Olet tässä

Anne Berner: Työn kautta tulee menestyminen

julkaistu 28.1. klo 17:32, päivitetty 28.1. klo 17:55
Vallila Interiorin puheenjohtaja, uuden lastensairaalan puuhanainen Anne Berner

Vallila Interiorin puheenjohtaja, uuden lastensairaalan puuhanainen Anne Berner

Kuva: Yle

- Uskon työn määrään. Tarvitaan myös uteliaisuutta, onnea ja hyvää tahtoa muilta, mutta suurin asia, mihin itse voi vaikuttaa on työn määrä. Jo isoisäni opetti, että kova työ palkitaan.

Sisustusalan perheyrityksen, Vallila Interiorin hallituksen puheenjohtaja Anne Berner haaveili teini-ikäisenä patologin ammatista, koska halusi parantaa kaikki mahdolliset sairaudet. Kohtalo muutti kuitenkin tulevaisuudensuunnitelmat. Äidin sairastuessa Anne, vanhin lapsista aloitti työt perheyrityksessä, isän käskystä.

- Minut on kasvatettu sellaiseen arvomaailmaan, että perhe menee kaiken edelle ja pitää aina yhtä.

Bernerin luonteessa yhdistyvät sveitsiläinen siivousinto ja suomalainen suoruus. Molempia kansallisuuksia hänen mielestään yhdistää myös halu avoimuuteen ja rehellisyyteen – siihen että kädenpuristuksella on merkitystä. Tänä vuonna 50 vuotta täyttävä Berner pitää siitä, kun elämänkokemus ja viisaus karttuvat, mutta opettelee vielä elämään vanhenevan kehon kanssa.

Uuden lastensairaalan puuhanainen kertoo, että varainhankinta on tuonut kassaan noin 20,7 miljoonaa.

- Vielä puuttuu 9,3 miljoonaa tavoitteesta. Jo kerätty summa on mieletön tulos, joka koostuu yksityisten ihmisten pikkuroposista, aina suuriin yrityslahjoituksiin. Mahtavasti tämä hanke on yhdistänyt koko Suomea.

Elämänsä tärkeimmäksi opiksi Berner kertoo sen, että ihminen ei pysty ihan kaikkeen vaikuttamaan.

- On asioita, jotka ovat oman vaikuttavuuden ulkopuollella, mutta niitä on vain vähän. Loppuun me pystymme vaikuttamaan uskomattoman paljon. Se, että on tahtoa tehdä asioita, on usein jo riittävä asia.

Taustapeili tiistaina 28.11.2013 klo 17.30-18.00.


Sanna Jussila (Jyrki Valkama / Yle) Toimittajana on Sanna Jussila.

Jatka tästä

Uutiset Näistä keskustellaan Videot Audiot Videot ja audiot
Muualla Yle.fi:ssä