yle.fi

Remmissä vetäminen

Kun opetetaan koiraa kulkemaan kauniisti taluttimessa, on tärkeää että se ei vetämällä saa mitään mitä haluaa. Koira ei siis saa remmi kireällä päästä tervehtimään ystäviään tai haistelemaan koirapostia lyhtypylväistä. Koira oppii nopeasti mikä kannattaa. Jos se oppii, että vetämällä saa mitä haluaa, on remmi taatusti aina lenkkeillessä tiukalla. Koiralle on opetettava että löysä remmi on sen kannalta kannattavampi asia.

Harjoittelun aluksi palkintoja (makupalojen käyttö on tässäkin harjoituksessa helpointa) on tultava hyvin tiheään tahtiin. Koira palkitaan aina remmin ollessa löysä. Voit aivan hyvin palkita koiran jo ENNENKUIN remmi kiristyy. Ole siis ripea! Vähitellen, koiran saadessa kiinni siitä mitä siltä haluat, voit pidentää palkitsemisväliä. Mikäli remmi ehtii kiristyä, pysähdy heti ja odota että koira löysää remmin itse. Kehu koiraa taluttimen löystyessä ja lähde uudestaan liikkeelle. Muuta mielellään kulkusuuntaa hieman. Näin koira keskittyy paremmin siihen, minne sinä olet menossa. Muista palkita koiraa sen kulkiessa kauniisti.

Jotta koiralla olisi mahdollisuus onnistua näissä harjoituksissa, on sen mielentilan oltava tarpeeksi rauhallinen. Koiran on liian kiihtyneenä mahdotonta malttaa mieltään tai edes kuunnella mitä sille sanot. Harjoittele siis sellaisessa ympäristössä, missä ei ole koiraa villitseviä tai pelottavia asioita. Siirry harjoitusten edetessä vaikeampiin paikkoihin ja tilanteisiin.

Voidakseen käyttäytyä taluttimessa oikein, koiran on myös voitava hyvin. Järjestä sille tarpeeksi vapaata liikuntaa ja oikeanlaista toimintaa. Jos koiralla on kamalasti ylimääräsitä energiaa, on kohtuutonta vaatia sitä käyttäytymään täysin hillitysti. Omistajan vastuulla on järjestää lemmikilleen sille sopivat olosuhteet. Tämän huolenpidon ja kärsivällisen koulutuksen koira palkitsee hyvällä käytöksellä vaikeissakin tilanteissa!

> Takasin

Lähetä linkki

Esitysaika

Sarja on päättynyt. 
Lemmikit nähtiin YLE TV2:ssa 
24.–28.12.2007

YLE Areena