Elokuva/Fiktio

Takaisin

Caravaggio, mestarin myrskyisä elämä

Keskiviikkoisin 18.11.2009 alkaen klo 18.55, uusinta su n. klo 15.20

YLE Kuvapalvelu/Caravaggio, mestarin myrskyisä elämä
1600-luvun taiteilijasuuruus Michelangelo Merisi syntyi Caravaggion kaupungissa. Caravaggion vuodet loivat perustan hänen tärkeimmille tukijoilleen sekä perikadolleen. Siellä hän oppi tuntemaan ja rakastamaan Constanza Colonnaa, joka äidin kuoltua oli hänen tärkein tukipilarinsa. Hän oppi myös miekkailun taidon, joka yhdessä kiivaan luonteen kanssa saattoi hänet lukemattomia kertoja vaikeuksiin.

Saapuessaan Roomaan Caravaggio kohtasi kurjuutta, mutta jälleen nuori Michele sai ystävän, joka ymmärsi häntä täydestä sydämestään. Mario Minniti odotti hänkin suurta tilaisuuttaan. Epätietoisuus tulevaisuudesta oli piinaavaa, mutta lopulta sinnikkyys palkitaan. Menestyksen antaessa odottaa itseään kiivas Michele hankkiutui miekkamittelön vuoksi vaikeuksiin, joka oli oleva hänen osansa koko lyhyen loppuelämän.

Caravaggio keräsi koko elämänsä ajan mainetta ja ystäviä, mutta myös vihollisia. On hämmästyttävää, että hän kykeni luomaan oman maalaustyylinsä, vaikka pidätykset seurasivat toistaan ja päivät kuluivat armahdusta odotellessa. Ilman varjoja ei ole valoa. Kun kaikki viimein alkoi näyttää hyvältä, oli edessä vielä yksi vastoinkäyminen. Murtaisiko se hänet lopullisesti?

Takaisin

Pääosissa: Alessio Boni, Elena Sofia Ricci, Paolo Briguglia, Claire Keim, Jordi Molla, Maurizio Donadoni, François Montagut. Ohjaus: Angelo Longoni. Käsikirjoitus: James Carrington.

Tuotanto: RAI Fiction, Titania Produzioni, Italia, 2007.

Ohjelmasarja on nähtävissä YLE Areenassa viikon ajan.