Elokuva/Fiktio

Takaisin

Liekkien polttama rakkaus

(Brennendes Herz) (K13)

keskiviikkona 21.10. klo 19.00, uusinta su klo 15.35

Synagogan tuhopoltosta tuomionsa istunut nuorukainen vapautuu vankilasta. Hän aikoo palata yhteiskuntaan muuttuneena miehenä. Ystävä vetää hänet väkisin uusnatsien joukkoon, joka suunnittelee iskua turkkilaisravintolaa vastaan. Heikkouttaan Kurt ajautuu mukaan ryhmään, ja kun iskun aika koittaa, tuhopolttaja on paikalla.

Kohtalon puuttuu peliin, kun palavasta talosta kuuluu avunhuutoja. Toiset pakenevat paikalta mutta Kurt ei voi jättää uhria kuolemaan. Päättäessään pelastaa turkkilaistytön liekeistä nuori mies valitsee puolensa.

Kuoleman läheisyys sytyttää nuorten välille rakkauden kipinän, mutta ympäristön painostus ei jätä rauhaan heistä kumpaakaan. Miksi maailman yksinkertaisin asia, rakkaus, voi olla niin vaikeaa nyky-Euroopassa?

Takaisin

Pääosissa: Alexander Scheer, Ivan Subay, Christoph Franken, Ingeborg Westphal, Erhan Emre, Martin Kiefer, Tilo Prückner. Ohjaus: Manfred Stelzer. Käsikirjoitus: Manfred Stelzer Gottholh Ephraim Lessingin romaanin pohjalta. Tuotanto: Polyphon Film- unf Fernsehgesellschaft mbH, NDR, Saksa, 2006.

Ohjelma on katsottavissa YLE Areenassa 30 päivän ajan.