossa

Appelsiini-kalkkunaa foliossa

700-800 g  100 g
     2 rkl
     1
     1
200 g
    1
    

kalkkunanrintaa ilman nahkaa
voita
hienonnettua persiljaa
appelsiini viipaloituna
appelsiinin mehu
lanttua kuutioina
hienonnettu sipuli
tuoretta timjamia ja rosmariinia
hienonnettua persiljaa
suolaa ja vastajauhettua valkopippuria

 

1. Leikkaa kalkkunarintaan viilto, sivele sisus runsaasti pehmeällä voilla, mausta sitten suolalla, pippurilla ja persiljalla, taita rinta alkuperäiseen muotoon.
2. Freesaa sipuleita kattilassa ja lisää lanttukuutiot. Odota, että kasviset saavat hieman väriä ja mausta suolalla ja pippurilla. Taita folio, aseta lantut folion pohjalle. Nosta kalkkuna folion päälle. Lisää viipaloidut appelsiinit ja timjamin sekä rosmariinin oksia kalkkunan päälle ja kääri tiukaksi ja mahdollisimman tiiviiksi paketiksi.
3. Pane syvään uunivuokaan vettä sentin verran, nosta paketti vuokaan ja paista 150 asteisessa uunissa noin 50 minuuttia.
4. Avaa paketti varoen ja kaada sisään kertynyt neste kattilaan ja lisää yhden appelsiinin mehu.

Valmistusaika 1 tunti 10 minuuttia.

Lähetä linkki

Esitysaika

Ohjelma on päättynyt.

YLE Areena

YLE Areena

 

Ohjelman jaksot ovat nähtävissä Areenassa 30 vuorokauden ajan tv-lähetyksen jälkeen.
> Areenaan

Kotikokit teksti-tv:ssä