Elokuva/Fiktio

Takaisin

Pakeneva hevonen

(Fliehendes Pferd, Saksa 2007)

keskiviikko 28.10. klo 18.20, uusinta su klo 15.30

Pakeneva hevonen / YLE
Halmien avioliitto narisee saranoillaan.

Luonteeltaan äreä Helmut opettaa työkseen, mutta vapaa-aikansa hän haluaa pyhittää lintujen tarkkailulle. Siksi pariskunnan kesäloma suuntautuu joka vuosi samaan paikkaan, Konstanz-järvelle. Tällä kertaa rauha on kuitenkin tipotiessään, kun vanha kurssikaveri tyttöystävineen ilmaantuu samoihin maisemiin aivan yllättäen. Helmutin mielestä kaverin liika sosiaalisuus on sietämätöntä, Sabine-vaimon mielestä taas varsin virkistävää.

On Helmutilla silti silmää naiskauneudelle, ja hiljalleen hän huomaa tuntevansa vetoa kaverinsa naisystävään. Pieni romantiikan kipinä antaa lintumiehen elämään uutta makua, ja pitkästä aikaa elämä on elämisen arvoista. Juttu saa kuitenkin vakavampia sävyjä, kun miehet joutuvat järvellä merihätään, ja ihmishenki on hiuskarvan varassa...

Takaisin

Pakeneva hevonen / YLE

Pääosissa: Ulrich Noethen, Ulrich Tukur, Katja Riemann, Petra Schmidt-Schaller. Ohjaus: Rainer Kaufmann. Käsikirjoitus: Ralf Hertwig, Kathrin Richter Martin Walserin romaanin pohjalta. Tuotanto: Gate Film, Clasart Film, ZDF, TMG, 2007.

Ohjelma on katsottavissa YLE Areenassa 14 päivän ajan.