Elokuva/Fiktio

Takaisin

Kiilto

(Glyanets, Venäjä 2007, 188')

Torstaina 17.9.2009 klo 21.55

Kiilto/YLEKunnianhimoinen nuori Galya asuu surullisessa hiilikaivoskylässä vielä surullisempien ihmisten keskellä. Galya jaksaa silti hymyillä, sillä hän on päättänyt jättää kylän pölyt taakseen. Galya matkustaa Moskovaan toteuttaakseen unelmansa huippumallin urasta. Hän etsiytyy muotilehden toimistoon, jossa päätoimittaja ilmoittaa tytölle, ettei tästä koskaan tule mallia, koska Galya on niin romuluinen.

Päättäväinen nuori nainen ei kuitenkaan luovuta. Galya noudattaa helppoa viiden askeleen ohjelmaa saadakseen haluamansa. Ensimmäinen askel on esiintyä yläosattomissa - valokuva avaa mahdollisuuksien maailman. Toinen sääntö on elää isossa kaupungissa. Kolmanneksi on unohdettava tunnontuskat ja häpeä. Neljäs askel koskee makuuhuonetta ja mafiaa. Ja lopuksi on uskottava itseensä lujasti.

Kiilto on samalla hilpeän absurdi ja satiirinen satu nykypäivän Venäjältä, jossa suitsimaton kapitalismi on luonut huonomaineisen ja dekadentin elämäntyylin Moskovan uusrikkaille. Näyttelijöinä elokuvassa ovat Yulia Visotskaya, Alexey Serebryakov ja Efim Shifrin.

Takaisin

O: Andrei Kontshalovski.
N: Yuliya Vysotskaya, Ilya Isaev, Irina Rozanova ja Olga Arntgolz.

Ohjelma on nähtävissä YLE Areenassa kahden viikon ajan.