Elokuva/Fiktio

Takaisin

Tuntematon nainen (K15)

(La sconosciuta, Italia 2006, 118')

Torstaina 29.10.2009 klo 22.00

Tuntematon nainen / YLE

Tuntematon nainen on kuuluisan italialaisohjaaja Giuseppe Tornatoren palkittu trilleri ukrainalaisnaisesta Italiassa. Irene on toiminut Italiassa prostituoituna, ja nyt hän alkaa etsiä kadonnutta tytärtään hankkimalla piian paikan perheestä, jossa tytär asuu.

Irene on saapunut Italiaan, salainen päämäärä mielessään. Nainen kantaa menneisyytensä haamua yrittäen samalla epätoivoisesti etsiä merkitystä nykyiselle elämälleen.

Irene yrittää pysytellä salaperäisen etäisenä ja tuntemattomana kaikille ja alkaa järjestää elämäänsä kaupungissa, kantaen koko ajan menneisyytensä synkkiä tapahtumia mukanaan. Systemaattisesti toimien, keinoja kaihtamatta, saa Irene lopulta työn nuoren ja varakkaan perheen kotiapulaisena.

Ajan myötä hän kiintyy enemmän ja enemmän ja erityisesti perheen pieneen tyttäreen, Teaan. Tunteiden syventyessä alkaa Irenen menneisyyden salat nousta esille ja hänen suunnitelmansa ja motiiviensa taustat järkkyä. Jännittävän trillerin juonikas tarina aukeaa pala palalta, kun Irenen menneisyys alkaa paljastua.

Elokuva voitti mm. vuonna 2007 Euroopan elokuva-akatemian parhaan elokuvan yleisöpalkinnon sekä oli ehdolla parhaasta kuvauksesta, ohjauksesta ja naispääosasta.

Takaisin

O: Giuseppe Tornatore.

N: Ksenia Rappoport, Pierfrancesco Favino, Alessandro Haber, Claudia Gerini, Michele Placido, Piera Degli Esposti, Margherita Buy, Ángela Molina.