Olet tässä

Entisten nuorten sävellahja 13.7. 2013

julkaistu 13.7.2013 klo 16:59, päivitetty 19.7.2013 klo 09:03
Freddie Mercury

Kuva: Wikipedia

Soitetut levyt

DEXY'S MIDNIGHT RUNNERS: Come on eileen

DINGO: Nahkatakkinen tyttö

BEE GEES: Night fever

LEA LAVEN: Ei oo, ei tuu

THE BEATLES: Helter skelter

HURRIGANES: Blue suede shoes

GILBERT O'SULLIVAN: Clair

FREEMAN: Oot mun kaikuluotain

EPPU NORMAALI: John Fogerty

EARTH, WIND & FIRE: September

URIAH HEEP: July morning

MUNGO JERRY: In the summertime

QUEEN: Love of my life (1986 live)

Biisikertomuksia

DEXY'S MIDNIGHT RUNNERS: Come on Eileen

Ei tässä mitään kummempia kertomuksia ole. Dexy's Midnight Runnersien 'Come on eileen' soimaann eli siis 80-luvun hyvää poppia. Itse 70-luvun alussa syntyneenä kuuntelin jo varhaisessa vaiheessa radiosta poppia eli siis 70-luvun lopusta alkaen. Kasetille äänitin biisiejä radiosta ja hitto jos päälle puhuttiin...!!! Biisitoiveen toteuttamisesta kiittää hän eli

Teija

DINGO: Nahkatakkinen tyttö

Haastan entiset ja uudet Dingo-fanit Entisten nuorten sävelahjaan. 'Nahkatakkinen tyttö' yhtyeeltä on toiveenani.

Dingo oli 80-luvulla Akonpohjan saaren kunnassa esiintymässä. Minä olin etualalla. Tupa oli täynnä. Neumann bongasi minut laulun aikana yleisöstä ja veti lavalle yleisön yli kirjaimellisesti. Porukka kannatteli. Siinä sitten 'Levottoman tuhkimon' aikaan tanssittiin tangoa ja hän vielä pusutti kolmekertaa kaljan tuoksuisena. Nenän pääkin sai osansa. Vähän leijuin 'ilmassa'. Kamerasta loppui vielä filmi kriittisellä hetkellä.

Terv. Pirjo Airas

BEE GEES: Night fever

Biisitoiveeni ona 'Saturday night fever'-elokuvasta styge 'Night fever'. Meitä on viisi pariskuntaa. Me kaikki kymmenen olemme syntyneet vuosina 52-55. Olemme suht' terveitä ja mikä ihmeellisintä tänä päivänä, kaikki edelleen naimisissa 70-luvun kumppaneidemme kanssa. 70-luvulla matkustimme Tukholmassa, Leningradissa, Lontoossa. Vietimme yhteistä aikuisuuden alkua. Opiskelimme, teimme töitä, juhlimme, perustimme perheet. Emme niinkään käyneet diskoissa, vaan vietimme aikaa toistemme luona. Biisivalinta on enemmänkin retroilua. Abba-musikaali ja effa ovat suosikkeja. Myös 'Saturday night fever'-musikaali tuli käyty katsomassa Lontoossa. Osa meistä on mummoja, pappoja, eläkeläisiä. Miten nopeasti elämä onkaan tullut tähän vaiheeseen.

AR

THE BEATLES: Helter skelter

Biisitoiveeni on The Beatles-yhtyeen 'Helter Skelter'.

60-luvulla radion harvat pop-ohjelmat olivat kultajyviä, jotka kuunneltiin "hartaudella" alusta loppuun. Onneksi oli myös Radio Luxemburg, joka ajan parhaalla musiikillaan valvotti yöt. Parasta oppikouluajassa Savonlinnan yhteiskoulussa oli, että kavereiden kesken voitiin lainailla toistemme levyjä. Saattoipa jollakin olla kelanauhurikin, jonka rahiseville nauhoille oli äänittänyt mielikappaleitaan. Äänenlaatu ei ollut hääppöinen, mutta musiikki sitäkin parempaa.

Vaikka koulunkäynti ei maistunutkaan, muistelen lämmöllä silloisen varsin uuden koulun edistyksellisyyttä, mikä lienee ollut nuorten opettajien ansiota. Muun muassa musiikinopettajamme saattoi soittaa tunneillaan klassisen ohella myös rokkia ja muutakin mielenkiintoista, mistä näin jälkeenpäin hänelle kiitos. Oppilailla oli myös omissa keskusradion välittämissä aamunavauksissaan varsin vapaat kädet. Unohtumaton kouluaamu oli, kun 70-luvun taitteessa kaiuttimesta kajahti serkkutytön soittamana Deep Purplen "Child In Time" . Se kulutti sopivan pitkänä mukavasti tuntiakin...

Ajan musiikki oli elämän eliksiiriä kuten se on yhä tänään. Hyvin tehty musiikki ei koskaan kuole eli Rollaraiden sanoin: It´s only rock´n roll but I like it.

