Elokuva/Fiktio

Takaisin

Kohtalon vuodet

(Nikolaikirche)

Keskiviikkoisin 16.9.2009 alkaen klo 19.05, uusinta su

Kohtalon vuodet / YLE

Kaksiosainen tarina sijoittuu Leipzigiin ja vuosiin 1987 - 89, jolloin Itä-Saksan kansalaiset liikehtivät kommunismia vastaan. Bacherin perheen aikuiset sisarukset joutuvat henkisen muurin erottamiksi. Yksilapsisen perheen äiti Astrid menettää uskonsa kommunistiseen järjestelmään, kun taas hänen veljensä Alexander vannoo yhä aatteen nimeen. Myös heidän isänsä on ollut aina kunnioitettu puolueen jäsen.

Samalla kun perheessä välit kiristyvät, Nikolainkirkkoon kokoontuu kasvava joukko ihmisiä, jotka ottavat kantaa yhteiskunnallisiin asioihin. Pastori Ohlbaumin johtamat jumalanpalvelukset saavat kansanjoukot liikkeelle, ja tilanne alkaa riistäytyä valtaapitävien käsistä. Tätä Stasin on vaikea sulattaa, ja se pyrkii pitämään kansan vastarintaa aisoissa entistä tiukemmin.

Ihmisläheinen tarina yhdistää draamaa ja dokumentaarista kuvanmateriaalia, ja se pohjautuu Erick Loestin palkittuun romaaniin.

Elokuvan on ohjannut Frank Beyer, joka osallistui Eberhard Görnerin rinnalla elokuvan käsikirjoittamiseen Erick Loestin romaanin pohjalta. Pääosissa nähdään Barbara Auer, Ulrich Matthes, Annemone Haase-Wolf, Günther Naumann, Alfred Müller, Ulrich Mühle.

Takaisin

Tuotanto: MDR, ORF, Provobis Gesellschaft f.
Film u. Fernsehen, WDR, Arte, 1995.

Ohjelmasarja on nähtävissä YLE Areenassa kahden viikon ajan.