Olet tässä

Entisten nuorten sävellahja 11.5. 2013

julkaistu 11.5.2013 klo 17:28, päivitetty 12.5.2013 klo 13:13
Sladen Noddy Holder Kuusrockissa.

Sladen Noddy Holder esiintyi Kuusrockissa.

Kuva: Markku Hänninen

Soitetut levyt

THE BEATLES: Eleanor Rigby

CLIFF RICHARD: Voice in the wilderness

ALBERT HAMMOND: It never rains in Southern California

PEPE AHLQVIST: Back to the river

JOE WALSH: Turn to stone

ALVIN STARDUST: You you you

JUICE LESKINEN: Marilyn

JOHNNY LOGAN: Hold me now

CREAM: Wrapping paper

DEEP PURPLE: Lazy

JAMES TAYLOR: You got a friend

SLADE: How does it feel

R.E.M.: The one I love

BRUCE SPRINGSTEEN: Fire

Biisikertomuksia:

THE BEATLES: Eleanor Rigby

Syksyllä 1966 olin hyvää vauhtia kehittymässä Beatles-faniksi. Uusin hankinta oli Revolver-LP, jota kuuntelin Tapiolassa Harjuviidassa. Ilo oli kuitenkin ensimmäisen levyn osalta lyhytaikainen, sillä skraitan yläpuolella hyllyllä sijainnut kaiutin tuli alas ja älppäristä tuli entinen...

Yli 46 vuotta sitten edesmenneen älpeen muistoksi olisi varmaankin soveliasta soittaa ko. levyltä Beatles-biisi 'Eleanor Rigby'

Esa

ALBERT HAMMOND: It never rains in Southern California

Toivoisin soitettavaksi Albert Hammondin 'It never rains in Southern California'-biisin

Olin teini 70-luvulla ja isosiskoni oli juuri mennyt naimisiin. Siskoni ja lankoni ottivat minut usein mukaansa uimaan tai ihan vain Kaivopuistoon syömään maailman parasta jäätelöä eli Helsingin jäätelötehtaan jätskiä. Kevään tiesi alkaneeksi, kun ajoimme valkoisella Fiat 850:llä Kaivopuistoon ja rannassa veneitä katsellen söimme jäätelötötteröt.

Lankoni kuoli vain 37-vuoden iässä ja siskoni sekä pieni eskarilainen poika jäivät yksin. Elämä kuitenkin jatkui ja muutuimme kaikki toisillemme entistäkin läheisemmiksi.

Kevät, jäätelö ja Albert Hammond tuovat kauniita muistoja mieleen. Kevätterkut siskolleni Eijalle, siskoni pojalle Olaville sekä jäätelötehtaan tytöille Tinalle ja Annettelle! Ja Tapsalle sinne jonnekin.

Saija

JUICE LESKINEN: Marilyn

Toivebiisini on Juicen 'Marilyn' vuodelta 1974. Se soi tuon vuoden kesäkuussa aivan mahtavan paljon. Siihen aikaan sitä sai soittaa markalla! (1mk) kolme kertaa levysoittimesta. Kyllä meitä huvitti. Kahvilanpitäjä oli hermostua.

Arto

JOHNNY LOGAN: Hold me now

Myöhästyneet onnittelut Tapolalle ja haaste kaikille vuosien mittaan Pyhältö - Luumäki-suunnalla vaunuilua harrastaneille. Vaunuiluharrastus oli asia, joka antoi meille tosdella paljon. Levytoiveena Johnny Loganin Euroviisuvoittolaulu vuodelta 1987 'Hold me now'. Karppaa tällä muistaen. Lämmintä ja iloista kevätjuhlan aikaa.

Maija

DEEP PURPLE: Lazy

Toiveeni on Deep Purplen 'Lazy' albumilta Machine Head vuodelta 1972. Löysin räkänokkana iskän levykokoelmasta tämän Purplen 'Machine Head'-albumin levyn ja sen jälkeen musiikkimaailmankuvani räjähti!