Kun maailman paras musiikki syntyi tuolloin, olisi bänditoiveissakin valinnanvaraa. Yksi on kuitenkin ylitse muiden: The Beatles, jolta haluaisin kuulla kappaleen 'Helter Skelter'. Haastan Entisten nuorten sävellahjaan samalla kaikki Kovan Päivän Illassa Parikkalassa olleet ja 13.7. sinne mm. Holliesin ja Kinksin soittajilla täydennetyn Swinging Blue Jeansin ja muiden aikakauden artistien pariin tulevat.

Toivoo nimim. "Poika Haapalasta"

HURRIGANES: Blue suede shoes

Pankaa soimaan Hurriganesien 'Blue suede shoes'. Hurriganes on rokkia parhaimmillaan!

Tuula

GILBERT O'SULLIVAN: Clair

Toivebiisini on Gilbert O'Sullivanin 'Clair'

Elettiin vuotta -76 ja pöhinää oli pöksyissä. Kuuntelimme Gilbert O'Sullivania ja haaveilimme Hondista, tytöistä ja kesästä. Honda Monkey-jengi syntyi ja tytöt oli se iso juttu. Haastan Entisten nuorten sävellahjaan mukaan Kallen, Hannun ja Riston sekä entiset tyttöystävämme hopeakorun hinnalla, joita tuolloin saatiin ja annettiin. Monkey-jengi kutsutaan näin koolle tuttuun paikkaan Mellilään 10.8

Heikki Raitanen

FREEMAN: Oot mun kaikuluotain

Pari viikkoa sitten Entisten nuorten sävellahjassa tiedusteltiin ensimmäistä valmiiksi nauhoitettua C-kasettia. Minä muistan yhden sijasta kaksi ensimmäistä: Freemanin 'Freeman'- ja Eaglesin 'Hotel California'-nimiset kasetit. Nuo kasetit tulivat Fazerin musiikkikerhoon liittymisen yhteydessä. Eaglesin kasetti oli isompien poikien suosittelema, eikä se ollutkaan yhtään hullumpi valinta näin jälkikäteen ajatellen. Toivekappaleeni on Freemanin vuoden 1976 levyltä 'Oot mun kaikuluotain'

Reijo Tyrnävältä

EPPU NORMAALI: John Fogerty

Kysyitte poppareitten ja rokkareitten kuvauskohteita viime lähetyksessä: Eppuja kuvasin Riikosen Jarmon ja Jussin kanssa diafilmille kymmeniä ja kymmeniä metrejä, ts. monia satoja ruutuja.Hyvin muistuu mieleen Ruisrock 1980, jossa Eput eivät päässeet lavalle. Yleisöä meni ja kaiutinkaappeja kaatui yleisön päälle. Kävimme katsomassa Eppuja pääasiassa Oulun lähiympäristössä.

Kappale 'John Fogerty' on toiveeni ja vihdoinkin Juha Torvisen laulamana!!

Markku

EARTH, WIND & FIRE: September

Nyt sitä ollaan sitten 9.7 2013 lähtien oltu 50 vee ja tokat juhlat järvenrantamaisemissa kodissamme Kivelässä ovat tänään 13.7. Haluan vielä kiittää rakkaita sisaruksiani Ullaa, Mirvaa, Keijoa, Mattia ja Päiviä yllätyssynttäreistä. Olin nimittäin tulossa kahden viikon matkalta tyttäreni kanssa Kreetalta ja ihmettelin kiirettä, kun siskoni miehensä kanssa tuli hakeen kentältä ja sanoi vain, että pian nyt kun bändi alkaa soittaa ja ihmettelin, että mikä bändi nyt kuudelta alkaa soittaa? Kun sitten pääsimme järvenrantapaikkaan Lohjanrantaan siellä oli lapsuuden ystävät ja vanhat työkaverit siskot perheineen serkkuja ynnä muita ja ruuat ja tanssinopettajat jne. Liikutuksen määrää ei voi kertoa: Tunne oli sanoinkuvaamattoman upea, kun minun lempibiisini alkoivat soida 80-luvulta. Sse oli stä aikaa kun Lohjan lavalla bailattiin Mairen ja Lintan kanssa ja nyt asun täällä pohjoisessa 700 km:n päässä, jossa on sinänsä ihana asua ja josta rakkaan miehenikin löysin. Mutta muistot Lohjalta ovat ihania. Lilli, Jukka, Sirkka ja Matti ovat täältä pohjoisesta parhaat ystäväni. Täällä myöskin nuorena bailattiin. Terkkuja heille tuhannesti!

Toivebiisini on Earth, Wind and Firen 'September'.

Marja

MUNGO JERRY: In the summertime

Mungo Jerry In the summer time: mökiltä lomaterveiset Hansulta & Opalta kaikille enskalaisille Varkauteen.

Hansu

QUEEN: Love of my life

Se konsertti Live Aid on jäänyt ikuisesti mieleeni. Olin tuolloin raskauteni loppuvaiheessa, poikamme syntyi 24.7.. Seurasimme mieheni (nyt jo ex) kanssa konsertin telkkarista alusta loppuun. Ja yksi esiintyjä nousi ylitse muiden: kukkopoika F. Mercury. Ettäs säväytti meitä molempia. Toivoisinkin jotain hänen kappalettaan noilta ajoilta. Toivoo vanaha akka pohojosesta.

Päivi

Jatka tästä

Uutiset Näistä keskustellaan Videot Audiot Videot ja audiot
Muualla Yle.fi:ssä