Elokuva/Fiktio

Takaisin

Maupassant'n tarinoita

(Chez Maupassant)

Tiistaisin 31.3.2009 alkaen klo 18.55

YLE Kuvapalvelu/Maupassant'n tarinoita

Guy de Maupassantin novelleihin perustuvien draamojen sarja uusitaan keväällä YLE Teemalla. Ohjelmiin on valittavissa tekstitys suomeksi tai ranskaksi.

Voit katsoa tarinoita YLE Areenasta viikon ajan.

Ti 31.3. Maupassant: Huone nro 11
(Chambre 11)
Kunniallinen rouva Amandon viettää kaikin puolin nuhteetonta elämää. Kukaan ei tiedä, että hänellä on tarkoin varjeltu salaisuus. Salanimeä käyttäen nainen kohtaa salaisia rakastajia hotellissa huoneessa numero 11. Eräänä iltana kaksoiselämä on vaarassa paljastua, sillä hotellihuoneessa häntä odottaa rakastajan sijasta miehen ruumis. Rouva Amandon on paniikissa: paljastuuko hänen salaisuutensa ja tuleeko hänen kaksoiselämänsä julki? Pääosissa: Clotilde Courau, Vincent Martinez, Laurent Gerra ja Jean-Luc Porraz. Käsikirjoitus ja ohjaus: Jacques Santamaria.

Ti 7.4. Maupassant: Ruusupoika
(Le Rosier de Madame Husson)
Rouva Husson arvostaa traditioita. Vanhan perinteen mukaiseti kylän viattomin ja sivein neitonen kruunataan ruusuneidoksi. Kun sopivaa ehdokasta ei tunnu löytyvän, päätetään kruunata yksinkertainen mutta vilpitön nuorukainen ruusupojaksi. Palkintoseremoniaa seuraavan päivällisen aikana poika kuitenkin katoaa jäljettömiin. Kun hänet aikanaan löydetään, on pojasta tullut kuin toinen ihminen. Pääosissa: Marie-Anne Chazel, Julien Cottereau, Marie Vincent ja Jean-Claude Frissung. Ohjaus: Denis Malleval. Käsikirjoitus: Anne Andrei.

Ti 14.4. Maupassant: Adoptiopoika
(Aux Champs)
Naapurina asuvilla perheillä nimeltä Tuvache ja Vallin on yhteensä kahdeksan lasta. Perheet ovat aina tulleet hyvin toimeen, mutta eräs tapahtuma muuttaa kaiken. Muuan lapseton kaupunkilaisnainen tarjoutuu ostamaan Tuvachen perheen nuorimmaisen. Perhe pitää naisen tarjousta kohtuuttmana ja torjuu sen. Sen sijaan naapuriperhe tarttuu syöttiin, mikä takaa perheelle taloudellisen turvan. Tarjouksen hylännyt perhe soimaa naapureita heidän teostaan ja välit ovat huonontuneet. Vuosia myöhemmin pihaan ajaa auto ja adoptoitavaksi annettu poika tulee tapaamaan perhettään. Pääosissa: Pierre Derenne, Marianne Basler, Anne Benoît, Jean-Louis Coullo'ch ja Bernard Blancan. Ohjaus: Olivier Schatzky. Käsikirjoitus: Pierre Leccia.

Ti 21.4. Maupassant: Tuo sikamainen Morin
(Ce cochon de Morin)
Pariisin junassa huonotapaisuudestaan kuuluisa kauppias, Morin nimeltään, yrittää lähennellä nuorta naista. Hätääntynyt nainen huutaa apua, ja hänen syytöstensä nojalla Morin pidätetään. Lehtimies Labarbe yrittää auttaa Morinia ja lähtee tapaamaan tytön perhettä saadakseen neidon peruuttamaan syytteen. Matkalla kuitenkin kaikki muuttuu, ja Morin menee hautaan kunniattoman teon tahraamana. Vuosien kuluttua Labarbe kohtaa jälleen saman tytön, ja saa ikävän muistutuksen menneisyydestä. Pääosissa: Julien Boisselier, Hande Kodja, Didier Bénureau ja Michèle Garcia. Ohjaus: Laurent Heynemann. Käsikirjoitus: Laurent Heynemann ja Jean Cosmos.

