Elokuva/Fiktio

Takaisin

Matkalla rakkauteen

(Sous les bombes, Libanon/Ranska 2007, 98')

Maanantaina 23.11.2009 klo 22.35

Under the bombs / YLE

Zeina asuu Dubaissa. Avioeron keskeltä hän lähettää poikansa asumaan siskonsa luo pieneen Kherbet Selemin kylään Etelä-Libanoniin. Muutaman päivän päästä sota puhkeaa maassa. Huolestuneena Zeina lähtee Turkin kautta Libanoniin, mutta ei pääse maahan saarron takia ennen tulitauon alkamista. Beirutissa Zeina tapaa taksikuski Tonyn. Hän on ainoa, joka suostuu ajamaan etelään.

Tony ja Zeina tunnustavat eri uskontoja, mutta vallitsevassa tilanteessa sillä ei ole väliä. Parivaljakko käy läpi pakolaisleirejä ja saapuu lopulta Kherbet Selemiin, joka on raunioina. Zeinan siskon kerrotaan kuolleen ja ranskalaisten toimittajien vieneen Zeinan pojan, Karimin. Tästä alkaa kadonneen pojan etsintä kuoleman ja tuhon keskeltä.

Ohjaaja Philippe Aractingi oli niin vihainen ja tuskainen oman maansa, Libanonin, sodasta vuonna 2006, että hän tarttui kameraan vain kymmenen päivää konfliktin alun jälkeen. Ohjaaja palkkasi kaksi näyttelijää ja aloitti elokuvan tekemisen. Vaikka tarina on fiktiota, sijoittuu se kovaan todellisuuteen. Esimerkiksi muut elokuvassa esiintyvät ihmiset esittävät itseään ja oman elämänsä tilannetta. Erittäin arveluttavissa olosuhteissa kuvattu elokuva on elävä kuvaus sodan repimästä Libanonista.

Takaisin

O: Philippe Aractingi.
K: Philippe Aractingi ja Michel Léviant.
N: Nada Abou Farhat ja Georges Khabbaz.

> Lue lisää elokuvasta (englanniksi ja ranskaksi).