yle.fi

Couscousilla maustettua vuohenjuustosalaattia

Couscousilla maustettua vuohenjuustosalaattia ja basilikakastiketta 

200 g
400 g
200 g

2 rkl
100 g
1

 

 

couscousia
vesimelonia
vuohenjuustoa
siivua paahtoleipää
hunajaa
rucolaa
sitruunan mehu
jääsalaattia, basilikaa
suolaa,
vastajauhettua valkopippuria

1. Keitä couscous paketin ohjeiden mukaan.
2. Kuori ja paloittele vesimeloni reiluiksi paloiksi.
3. Leikkaa paahtoleivät puoliksi ja aseta vuohenjuustoviipale leipien päälle.
4. Laita pinnalle hunajaa ja kuumenna 200 asteen uunissa pari minuuttia.
5. Pese salaatit ja revi ne pienemmäksi.
6. Sekoita kaikki ainekset keskenään lukuun ottamatta vuohenjuustoleipiä.
7. Mausta suolalla ja sitruunanmehulla ja asettele vadille.
8. Nosta kuumat vuohenjuustoleivät salaatin päälle.

Basilikakastike (majoneesikastike)

 

2,5 dl
1     kpl
1     tl
1     rkl 
1/2
 

 

rypsiöljyä
kananmuna
sinappia
sokeria
sitruunan mehu
murskattua kuminaa,
hienonnettua basilikaa
suolaa

 

1 . Laita öljy, kananmuna, sinappi ja sokeri sauvasekoittimen omaan astiaan.
2. Sekoita sauvasekoittimella astian alhaalta hitaasti ylös nostaen niin, että saat aikaan majoneesin.
3. Lisää loput mausteet.

Majoneesi säilyy hyvin peitettynä kelmulla viikon verran.

 

Lähetä linkki

Esitysaika

Ohjelma on päättynyt.

YLE Areena

YLE Areena

 

Ohjelman jaksot ovat nähtävissä Areenassa 30 vuorokauden ajan tv-lähetyksen jälkeen.
> Areenaan

Kotikokit teksti-tv:ssä