yle.fi

Fenkolileipää (ohutta ja rapeaa)


     2 dl
     1 rkl
     1 rkl
   15 g 
 1/2 rkl
    1 rkl
    3 dl
    3 dl   

maitoa 
voita 
tummaa siirappia 
hiivaa 
suolaa 
fenkolinsiemeniä 
grahamjauhoa 
vehnäjauhoa


 

1. Sulata voi, maito ja siirappi kattilassa 37 asteiseksi. Lisää hiiva ja anna liueta.
2. Sekoita kuivat aineet keskenään ja vaivaa ne taikinaan.
3. Anna taikinan kohota liinan alla puolisen tuntia.
4. Jaa taikina pienempiin osiin ja kauli ohuita lättyjä.
5. Paista 250 asteen uunissa leivinpaperin päällä pari minuuttia tai kunnes ne saavat hieman väriä. Jäähdytä esim. uuniritilän päällä.
Valmistusaika 45 minuuttia.

Lähetä linkki

Esitysaika

Ohjelma on päättynyt.

YLE Areena

YLE Areena

 

Ohjelman jaksot ovat nähtävissä Areenassa 30 vuorokauden ajan tv-lähetyksen jälkeen.
> Areenaan

Kotikokit teksti-tv:ssä