yle.fi

Sushiriisi


  360 g
     4,5 dl
     0,5 dl
     
   

sushiriisiä
4,5 dl vettä
0,5 dl riisiviinietikkaa
suolaa

1. Pese riisi vedellä, kunnes vesi muuttuu kirkkaaksi. Huuhteleminen vie riisistä ikävän maun pois.
2. Kaada sitten kattilaan vettä niin, että sitä on kolme senttiä riisin yläpuolella (varo kaatamasta liikaa vettä, ettei riisistä tule vetistä!) jolloin riisin pinta litistyy.
3. Keitä riisiä kuumimmalla lämpötilalla kannen alla, kunnes se kiehuu, minkä jälkeen pienennä levyä. Kun veden korkeus on laskenut riisin pinnan alapuolelle, käännä levyä pikkuisen suuremmalle.
4. Anna riisin kypsyä hiljalleen kannen alla noin 20 minuuttia. Kaada se sen jälkeen laakeaan astiaan.
5. Mausta puuhaarukalla sekoittaen suolalla ja etikalla.

 

Lähetä linkki

Esitysaika

Ohjelma on päättynyt.

YLE Areena

YLE Areena

 

Ohjelman jaksot ovat nähtävissä Areenassa 30 vuorokauden ajan tv-lähetyksen jälkeen.
> Areenaan

Kotikokit teksti-tv:ssä