yle.fi

Avaimet

Roikota avaimia koiran nenän edessä. Kun koira vaikkapa vain vahingossa tökkää nenällään niitä, sano "hyvä" ja palkitse makupalalla. Hyvä sanan oikea ajoitus on tärkeää. Se on sanottava juuri sillä hetkellä, kun koiran nenä on avaimissa kiinni. Näin koira tietää, mistä se palkinnon eli makupalan ansaitsi.

Siirrä avaimia vähitellen kauemmas koiran nenästä. Älä harppaa kerralla liian kauas, ettei harjoitus muutu turhan vaikeaksi. Pidä myös pieniä taukoja aina muutaman toiston välein. Tarkoitus on, että koira pysyy koko ajan tarkkaavaisena ja motivoituneena.

Kun olet aivan varma, että koirasi osaa koskettaa kädessäsi olevia avaimia, voit laittaa avaimet lattialle. Jätä kuitenkin kätesi aivan niiden viereen. Koira on nimittäin suurella todennäköisyydellä yhdistänyt käden ja avaimet. Yksinään lattialla lojuvat avaimet eivät näin ollen sen mielestä kuulu tähän leikkiin. Poista kätesi kuviosta siirtämällä niitä vähitellen avaimista poispäin.

Kun koira on oppinut koskettamaan yksinään lattialla olevia avaimia, voit antaa tempulle nimen. Juuri ennen kuin koira koskettaa avaimia, sano "avain". Koiran sitten tehdessä työtä käskettyä, palkitse se ruhtinaallisesti.

Varsinainen etsimisosuus tulee mukaan vasta viimeisenä. Laita avaimet vähitellen kauemmas itsestäsi ja pikkuhiljaa jopa pieneen piiloon. Etsiminen ei ole koiran mielestä vaikeaa. Hankalampaa on kertoa sille mitä sen tulee etsiä!

> Takasin

Lähetä linkki

Esitysaika

Sarja on päättynyt. 
Lemmikit nähtiin YLE TV2:ssa 
24.–28.12.2007

YLE Areena