Elokuva/Fiktio

Takaisin

Todella upeeta

(Absolutely Fabulous)

Keskiviikkoisin 26.8.2009 alkaen myöhäisillassa

YLE Teema tarjoilee Todella upeeta -sarjaa kaksinverroin keskiviikkoisin. Räväkkä englantilainen komediasarja kertoo muotimaailman pintaliidossa syvällä rypevistä kahdesta naisesta, Edinasta ja Patsystä, sekä heidän lähipiirissään elävistä järkevistä ja vähemmän järkevistä ihmisistä. Luvassa ovat kaikki viisi tuotantokautta lukuunottamatta neljää erikoisjaksoa.

26.8.
Edina löytää kaapista enää pari asua, joihin mahtuu pujottautumaan. Viimeinen sysäys liikakilojen tiputtamiselle tulee, kun vanha armoton kiusaaja ilmoittaa vierailustaan.

2.9.
Mitähän siitäkin tulee, kun Edina ja Patsy lähtevät Ranskaan maaseudun rauhaan? Joutuvat ainakin leivättömän ja viinittömän pöydän ääreen torakoiden ihmeteltäväksi, eivät onneksi sentään ruuaksi.

Edina tahtoo eristyksiin, mutta haluaa silti Patsyn seurakseen. Lopulta hän näkee outoja uniakin.

9.9.
Patsy on kateellinen Eddyn uudesta poikaystävästä ja tekee diilin Saffyn kanssa kuvioiden sotkemiseksi.

Edina täyttää väistämättä 40 vuotta ja kokee asianmukaiset masennukset. Saffyn junailemat yllätyskutsut entisten miesten ynnä muiden kera eivät järin naurata nekään.

16.9.
Patsy pääsee skandaalilehtien palstoille riekuttuaan kansanedustajan kanssa. Edina puolestaan joutuu sairaalaan.

Edinan isä kuolee. Hautajaisruljanssissa Edina alkaa miettiä, mitä hänestä itsestään jää aikanaan jäljelle - ja kenelle.

23.9.
Patsy on lähdössä kuvaamaan Marokkoon. Edina ja Saffy änkeävät mukaan. Ei ehkä olisi pitänyt.

Edinan vanha koulukaveri jää taloksi, ja Patsy tuntee menettävänsä ystävän.

30.9.
Edina saa huomata olevansa "köyhä" ja joutuvansa jopa tekemään itse ruokaostoksia.

Tarinan sankaritar Edina joutuu lähimmäisineen vangiksi omaan taloonsa. On aikaa miettiä menneitä.

7.10.
Muotikuningattaret Edina ja Patsy liihottelevat New Yorkiin vähän shoppailemaan ennen lounasta. Ainakin Edina saa itseensä yhden reiän lisää.

Voimakaksikko Edina ja Patsy taustatuki - riippakivineen jälleen vauhdissa uudenvuodenaattona.

14.10.
Edina ja Patsy ovat entistä kovemmassa menossa sukupuolisuuden pohdinnassa.

Kuka saa arvostetun PR-palkinnon Naomi Campbellin kätösestä, ystävämme Edina vai verivihollinen Claudia? Saffylla kuluu rajusti yrttiteetä, kun opettaja yrittää vietellä häntä.

21.10
Edina ei ota uskoakseen: Saffy muuttaa pois kotoa. Patsy puolestaan muuttaa iloisena tilalle, mutta vanhenevatko vauhtimimmit kauaa yhdessä? Erikoisvieraana laulajatar Lulu.

Loppujen lopuksi.

28.10.
Sarjan neljäs tuotantokausi alkaa.
Edina on laajentanut PR-toimintaansa IT-alalle, Patsy on saanut ylennyksen muotilehdessään, ja Saffy luo uutta uraa näytelmäkirjailijana.

Patsy ja Edina moshaavat Marilyn Mansonin konsertissa, Eddy löytää komean miehen puutarhasta ja Mummi on saanut roolin Harry Potter -elokuvassa.

4.11.
Kuvaussessio Pariisissa antaa Patsylle tilaisuuden muistella nuoruusvuosia ja hengailla supermalli Erin O´Connorin kanssa. Edina ei saa Saffya juhlatuulelle. Erikoisvieraana Christian Lacroix.

Edina päättää ajaa myrkyt ruumiistaan ja laihtua samalla. Tuloksena on painajaisia, joissa häntä vainoaa niin jumala (Marianne Faithfull), kuin pirukin (Anita Pallenberg).

11.11.
Saffy odottaa näytelmänsä ensi-iltaa, jonka Eddy yrittää julkisen häpeän pelossa estää. Eddy ja Patsy ovat sekakäytön sekoittamina varastaa koko shown.

Edina on kriisissä: keski-ikä huljauttaa hormoneja, PR-firmalla ei ole asiakkaita eikä televisioyhtiöllä ohjelmia. Saffy järjestää Eddyn ja Patsyn piristämiseksi anonyymien vaihdevuosinaisten tapaamisen.

18.11.
Edina vetää julkkisten PR-toimistoa, ja mukana heiluu myös Patsy. Saffy palaa avustustyöstä Irakista ja tuo kotiin uutispommin. Erikoisvieraana Emma 'Spice Girl' Bunton.

Saffy on palannut kotiin tekemään Eddystä isoäitiä. Lapsen isäkin on kutsuttu näytille. Erikoisvieraana Mariella Frostrup.

25.11.
Eddie on asennuttanut taloon monitoreilla varustetun paniikkihuoneen, joka tuleekin testatttua. Erikoisvieraana Minnie Driver.

Kuninkaallisen keksipromootion innoittamina Edina ja Patsy tuntevat tarvitsevansa hieman treenausta perinteisissä ylimystön maalaisseurapiiritaidoissa. Oikeat kuteet päälle, pyssyt mukaan ja menoksi. Jotain saalistakin saadaan.

2.12.
Saffyn kotisynnytys käynnistyy dramaattisesti, ja Patsykin joutuu jäämään paikalle. Edinalle tulee kiire sytyttää rekvisiittaan kuuluvat kynttilät ja muutenkin hoitaa oma osuutensa. Ja onhan paikalla muutakin yleisöä.

On löytynyt kadonneita julkaisemattomia Beatles-nauhoja. Edinan entinen poikakaveri hallinnoi niitä ja pyytää Edinaa organisoimaan julkistamistilaisuuden. Sitä ennen täytyy käydä muun muassa Abbey Roadin studioilla. Erikoisvieraana Elton John.

9.12.
Eddie näyttää saavan hyvitystä Saffyn vauvan parkumisesta, kun tarjoutuu tilaisuus kuvauttaa naperoa eläintarhassa muotiguru Jean Paul Gaultierin kera. Mutta kuinka saada vauva eläintarhaan Saffyn tietämättä ja säilyykö se hengissä reissusta?

Edina kumppaneineen viettää pitkästä aikaa joulua kotona. Patsy murtuu masentavien muistojen alle ja joutuu sairaalaan. Tilanne vaikuttaa todella vakavalta, ja jopa Patsyn lähin omainen joudutaan kutsumaan paikalle.

Takaisin

Tuotanto: French & Saunders / BBC.

Pääosissa: Jennifer Saunders, Joanna Lumley, Julia Sawalja ja Jane Horrocks.

Todella upeeta / YLE

Todella upeeta / YLE

Todella upeeta / YLE