Elokuva/Fiktio

Takaisin

Saksalainen siirto

(Deutschlandspiel)

Keskiviikkoisin 30.9.2009 alkaen klo 19.05, uusinta su klo 15.40

Saksalainen siirto / YLE
Vajaa kaksi vuosikymmentä sitten Eurooppaa halkova rautaesirippu repesi ja Saksat yhdistyivät rauhanomaisesti. Draamadokumentti tutkii jälkeenpäin Euroopan lähihistorian mullistanutta tapahtumaketjua.

Kaksiosainen draamadokumentissa DDR valmistautuu 40-vuotisjuhlallisuuksiinsa lokakuussa 1989. Korkea-arvoisia ulkomaisia vieraita vastaanottava Erich Honecker on silminnähden hermostunut.

DDR:n valtakoneisto vahtii tarkasti mielenosoittajiin liittyvän kansan liikehdintää, mutta ei kuitenkaan pysäytä heitä väkivalloin. Mitä kulissien takana todellisuudessa tapahtui? Kuinka oli mahdollista, että vastoin kaikkia odotuksia vältyttiin verilöylyltä, ja Saksat yhdistyivät vuosikymmenien ideologisen vastakkainasettelun jälkeen? Matkaa seurataan aina siihen asti, kun Kreml viimein sallii yhdistyneen Saksan liittyä Natoon.

Ohjelman on ohjannut ja käsikirjoittanut Hans-Cristoph Blumenberg. Pääosissa nähdään Peter Ustonov, Rudolf Wesselly, Ilse Zielstorff, Udo Samel, Hans-Michael Rehberg, Rodolf Kowalski ja Jean-François Balmer.

Takaisin

Tuotanto: ARTE, ZDF, Saksa 2000.