Jontte

R.E.M.: The one I love

Kesällä 1985 olimme ystäväni 'Vippen' kanssa Säkylän Eenokilla. Dingo-huuma oli kovaa ja sifonkihuivit heiluivat. Olimme 16-vuotiaita ja niin Dingo-faneja että.. Olimme silloinkin keikalla ja ystäväni hiukset oli asiaan kuuluvasti tupeeerattu mahtavaksi 'Nipan' tyyylin. Omat hiukseni olivat lyhyet ja niitä ei paljon tupeeratuiksi saanut. Mutta tyyli oli taattua 80-lukua henkeen ja vereen. Kajalit olivat silmissä. Pääsimme myös takahuoneesen nimmarien hakuun ja muistot kyllä elävät yhä mielissämme ja niissä on mitä muistella. Tarinat ovat kulkeneet omille lapsilleni ja he kauhistelevat äidin villiä nuoruutta. Biisitoive olisi kuitenkin aivan toisenlainen, joka sopisi tähän hetkeen nyt hyvin. Se on R.E.M.:in 'The one I love'.

Kiki

CLIFF RICHARD: Voice in the wilderness

Voice in the wilderness Cliff Richard liittyy kesään 63 Lauttasaaren ryssänkärjessä. Leikittiin ryssänpostia ringissä eli tyttöpoika välityksellä tulitikun anto suusta suuhun, jos putosi puolitettiin. Taisi toisenkin kerran pudota:) T Eija vm 51

JOE WALSH: Turn to stone

Toivon amerikkalaisen peruskitaristi Joe Walshin kappaletta 'Turn to stone'. Turun Pansiossa oli 1960-70-luvuilla harvinaisen valveutunut rock-yhteisö, johon itsekin kuuluin. Kävimme kaikki sekä ensimmäisessä että toisessa Ruisrockissa. Levyjä tilattiin ja itsekin tuotiin Yhdysvalloista ja Englannista, samoin kuin pidettiin jopa 1980-luvulle jatkuneita rock-tietokilpailuja. Emme ole koskaan jälkeenpäin käsittäneet miten jo silloin olimme kansainvälisen rock- ja progemusiikin valtavirrassa. Pink Floyd, King Crimson, Steely Dan, Todd Rundgren, puhumattakaan heavybändeistä olivat junnupoikien suosikkilistoilla jo alusta lähtien. Täällä ei kuunneltu Get on'ia! Sen korvasi Johnny Winter. Kuitenkin Joe Walsh oli kitaristi, joka sai kaikkien hengityksen pysähtymään.

T. Tapsa

CREAM: Wrapping paper

Biisitoiveeni on Cream-yhtyeen 'Wrapping paper'

Cream-yhtyeen basisti John Seymour Jack Bruce täyttää ensi maanantaina 14. toukokuuta 2013 pyöreät 70 vuotta.

Mies on syntyjään skotti.

Riku

Bruce Springsteen -muistoja:

Markku: Ollessani Yhdysvalloissa 1988 matkalla näin yhden keikan!!

Esa S: Vuonna 1981 iski The River-tupla kovaa. Vuonna 1985 olisi ollut Göteborgissa "Born in the USA"-kiertue, johon 17-vuotiaalla ei ollut oikin rahaa eikä kai ihan hkeuttakaan lähteä. Onneksi sitten vuonna 1988 "Tunnel of love"-kiertue saapuiTukholmaan ja se oli ensimmäinen keikkakokemus Brucelta ja E-Street Bandiltä - nyt noita kokemuksia on jo 11 :-) Tuo eka keikka mietitytti, koska sitä pohti, että kuinka kova Pomo oikein todellakaan onkaan livenä. Kiertueeseen liittyvä sisääntulo kaikkine yksityiskohtineen nappasi otteeseensa koko stadionille saapuneen yleisön alkutahdeista alkaen - koko 3 tuntia ja 40 minuuttia yhteislaulua, tanssia ja taputuksia.

Pia: Hämäläinen 10-vuotiaaseen kolahti River ja Bruce aivan täysillä. Eka keikka 88 Tukholmassa. Nyt Turun myötä kymmenen keikkaa kasassa. Mies vaan paranee vuosien myötä. Kaikki Brucen keikat olleet upeita, viime kesän Helsinki ja nyt Turku #2 aivan sanoinkuvaamattomia kokemuksia. Olen vain niin kiitollinen, että olen saanut niissä olla paikalla <3

Kassu: Sunnuntaina 9 kesäkuuta Expressen otsikoi etusivulla MÄSTAREN!