Ti 28.4. Maupassant: Maalaispiian tarina
(Histoire d'une fille de ferme)
Maupassantin novelliin pohjaava tarina piiasta, joka salaa isännältään synnyttää rengille lapsen. Piika piilottaa pienokaisen. Myöhemmin isäntä kosii piikaa ja toivoo jälkikasvua. Pääosissa: Olivier Marchal ja Marie Kraemer. Käsikirjoitus: Dominique Garnier. Ohjaus: Denis Malleval.

Ti 19.5. Maupassant: Vanha ystävä
(L'ami Joseph)
Vankkumattomat monarkistit herra ja rouva Meroul saavat vieraakseen herran kouluaikaisen ystävän, joka vannoo voimakkaasti tasavaltalaisuuden nimeen. Joseph, tuo vanha ystävä, on vakuuttava persoona, joka ujuttaa isännilleen uusia ajatuksia, koettaen hienovaraisesti käännyttää heidät toisen ideologian tielle. Miten hyvin kasvatettu isäntäpariskunta onnistuu hankkiutumaan eroon miehestä olematta epäkohtelias? Pääosissa: Régis Laspalès, Evelyne Bouix, Daniel Martin ja Bernard Ballet. Ohjaus ja käsikirjoitus: Gérard Jourd'hui.

Ti 26.5. Maupassant: Eräs ilta
(Une soirée)
Lakimies ja amatööritaiteilija, herra Saval, matkustaa Pariisiin nauttimaan kaupungin kiehtovasta kulttuurielämästä. Ravintolassa hän tutustuu oikeaan taiteilijaan, joka kutsuu hänet kotiinsa järjestämilleen tärkeille juhlille, jossa Saval voisi kohdata muita nimekkäitä kulttuuripersoonia. Imarreltu herra Saval ottaa kutsun vastaan iloiten, mutta juhlista tulee aivan toisenlaiset kuin hän osasi kuvitellakaan. Pääosissa: Thierry Frémont ja Clément Sibony. Ohjaus: Philippe Monnier. Käsikirjoitus: Gérard Jourd'hui ja Cécile Maistre.

Ti 9.6. Maupassant: Kaksi ystävää
(Deux amis)
Kaksi herrasmiestä on ollut ystäviä kauan. Sota vei heidät erilleen, mutta eräänä päivänä miehet törmäävät toisiinsa miehitetyssä Pariisissa. Ajat ovat muuttuneet, ja vanhat ystävät haikailevat huolettomaan eiliseen. Entä jos olisi mahdollista palata vanhoihin hyviin aikoihin edes yhdeksi päiväksi. Voisiko miesten toive toteutua? Pääosissa: Philippe Torreton, Bruno Putzulu. Käsikirjoitus: Jean-Charles Tacchella, Gérard Jourd'hui. Ohjaus: Gérard Jourd'hui.

Ti 16.6. Maupassant: Isä ja poika
Metsästysretkellä harhaluotiin kuoleva isä tekee tunnustuksen pojalleen. Isällä on ollut vuosien ajan rakastaja, köyhä ompelijatar. Viimeisenä toivomuksenaan isä pyytää poikaansa huolehtimaan naisen elannosta myös tulevaisuudessa. Pääosissa: Jean Rochefort, Julien Rochefort. Käsikirjoitus: Jean-Charles Tacchella. Ohjaus: Marc Rivière.

Ti 11.8. Maupassant: Nöyryytys
Ruokapöydän iloista ruhtinaallisesti nauttinut majatalonpitäjä sairastuu vakavasti ja joutuu vuoteenomaksi. Alituiseen juoksuttamiseen kyllästynyt vaimo toteaa tyydytyksen tunteen saattelemana, että aviomiehestä on tullut kunnoton riesa. Muutoksen vahvistama vaimo keksii keinon nöyryyttää miestään perusteellisesti.
Pääosissa: Joël Demarty, Anne Plumet. Käsikirjoitus: Gérard Jourd'hui, Jacques Santamaria. Ohjaus: Jacques Santamaria.

Takaisin

Tuotanto: France Télévisions/France 2/Centre National de la Cinématographie, Ranska

Ohjelmat on tekstitetty sekä suomeksi että ranskaksi.YLE Kuvapalvelu/Maupassant'n tarinoita

YLE Kuvapalvelu/Maupassant'n tarinoita

YLE Kuvapalvelu/Maupassant'n tarinoita