Kanavaesittely

Takaisin

YLE Teema ja Urheilukanava uusilla kanavapaikoilla

YLE Teeman ja Urheilukanavan kanavapaikat vaihtuivat 2.2.2009. YLE Teeman uusi kanavapaikka on 7 ja Urheilukanavan kanavapaikka on 9. Kanavamuutos tehtiin sekä antenniverkossa sekä kaapeliverkossa.

Nyt on tärkeätä tehdä kanavahaku ja varmistaa että YLE Teema näkyy kanavapaikalla 7. Tämä siksi, että ilman kanavahakua joissakin digivastaanottimissa YLE Teema saattaa vielä näkyä virheellisesti vanhalla kanavapaikalla 9. Jos kanavahakua ei ole tehty, ohjelmatekstitykset ja ohjelmaoppaan tiedot eivät ole käytössä. Vain uudella kanavapaikalla 7 saa näkyviin tekstityksen ja voi tallentaa ohjelmia ongelmitta.

Jotta tv-katsoja saa uudet kanavapaikat näkyviin, on digivastaanottimissa tehtävä kanavahaku uudelleen. Useimmat vastaanottimet etsivät kanavat automaattisesti. Kuluttajan tulee vain käynnistää kanavahaku. Osa vastaanottimista saattaa vaatia tehdasasetusten palauttamisen ennen kanavahaun tekemistä.

Ohje kanavahakuun löytyy laitteen käyttöoppaasta. Katso kanavahakuohje

Ongelmatilanteissa ensisijaisesti yhteys laitteen myyjään
Digivastaanottimien ongelmissa tv-katsojan on syytä ottaa yhteys ensisijaisesti laitteen myyjään. Ongelmatilanteissa kuluttajaa palvelevat myös laitemyyjät, valmistajat sekä maahantuojat.

Kaapelitalouksia palvelee oma operaattorien asiakaspalvelu
Kaapeli-tv-taloudet saavat neuvoja oman kaapeli-tv-operaattorin asiakaspalvelusta. DigiTV Info -puhelinpalvelu palvelee antennitalouksia.

Antennitalouksien DigiTV Info -puhelintuki täydentävänä tukena
Laitemyyjien ja maahantuojien tukena antennitalouksille on lisäksi tarjolla puhelinneuvontapalvelua 2.-15. helmikuuta välisenä aikana DigiTV Info -puhelinpalvelussa, jonka tv-toimijat ja Digita ovat yhteistyössä järjestäneet.
Palvelu on avoinna klo 12.00-22.00, myös viikonloppuna. Palvelunumero on 020 411 7666. Puhelun hinta on lankapuhelimesta 8,21 senttiä puhelulta sekä 5,9 senttiä minuutilta ja matkapuhelimesta 8,21 senttiä puhelulta sekä 16,9 senttiä minuutilta. Katso tästä artikkelista, pystyykö palvelunumero auttamaan sinua.

Takaisin

Joitakin ohjeita kanavahakuun:
Kanavahakuohje

Pelaa Teema muuttaa -visaa ja voita digiboksi

Tuntematon sotilas YLE Teemalla 7.2. klo 21.00

Katso muuttoviikon ohjelmisto:

Seitsemän parempaa syytä katsoa Teemaa

Olemme koonneet joitakin
Kysymyksiä ja vastauksia

Kuva: Samuli Alapuranen, YLE

YLE Teema muuttaa kanavapaikalle 7 - katso kampanja