Svenska Dagbladet samana päivänä: En mästare i full fart

Helsingin Sanomat tiistaina 11. kesäkuuta: Ruotsin Springsteen-huuma ylitti jo aitouden rajat

Näitä vanhoja lehtijuttuja kun lueskelee on mahtavaa todeta, "hei mähän olin siellä!" Kaksi bussilastillista Bruce faneja keski-suomesta vieraili Ullevin stadionilla sunnuntaina 9. kesäkuuta 1985. Yhteensä kahden päivän aikana Pomon näki ja kuuli 126 865 maksanutta. ( Bowie veti edellisvuonna "vain" 120 000) . Itse olin tuolloin 19-v. Muistona on tallessa konserttilippu, t-paita ja Bruce kaulaliina. Tuon keikan jälkeen olen nähnyt Brucen myös Helsingissä ja Tampereen Ratinassa.

Lopuksi lainaan vielä expressen toimittajan kommenttia "Jag har aldrig hört

något bättre" - tuskin minäkään!!!

Maria: Vuonna 1985 lähdimme pienellä porukalla Seinäjoelta Tampereelle. Sieltä sitten lähti linja-auto kohti Turkua. Laivalla Tukholmaan ja suoraa päätä Göteborgiin. Nopeasti juosten Ullevin stadionille, ettei vaan myöhastytä Bossin konsertista.Fantastinen yli 4 tunnin show! Meillä oli istumapaikat katsomossa tosi hyvällä paikalla, mutta eipä siinä juurikaan istuttu. Jossain vaiheessa kysyin mieheltäni, että kuinka tämä betoni tuntuu jo hytkyvän. Meno oli niin uskomatonta, että seuraavana päivänä saimme lukea paikallislehdestä Ullevin tukipilarien osiltaan sortuneen. Hengissä selvittiin ja kaikki oli sen arvoista!!!

Arde: Ensimmäinen Brucen keikka oli Frankfurtissa 85 born in the USA tour. Melkoinen kokemus 16 v opiskelijalle. Lipun konserttiin sain vahingossa ;-)

Minna: 6-vuotiaalle iski "River" biisi jostain syystä suoraan tajuntaan vuonna 1981... lopullinen "hulluus" alkoi vuonna -86, kun kuuntelin kokoelmalevyä "live 75-85". ensimmäinen keikka oli vasta sitten, kun Boss tuli ensimmäistä kertaa Suomeen.

Kaikki Suomen keikat on tullut nähtyä, yhtä lukuunottamatta. jokainen keikka on ollut parempi kuin edellinen. viime kesän olympiastadionin keikka oli aivan huikea ja nyt olikin hieman epävarma olo ennen Turun keikkoja. mietitytti, että voiko ikinä tulla parempaa keikkaa kuin viime kesäinen. mutta kas, onhan kysessä The Boss ja yllätyksellisyys sen kuin jatkui... molemmat keikat olivat taas parempia kuin edellinen... eli Boss lunasti jälleen kaikki odotukset ja näytti toteen sen, miksi keikoilla kannattaa käydä.

Esa R: Kaikki alkoi n. vuonna -80 kun isoveli roudasi The River LP:n kotiin ja sitähän soitettiin sitten kaikissa kotibileissä, koska siinä oli melodisesti tanssittavia biisejä ja tytöt tykkäs. Sen jälkeen vuonna 88 tuli kuin ihmeen kaupalla saatua liput Tukholman Olympia stadionille ja noin vajaa viisituntisen jälkeen ( 45 min. tauko välissä ) kaikki mitä oli kuullut Brucen lavaesiintymisestä oli käynnyt toteen. Sen jälkeen on tullut käytyä tietysti kaikki Suomen keikat + Saksassa, Itävallassa, Espanjassa la tietysti Ruotsissa useamman kerran ja kahden viikon päästä taas Müncheniin.

Jussi: 9.6.1985 olin 63 000 muun mukana Göteborgissa, kun Bruce & The E Street Band villitsi Nya Ullevin stadionin toista iltana peräkkäin niin perusteellisesti, että stadionit perustukset painuivat rokkaavan yleisön alla senttikaupalla alaspäin ja koko laitos joutui remonttiin. Keikan jälkeisenä päivänä olikin aika suunnata takaisin kohti kotikaupunkia Rovaniemeä ja parin päivän päästä alkavaa asepalvelusta Someroharjulla. Monta monituista keikkaa ole tuon jälkeen nähnyt, mutta en mitään tuohon iltaan verrattavaa. Brucen keikkojakin olen kokenut kolmella vuosikymmenellä, mutta tuo ensikokemus on ylittämätön.

