yle.fi

Hirvipataa ja muhennettua savonijinkaalia

Hirvipataa ja muhennettua savonijinkaalia
600 g
  20 g   
    2 rkl
    1
    2
100 g
100 g
100 g
100 g 
    2 dl
    2 rkl
    

hirvenpaistia
voita
tomaattipyreetä
sipuli viipaloituna
valkosipulinkynttä ohuina viipaleina
porkkanaa kuutioina
lanttua kuutioina
omenaa lohkoina
herkkusieniä viipaleina
punaviiniä
pihlajanmarjahyytelöä
timjamia, rosmariinia
suolaa, valkopippuria



 

1 . Kuutioi hirvenpaisti ja ruskista se kuumassa padassa voissa. Nosta lihat pois padasta.
2. Lisää tomaattipyree, hienonnetut yrtit ja kasvikset. Freesaa kunnes, saavat hieman väriä.
3. Lisää lihat takaisin pataan, samoin punaviini.
4. Keitä kunnes viinistä on jäljellä tilkka padan pohjalla ja lisää sitten vettä, niin että tuotteet peittyvät.
5. Lisää hyytelö, suola ja pippuria. Hauduta miedolla lämmöllä kannen alla n. 45 minuuttia. Kuori tarvittaessa pinnalle kertyvä vaahto ja lisää vettä tarpeen mukaan.

 

Muhennettua savonijinkaalia
300 g
    1   
    1
100 g
    1 dl
    

savoijinkaalia suikaleina
sipuli hienonnettuna
valkosipulinkynsi hienonnettuna
pekonia suikaleina
kermaa
suolaa, valkopippuria

 

1. Laita pekonit kylmään kasariin ja paista pikku hiljaa rapeaksi.
2. Lisää sipulit ja kaalit. Mausta suolalla ja pippurilla.
3. Lisää kerma ja hauduta kypsäksi.

Lähetä linkki

Esitysaika

Ohjelma on päättynyt.

YLE Areena

YLE Areena

 

Ohjelman jaksot ovat nähtävissä Areenassa 30 vuorokauden ajan tv-lähetyksen jälkeen.
> Areenaan

Kotikokit teksti-tv:ssä