Elokuva/Fiktio

Takaisin

Pietarin riivaajat

(I demoni di San Pietroburgo, Italia 2007, 118')

Keskiviikkona 11.11.2009 klo 19.05, uusinta su klo 15.00

Pietarin riivaajat / YLE
On vuosi 1860 ja Pietarissa murhataan hallitsijaperheen jäsen. Muutama vuorokausi myöhemmin kirjailija Fjodor Mihailovitsh Dostojevski tapaa Gusievin, joka on määrätty psykiatriseen hoitoon. Gusiev tunnustaa ottaneensa osaa rikokseen ja paljastaa, että toinenkin tsaarin sukulainen on vaarassa. Dostojevski saa Gusievilta salamurhaajien johtajan, Aleksandran, osoitteen. Kirjailijan on löydettävä nainen, ja saatava hänet luopumaan murhasuunnitelmista. Dostojevskin elämä ei kuitenkaan ole helppoa ilman tätä painolastiakaan: Velkojat aiheuttavat miehelle stressiä. Uuden kirjan lähenevä määräaika tuo oman taakkansa elämään. Terveyttä koettelevat jatkuvat epilepsiakohtaukset. Päivisin kirjailija sanelee Pelurit-teostaan Anna Grigorjevnalle, joka kirjaa miehen sanat paperille, öisin Dostojevski jahtaa murhan suunnittelijoita.

Giuliano Montaldon elokuva vanhenevan Dostojevskin ajatusmaailmasta ja hänen vallankumouksellisuutensa arvioinnista perustuu Andrei Kontshalovskin ideaan.

Takaisin

O: Giuliano Montaldo.
N: Miki Manojlovic, Carolina Crescentini, Roberto Herlitzka, Anita Caprioli, Filippo Timi, Patricia Sacchi, Sandra Ceccarelli, Giovanni Martorana, Giordano de Plano ja Emilio de Marchi.

> Lue lisää elokuvasta (italiaksi).Ohjelma on nähtävissä YLE Areenassa viikon ajan.