Kai R: Bruce kolahti täysillä River Albumin myötä Silloin oli vielä vinyylit kehissä no sehän soitettiin puhki ja neouloja vaihdettiin vähä väliii eka keikka tukholmassa vuonna 93 Olympia stadionilla loppuu myyty keikka Aivan mahtava kokemus Keikkoja. On kertynyt plakkariin jonkun verran suomen keikat + saksassa muutama Pomo jaksaa aina yllättää.

Janna: 20.5.1993 Dublin, toinen vuosi kun Suomesta pääsi Erasmus-opiskelijavaihtoon. Samalla reissulla U2 Zooropa-tourin konsertti Dublinissa. Periferiasta tulleelle suomalaisopiskelijalle oli ehkä hienoa. Notkuin rugbya harrastaneen uuden (ei kovin kauaa kestäneen) belgialaispoikaystävän rinnalla.

Eija: Itselläni ylioppilaslahjamatka 1988 "tunnel of love' Tukholmaan silloiselta poikaystävältäni nykyiseltä mieheltäni:) oli ensimmäinen Bruce Springsteen & E Street Band kokemukseni. Huippureissu. Viime kesän Helsingin hurmos oli jotain aivan ainutlaatuista. Miehelläni Bruce Springsteen keikkakokemuksia on useita; ensimmäinen nuoren miehen tiukan budjetin Göteborg 1985 ja viimeisin Turusta muuan päivä sitten. Hienoja elämyksiä!

haasteita ja terveisiä:

Tuula haastaa Porin Koivistossa asuvan Pirjo Haapasalon sydämellisen onnentoivotuksen hinnalla maanantaisen syntymäpäivän johdosta.

Haastan enskaan tänään ahkerasti ikkunoita peseneet naiset! ps. Nyt näkyy..ja kauas! T: tyttö savosta

Huomio varkaus ja siellä borginkadun entiset nuoret martti ja paula. Tuplaonnittelut molemmille tämän ja huomisen päivän synttärien johdosta. Surusilmälle terkut! T. Sipu ja olli

Emppu espanjankoira haastaa kaikki koirien omistajat auttamaan kodittomia espanjankoiria pienellä summalla tai adoptoimalla kodittoman www.espanjankoirat.com

HEI HALOO ! Kaikki Siikaisten Kunnallisesta keskikoulusta v. 1973 päässeet !!

Siitä tulee 31.5. 40 v. kun päästökirja oli plakkarissa ja koko maailma odotti.. Kukin meistä lähti tahoilleen, hakemaan ammattia, perustamaan perhettä yms. NYT kun tasavuodet siitä täyttyvät, tapaamme jälleen. Siis TERVETULOA LUOKKAKOKOUKSEEN !

29.6.-13 ja minnekkäs muualle kuin Siikaisiin. Tavataan Eteläpään matkailukeskuksessa klo 17. SYDÄMELLISESTI TERVETULOA !

Terveisin: "entiset nuoret" Anitta ja Margit

p.s. Kutsut tulevat vielä niille, joiden osoitteet on tiedossamme. Mikäli kuulet tämän, kerrothan asiaa eteenpäin.

SUURkiitos ...markulle saulille suffolle jukkapekalle karille ja kaikille muille jotka tulitte yhteiseen tapaamiseen 4.5. vaasassa mun jalat ei osu maahan pitkään aikaan yst.terv raija ja svante ylöjärveltä

Olimme nuoria 70 luvulla. Kävimme Laihialla tyttöjen luo vietämässä viikkonloppuja.Ja olut maistui

Moni tahtoisi Paulansa takaisin eikä ihme. Moni mukava asia alkoi ja alkaa parfyymin tuoksusta niin tämäkin muisto.?

Mukana olivat Tarja,Hilkka,Paula,Heli,Ulla joille haluaisin lähettää terveisiä Keijolta

Marja-Leena haastaa maailman ihanimmat hoitajat eli Riitan, Kaijan, Marikan, Annelin, Katjan, Kaarinan, Ullan ja Maaritin. Sekä vanhusten kotihoidon joka hoitajan ja toimihenkilön.

