Tiede

Takaisin

Tiededokumentti: Asuinpaikkana Kuu

Torstaina 23.07.2009 klo 21.00, uusinta su klo 16.15


Ihminen on taas matkalla Kuuhun - tällä kertaa pysyvästi. Tiedemiesryhmä testaa välineitä ja harjoittelee Kuun olosuhteissa toimimista Haughtonin kraaterissa Kanadassa.

Tänä vuonna juhlitaan ihmiskunnan ensiaskelia kuun pinnalla, mutta paluu on edessä, ja tällä kertaa on mahdollista, että ihmiset jäävät kuuhun pysyvästi. NASA suunnittelee uutta armadaa ja mahdollisesti vuonna 2019 ihminen palaa kuun pinnalle. Tulevaisuudessa on tarkoitus hyödyntää kuun tarjoamia mineraalivarantoja ja mahdollisesti valloittaa myös Mars.

Valloituspyrkimyksiä varten on perustettu tutkimusryhmä, jonka johtajana toimii Pascal Lee, amerikkalais-ranskalainen joka valikoitui 400 hakijan joukosta. Tutkimusryhmä on asettunut Devonin saarelle, jonka Haughtonin kraaterin olosuhteet ovat lähellä kuun olosuhteita. Realistisissa olosuhteissa tutkimusryhmä pyrkii selvittämään, miten kuussa voisi asua ja elää.

Dokumentti seuraa jokaisen tutkimusryhmäläisen elämää kuun kaltaisessa ympäristössä. Jokainen astronautti on aloittanut työnsä ihailemalla avaruusalus Apollon ensimmäistä lentoa kuuhun, mutta nykyinen työ on kaukana nostalgiasta ja romantiikasta. Jokainen tutkimuspäivä on tietolähde ja inspiraation lähde.

Kuuviikko Teemalla 18.-23.7.
Lue lisää

Takaisin

Kuuviikko Teemalla 18.-23.7.
Lue lisää