Elokuva/Fiktio

Takaisin

Beautiful boxer (K15)

(Thaimaa 2003, 110')

Maanantaina 7.9.2009 klo 22.30

Beautiful boxer / YLE

Thaimaalainen Parinya Charoenphol tunsi jo lapsuudessaan olevansa pojan ruumiiseen vangittu tyttö. Köyhästä perheestä tulleella nuorukaisella ei kuitenkaan ollut varaa sukupuolenvaihdosleikkaukseen. Halu tulla naiseksi oli niin vahva, että Nong Toom -hellittelynimelläkin tunnettu mies päätti koota rahat operaatioon perimaskuliinisella ja vaarallisella potkunyrkkeilyllä. Lajissa hän menestyikin niin hyvin, että monet pitävät häntä Thaimaan parhaana potkunyrkkeilijänä. Tosielämässä Parinya Charoenphol pääsi leikkaukseen vuonna 1999. Nyt hän toimii mallina ja näyttelijänä Bangkokissa. Hän myös opettaa thaimaalaista potkunyrkkeilyä, vaikkei voikaan enää osallistua miesten ammattimaisiin potkunyrkkeilykisoihin.

Illan elokuva perustuu Nong Toomin tarinaan. Beautiful Boxer on koskettava toimintadraama, joka paljastaa nuoren pojan tunteet ja ajatukset alastomimmillaan. Vastakkain ovat maskuliinisuus ja feminiinisyys, sydän ja järki, unelmat ja todellisuus, taisteleminen ja eläminen. Luvassa on matka, jolla sisin pyritään saamaan sopusointuun ulkokuoren kanssa. Matkaa siivittävät huikeat potkunyrkkeilykohtaukset, jotka hakevat vertaansa, sekä ripaus huumoriakin.

Beautiful boxer / YLE

Pääosaa elokuvassa näyttelee Asanee Suwan, joka potkunyrkkeilee myös valkokankaan ulkopuolella. Valmentajana esiintyy Thaimaan Robert de Niro, veteraaninäyttelijä Sorapong Chatree. Nong Toomin äitiä esittää entinen Miss Thaimaa Orn-Anong Panyawong. Myös tosielämän Nong Toom Parinya Charoenphol vilahtaa elokuvassa vierailevana tähtenä.

Takaisin

O: Ekachai Uekrongtham.