Elokuva/Fiktio

Takaisin

Matkalla Singaporeen

(China Seas, USA 1935)

Sunnuntaina 6.9.2009 klo 18.00

Matkalla Singaporeen / YLEClark Gable -sarjan avauksessa Jean Harlow oli Saigonin kaunotar. Nyt sama parivaljakko on Matkalla Singaporeen (China Seas, 1935). Elokuvan kolmas aikakauden suuri tähti on Wallace Beery, jota nykyään ei muisteta yhtä hyvin, mutta joka kuului 1930-luvun alkupuoliskolla Hollywoodin filmitähtien kärkikymmenikköön.

Matkalla Singaporeen edustaa MGM-studion laadukkaita ja huolellisia suurtuotantoja. Nimekkäät tähdet, jännittävä tarina, romantiikka, toiminnalliset seikkailuainekset ja Kauko-idän eksotiikka yhdistyvät sulavaksi ajanvietteeksi Tay Garnettin ohjaamassa elokuvassa, joka oli täydellistä eskapismia lamakauden todellisuudesta ja palkittiin valtavalla yleisösuosiolla.

Matkalla Singaporeen / YLEClark Gable esittää merikapteenia, joka luotsaa laivaansa arvolastissa Hong Kongista Singaporeen. Hän huomaa rakastajattarensa China Dollin (Harlow) livahtaneen matkustajien joukkoon, mikä aiheuttaa maskuliiniselle kapteenille melkoista mielipahaa, kun laivalle ilmestyy myös hänen hienostuneempi kihlattunsa, englantilainen lady Sybil (Rosalind Russell).Eivätkä harmit tähän lopu. Taifuuni iskee kesken matkan, ja laivan kultalastia tavoittelevat malaijilaiset merirosvot, joilla tuntuu olevan apureita matkustajien joukossa.

Takaisin

O: Tay Garnett