yle.fi

Liekitetyt naudanlihakääryleet

 Liekitetyt naudanlihakääryleet

     8
    
350 g

Täyte
    4 rkl      
    1 kpl
    1 kpl
    1 rkl
225 g
    1

naudanleikettä, esim.
sisäpaistista tai filettä
tomaattia
konjakkia liekitykseen

oliiviöljyä
hienonnettu punainen maustepaprika
hienonnettu kesäkurpitsa
rakuunaa
porsaanjauhelihaa
muna
suolaa,
vastajauhettua mustapippuria


1. Kuumenna puolet öljystä ja freesaa siinä paprika, kesäkurpitsa ja rakuuna.
2. Mausta suolalla ja pippurilla ja kaada seos kulhoon, johon lisäät sianlihan, munan ja vähän suolaa. Sekoita hyvin.
3. Nuji varovaisesti naudanleikkeet kahden muovin välissä niin, että voit levittää täytteen niiden päälle ja sen jälkeen kääriä lihat kääryleiksi.
Sido kääryleet narulla.
4. Kuumenna loput öljystä, paista kääryleitä ympäriinsä noin 5 minuuttia kunnes ne ovat kauniisti ruskistuneita
5. Lisää pannulle konjakkia ja liekitä.
6. Lisää tomaattimurska, suolaa ja pippuria ja anna kiehahtaa.
7. Laita kääryleet kypsymään 130 asteiseen uuniin noin 30 minuutiksi.
8. Poista kääryleistä narut.

Valmistusaika 1 tunti.

 

 

 

 

 

 

 
Lähetä linkki

Esitysaika

Ohjelma on päättynyt.

YLE Areena

YLE Areena

 

Ohjelman jaksot ovat nähtävissä Areenassa 30 vuorokauden ajan tv-lähetyksen jälkeen.
> Areenaan

Kotikokit teksti-tv:ssä