Elokuva/Fiktio

Takaisin

Haudasta hautaan

(Odgrobadogroba, Slovenia 2005, 103')

Torstaina 10.9.2009 klo 21.55

Haudasta hautaan / YLE

Pero on älykäs mies kolmissakymmenissä. Hän on kyvykäs kirjoittaja ja valmistelee puheita hautajaisiin. Puheet eivät keskity vain ylistämään edesmenneen elämää, sillä Pero ei malta olla pistelemättä tarinaan myös omiaan; hän yhdistelee tietoisesti ja tiedostamattaan omaa elämänfilosofiaansa vainajan elämään, jotta hautajaisväki liikuttuisi kyynelten partaalle.

Haudasta hautaan (Odgrobadogroba, Slovenia 2005) on mustalla huumorilla ryyditetty pikkukaupunkikuvaus parhaan balkanilaisen tradition hengessä. Se sijoittuu Karst-nimiseen pikkukaupunkiin läntiseen Sloveniaan. Kaupungin ihmissuhdeverkostojen avulla kuvataan arjen murheita ja iloja, kuoleman pelkoa ja rakkautta - toisinaan absurdiltakin tuntuvan komedian keinoin.

Peron ympärillä pyörii kaikenlaista väkeä: kaksi sisarta, kuuromykkä Ida sekä Vilma ja hänen lapsensa, itsemurhaa yhtenään yrittävä Dedo-isä, veli, veljenpoika sekä Peron suuri rakkaus Renata. Tarinan edetessä komedia antaa tilaa synkemmille sävyille ja tragedialle.

Takaisin

O: Jan Cvitkovic.
N: Gregor Bakovic, Drago Milinovic, Sonja Savic, Mojca Fatur, Natasa Matjasec, Domen Remskar, Brane Grubar ja Zoran Dzeverdanovic