Elokuva/Fiktio

Takaisin

Ulkomaankirjeenvaihtaja

(Foreign Correspondent, USA 1940, 104')

Sunnuntaina 30.8.2009 klo 10.45

YLE Kuvapalvelu/Ulkomaankirjeenvaihtaja
Alfred Hitchcockin Ulkomaankirjeenvaihtaja (Foreign Correspondent, USA 1940) on Hitchcockin toinen Hollywood-elokuva. Se on viihdyttävä toimintajännäri amerikkalaisesta lehtimiehestä, joka Hollannissa sotkeutuu natsivakoojien juoniin ja petolliseen poliittiseen peliin.

On vuosi 1939 ja newyorkilaisen lehden päätoimittaja lähettää kurittoman, toimintaa kaipaavan reportterinsa Johnny Jonesin Lontooseen. Hänen on määrä jututtaa hollantilaista diplomaattia Mr. Van Meeriä liittoutuneiden salaisesta asiakirjasta. Kaikki ei kuitenkaan mene suunnitellusti, kun diplomaatti saa surmansa ja Johnny päätyy jäljittämään joukkoa natsivakoojia Hollannin maaseudulle. Sieltä löytyykin oikea Van Meer kaapattuna, mutta kukaan ei usko Johnnyn tarinaa.

Johnny palaa takaisin Lontooseen ja tapaa ihastuttavan Carolin, joka uskoo hänen tarinaansa. Salajuonien ja petollisuuden verkko alkaa selvitä Johnnylle - samaan aikaan kun sota julistetaan.

Takaisin

O: Alfred Hitchcock.
N: Joel McCrea, Laraine Day, George Sanders, Johnny Jones, Caroll Fisher, Herbert Marshall, Stephen Fisher, Herbert Foliot ja Albert Basserman.

Alfred Hitchcock, ohjaajaesittely