Olet tässä

Entisten nuorten sävellahja 1.2. 2014

julkaistu 1.2. klo 17:38, päivitetty 1.2. klo 17:40
Kuvassa The Rolling Stones Yyterissä juhannuksena vuonna 1965. Kuvat ottanut ystäväni Jouko Majala, joka oli paikalla.  Terveisin, Pertti Oksanen

Rolling Stones esiintyi Yyterissä juhannusaattona 1965.

Ohjelmassa soivat kappaleet:

MUSKA - Krokotiilirock

DAVID BOWIE - Starman

DEEP PURPLE - Hard lovin’ man

KAKE RANDELIN - Avaa hakas

QUEEN - ‘39

38 SPECIAL - Hold on loosely

WHITESNAKE - Is this love

CCR - Travelin’ band

LES HUMPHRIES SINGERS - Mexico

PROCOL HARUM - A whiter shade of pale

ROLLING STONES - Angie

PASTORI POHJALAINEN & THE DEFIERS Rock’n’roll tää

FREDI Pump pump

Biisikertomuksia

MUSKA - Krokotiilirock

Terveiset kaikille 1970-luvulla Rantsilan Hyttikosken tanssilavalla tansseissa kulkeneille, erityisesti Leskeän kylän nuorille. Linja-auto keräsi porukat Pyhännän perukoilta saakka ja ajoi Leskelän kautta nelostietä pitkin Hyttikoskelle.

Terv. Lystilän Hilkka

DEEP PURPLE - Hard lovin' man

Oli kesä vuonna 1970 ja oli niitä vielä kuumia kesiä. Pelasin yhtenä päivänä siinä omassa pihassani itsekseni jalkapalloa pomputellen. Asuimme silloin perheemme kanssa omakotitalossa ja minä kuuntelin siinä samalla Nuorten sävellahjaa. En ollut vielä oikein kiinnostunut rockmusiikista, mutta äkkiä tuli se tajunnan täräyttävä kappale nimittäin Deep Purplen In Rock-levyltä 'Hard lovin' man. Olihan se pakko mennä ostamaan tämä tuotos. Nyt haluaisinkin kuulla tämän kappaleen, kun Deep Purple tulee ainakin vielä kerran esiintymään Ouluun ja Helsinkiin. Pliis, saanko kuulla tämän kappaleen tänä lauantaina. Nostalgiaa on täynnä koko sydän.

Jukka alias Jugi

WHITESNAKE - Is this love

Biisitoiveeni on Whitesnaken 'Is this love'. Perustelu toivelevylleni on sinänsä yksinkertainen: rakastuin silloni joskus erääseen Rovaniemen poikaan nimeltä Olavi ja tästä biisistä tuli se "meidän biisi".

Annikki

ROLLING STONES - Angie

Juhannus 70-luvun alussa! Meitä oli noin 20 nuorta ja paikka Kolarin Kolarinsaari! Meikä oli silloin 19-vuotias ja muut 'ungefär samma old'! Lossivahti meinas hermostua, kun ramppasimme eestakasi Kylän ja saaren väliä, mutta rauhoittui, kun löimme kossupullon kouraan! Lauloimme, hoilasimme ja teimme vähä sitäki... Ahilla oli matkassa kitara, illan ehdoton bravuuri Rollareiden 'Angie', jota jaksoimme porukalla Ahin säestykselä laulaa aina vaan uudestaan! Aamulla oli jostain syystä pääkin kipeä, mutta siitäkin on selvitty! Lossivahtikin valitti pääkipua; sitä tuntui olevan jostain syystä liikkeellä! Meikäläisellä oli vielä puoleen äivään mennessä Shellile meno, kun olin tuolloin bensapoikana. Siitäki selvittiin. 'Angie' on varma karaokekipale meikäläiselle edelleen! Box!!!

Kairan Eki

DAVID BOWIE - Starman

Mulla on muistot David Bowien vuoden 1976 Suomen vierailusta. Oltiin IPV:n pesisporukan kanssa turnauksessa ja majoituksessa Hesperiassa. David Bowie oli majoittunut samaan hotelliin. Aamulla kun läksimme Meilahteen, hotskun ovella meitä ootti satoja nuoria tyttöjä kamerat käsissä. No saatiin mennä bussiin ihan rauhassa!!! Ja terkut kaikille IPV:n 1976 mukana olleille pelimanneille! Terveisin Keka Varkaudesta.

CCR - Travelin' band

Kerran nuorena liftattiin serkkutytön kanssa ja Kari Tapion keikkabussi poimi kyytiin. Kari oli todella kohtelias ja miellyttävä ihminen. Hän lauloi meille serenadin ja muisti tapauksen, kun vuosien päästä törmättiin. Terveisiä Arja-serkulle Kuopioon. Creedencien 'Tavelin' band' ois kiva kuulla. Sitä matkahuollon jukeboksista soiteltiin. T. Sirkka

PROCOL HARUM - A whiter side of pale

Toivekappaleeni on Procol Harumin 'A whiter shade of pale'. Kun luokkakaverini Arja toi tuon levyn kouluun vuonna -69 ja kun kuulin sen eka kertaa niin jysähti!Se on läpi koko elämäni ollut lempibiisini. Aina kun kuulen sen niin sisällä värähtää. Siinä on jotain ainutlaatuista! T:Riitta

PASTORI POHJALAINEN & DEFIERS - Rock'n roll tää

Saarijärven Lanneveden Sampolassa soittivat joskus 70-luvulla Pastori Pohjalainen & Defiers Mäntästä. Tytöt olivat kauniita ym. ym.

Varsinkin paikalla olleet kauniit tytöt Ritva M ja Mirja M jäivät mukavien muistojen rasiaan.

t. Topi

Jatka tästä

Uutiset Näistä keskustellaan Videot Audiot Videot ja audiot
Muualla Yle.fi:ssä