Elokuva/Fiktio

Takaisin

Vanhan naisen vierailu

(Der Besuch der Alten Dame)

Keskiviikko 4.11. klo 19.05, uusinta su 15.35

Güllenin kaupunki kittuuttaa talouskurimuksessa: ainoa tehdas on suljettu. Yllättävä onnenkantamoinen saapuu kuin tarjottimella.

Miljardiomaisuuden haltija Claire Zachanassie palaa kotikaupunkiinsa neljän vuosikymmenen jälkeen ja tarjoaa asukkaiden kesken jaettavaksi kahden miljardin euron lahjan. Sillä on vain yksi ehto. Muuan kaupungin asukas, Alfred Ill, naisen entinen kihlattu, mies, joka kohteli naista julmasti, on surmattava.

Järkyttyneet kaupunkilaiset kieltäytyvät tarjouksesta, mutta hiljalleen ahneus nostaa päätään ja tilaisuus alkaa kuulostaa houkuttelevalta. Uhri rukoilee armoa ja anteeksiantoa naiselta, joka pitää hänen kohtaloaan käsissään, aivan kuin hän aikanaan.

Tunteeko armoa sellainen, joka on kerran poljettu lokaan, hän jolle käännettiin selkä? Kaataako ahneus moraalin rajat ja tekeekö se ihmisestä murhaajan? Kuoleeko Alfred Ill vanhojen tekojensa tähden, ja onko se vain oikeus ja kohtuus?

Tuore tulkinta Friedrich Dürrenmattin näytelmästä.

Takaisin

Pääosissa: Christiane Hörbiger, Michael Mendl, Muriel Baumeister, Lisa Kreuzer, Dietrich Hollinderbäumer, Dietrich Mattausch, Helmut Berger, Hans von Borsody, Rolf Hoppe, André Pohl, Wolfgang S. Zechmayer, Kathrin Beck. Ohjaus: Nikolaus Leytner. Käsikirjoitus: Friedrich Dürrenmattin näytelmän pohjalta Susanne Beck ja Thomas Eifler. Tuotanto: Ziegler Film, ARD, Degeto, Wega Film, Saksa 2008.

Ohjelma on katsottavissa YLE Areenassa 14 päivän ajan.