Elokuva/Fiktio

Takaisin

Japanilainen tarina

(Japanese Story, Australia 2003, 102')

Torstaina 20.8.2009 klo 22.10

YLE Kuvapalvelu/Japanilainen tarina, Gotaro Tsunashima
Japanilainen tarina on itäisen ja läntisen kulttuurin ja ajattelutavan yhteentörmäystä käsittelevä kertomus, jolle Australian punahiekkainen erämaa luo huikeat puitteet. Toni Collette esittää geologia, joka joutuu pakon edessä tutustumaan Australian erämaassa japanilaismieheen.

Sandy on työhönsä intohimoisesti suhtautuva maantieteilijä, joka työskentelee geologisia ohjelmistoja suunnittelevassa yrityksessä. Sandyn liikekumppani suostuttelee Sandyn oppaaksi ummikolle japanilaisrahoittajalle Hiromitsulle, joka saapuu Australiaan tutustumaan kaivoksiin. Hiromitsu on kuitenkin paljon kiinnostuneempi Australian erämaasta kuin tietokoneohjelmista, ja Sandy kiehuu raivosta, kun japanilaismies käyttäytyy hänen mielestään töykeästi ja öykkärimäisesti. Hiromitsu puolestaan pitää Sandya aggressiivisena ja epäkohteliaana - tyypillisenä länsimaisena naisena.

Hiromitsu vaatii nähdä syrjäisen, hylätyn rautamalmikaivoksen, ja Sandy lähtee viemään miestä kohti erämaata. Pahaksi onneksi auto juuttuu kiinni, ja he jäävät keskelle ei mitään ilman radiopuhelinta, eikä kukaan tiedä heidän sijaintiaan. Kaksikko joutuu viettämään yön kahdestaan erämaassa.

Hiromitsu ymmärtää, että hänen vaatimuksensa on johtanut heidät eksyksiin ja mahdolliseen hengenvaaraan, ja keksii keinon auton irrottamiseksi. Vihdoin jää sulaa, ja kaksikko alkaa tutustua toisiinsa erityksissä muista, keskellä punahiekkaista ja jylhää erämaata.

Takaisin

O: Sue Brooks.
N: Toni Collette, Gotaro Tsunashima, Matthew Dyktynski, Lynette Curran ja Yumiko Tanaka.