Sekä Tertun, Hannan, Elinan ja Ellen Taromaan.

Ja kaikille otavalaisille iloista kevattä!

v. 63 Imatran yhteislyseon konventti-iltana sain Ensisuudelmani koulun käytävässä PAUL ANKAN - Put your head on my shoulder -kappaleen soidessa . Istuttiin Eskon kanssa ikkunalaudalla, ja tein kuten laulussa käskettiin:taivutin pääni olkapäällensä, ja SITTEN SE TAPAHTUI: FIRST KISS! Terveisin Molla silloiselta lempinimeltään

Hannele Pirkkalassa, olethan kuulolla: 2 Susannaa onnittelee sua lämpimästi tänään synttärien johdosta.

terveiset Hesaan sisaruksille toivottaa Anu Turusta

Sommoro! Me päästiin ylioppilaiksi v. 73 ja biletetään tänään isolla joukolla. Paikalle tulee kesyttömiä ikinuoria viettämään iltaa 70-luvun hengessä ja muistelemaan mitä tuli tehtyä. Mukana ovat myös helmikuun -73 penkkareissa Markus Similän haastattelemat "Viikon henkilöt" - kuka muistaa? Joko siitä on 40 vuotta?

Haaste tulee vielä tekstarina tämän päivän Enskaan.

Hertsika 73 rulettaa!

Kesä keikkuen tulevi, siispä kesä terveiset hauhon mökille sirpalle pekalle tessalle ja akille, sekä ritvalle ja lasselle arajärvelle! Toivottelevat teija jari ja bruno koira urjalan mökiltä

Haastamme kaikki Hertsikan yhteiskoulun entiset ja nykyiset opet ja oppilaat Ertsulta hankitun Pusun hinnalla. A.Cooper, School is out. Hertsika 73 rulettaa

Alangon suvulle terveset täältä satheisesta Hailuodosta.,t.Alangon Kaija

Liikelinjan oppilaat 8i luokalta keski-lahden koulusta vuodelta 1963. Luokkakokous 25.5. 13. Klo 12 ravintola Torrerossa Lahdessa. Toivekappale KariTapion Myrskyn jälkeen. Olisitte ihania jos välittäisitte viestin, jotta tavottaisimme vielä muutaman. Kiitos Aija ja Leena kokonn kutsujat!

niina rinnemaa haastaa mukaan neurologi juho nuutisen

LEHMUSTON PAULA täyttää pyöreitä vuosia Längelmäellä ensi maanantaina. Venttolan Maijalta onnea oikein maan perusteellisesti. Längelmäkiset mukaan Sävellahjaan !

Maria haastaa kaikki Turun saaristossa Gullkronan saaressa vierailleet veneilijät ja retkeilijät. Nykyään saariston helmi on suljettu, koska tytär sairastaa MS-tautia.

Terkkuja kaikille keravan yhteiskoulun entisille nuorille vuosilta 1970 - 1975.

Eikö kukaan muista v.68 radio ohjelmaa poppantai.Sieltä sai äänitettyä kasetille musaa.Tuli vain perjant myöhään.Onneksi Haaparanta oli lähellä jalevykokoelma kasaantui.T.Jokke Keminmaa.

Minna lähettää terveiset äidille ja isoäidille Isoäiniöön.

Kuka piti entisestä nuoreesta huolta, kuka rakasti, kuka kuori mandariinit, kuka keitti ruuat ja juomat. Kuka antoi omaa aikaansa raskaan työnsä ohella. Hymyili ja kannusti. ÄITI hän oli. Ikuisesti kiitollisena Liljalle. Tyttäresi Saara

Liisa vastaa ikkunapesijän haasteeseen.haaste myös oulun verven kuntoutusporukalle.kohta tavataan.

RETRO DISCO TAMPEREelta Haastaa Kaikki RETRODISCOILIJAT

Terviiset käpykankankaalle rouva ja herra vehville ! T. Arpa ja silikki

Päivikki haastaa Imatran Karin mukaan Entisten nuorten sävikseen

60 v onnittelut Pukkisen Jarille lähettää Peräsmies "vain 2 kalaa"-pilkeistä

Jatka tästä

Uutiset Näistä keskustellaan Videot Audiot Videot ja audiot
Muualla Yle.fi:ssä