Elokuva/Fiktio

Takaisin

Taskuvaras

Tiistaisin 30.6.2009 alkaen klo 18.55, uusinta su myöhäisillassa

YLE Kuvapalvelu/Taskuvaras. Kuvassa Maud Lilly (Elaine Cassidy) ja Sue (Sally Hawkins) sekä Richard Rivers (Rupert Evans.

Viktoriaanisessa Englannissa syntyperä saneli ihmisen kohtalon. Joko synnyit kultalusikka suussa tai elit täydellisessä kurjuudessa. Lähtötilannetta oli lähes mahdotonta muuttaa, mutta jos oli oikein ovela, se saattoi onnistua.

Nuori Richard Rivers tähtää korkealle. Komeaa ulkomuotoaan hyödyntäen hän ottaa päämääräkseen viedä vihille nuoren perijättären, Maud Lillyn. Suunnitelma vaatii kuitenkin ulkopuolista apua, ja sitä hän saa pikkurikollisten keskellä kasvaneelta orpotytöltä, jonka ainut tuki ja turva maailmassa on eräs rouva Sucksby. Kun tyttö saa tilaisuuden ansaita huomattavan rahasumman, kiusaus käy vastustamattomaksi ja moraali saa kyytiä.

Sue hankkiutuu palvelijattareksi suojattua elämää viettäneen perijättären kotiin, jossa heidän välilleen kehittyy lämmin ystävyys. Nuoret tytöt löytävät toisistaan myös orastavan onnen, mutta ostettu lupaus sitoo Suen kädet. Hänen on vietävä läpi oma osuutensa kierossa suunnitelmassa. Sen hän tekeekin, mutta kun on palkanmaksun aika, Sue kokee elämänsä järkytyksen. Petos osoittautuu olevan täydellinen. Mikä on nuorten naisten kohtalo?

Takaisin

Pääosissa: Sally Hawkins, Elaine Cassidy, Imelda Staunton, Rupert Evans, Charles Dance. Ohjaus: Aisling Walsh. Käsikirjoitus: Sarah Watersin romaanin pohjalta Peter Ransley. Tuotanto: Sally Head Productions BBC:lle, Iso-Britannia, 2005.