Olet tässä

Entisten nuorten sävellahja 16.11. 2013

julkaistu 16.11.2013 klo 17:24, päivitetty 16.11.2013 klo 17:30
Hurriganes-yhtye esiintyy TV2:n ohjelmassa Iltatähti.

Hurriganesien Remu Aaltonen

Kuva: YLE / Arja Lento

Soitetut levyt

URIAH HEEP: Gypsy

SIELUN VELJET: Tiskirätti

MIDDLE OF THE ROAD: Sacramento

HURRIGANES: It ain't what you do

CREEDENCE CLEARWATER REVIVAL: Good Golly Miss Molly

SUOMEN TALVISOTA: Kekkonen-rock

QUEEN: Love of my life

THE BEATLES: Long tall Sally

MOODY BLUES: Nights in white satin

T.REX: Born to boogie

OTIS REDDING: I can't turn you loose

KASEVA: Pena

QUEEN: Bohemian rhapsody

Biisikertomuksia

CREEDENCE CLEARWATER REVIVAL: Good Golly Miss Molly

Creedence Clearwater Revivalin 'Good Golly Miss Molly' soi oululaisen opiskelijaravintola Rauhalan viikonlopun illoissa. Kipale kuulosti tosi hyvältä, kun oli nautittu joko "kulmilta" ostettua tai isoveljien hankkimaan Nordfors-punaviiniä. Nordfors nautittiin joko nurkan takana ennen Rauhalaan menoa tai naapurin pihamökissä. Maailmaa parannettin ja haettiin näkökulmia parempaan ja oikeudenmukasempaan yhteiskuntaan. Mukana olivat ainakin Oulun Laanilan Yhteiskoulusta 1973 ylioppilaiksi kirjoittaneet nuoret. Vauhdikkaassa menossa olivat mukana erityisesti Hintta-Haapalehto porukan vasemmistosiiven Jeppe Niilonpoika, Halli Halonen ja Määtän Timppa.

Terveiset kyseiselle kolmikolle ja Creendence-spesialistille Karppi-Sutille.

Török

MIDDLE OF THE ROAD: Sacramento

Haastan kaikki Joensuun työppärillä (työväentalo) 1970-luvulla tansseissa käyneet tanssilipun hinnalla Entisten nuorten sävellahjaan. Tanssilippu oli n. 5 mk ja kun se muutetaan euroiksi, nii haastan 5 eurolla mukaan tansseissa käyneet mukaan.

Toivoisin soitettavaksi Middle Of The Road-kappaleen 'Sacramento'.

Tähän kauniiseen kappaleeseen liittyy muisto: Tapasin nätin ja mukavan tytön vuonna 1972 tansseissa Joensuun työppärillä ja mm. tätä kappaletta tanssittiin yhdessä. Jäi elävästi mieleen. Sitä iltaa vietettiin yhdessä, mutta tämä tyttö oli vain käymässä kotikaupungissani ja seurustelua ei jatkettu pitempään. Mutta mukavat nuoruusmuistot jäivät sekä tytöstä että tästä toivekappaleesta.

Keijo

MOODY BLUES: Nights in white satin

Pablo Moses, Moody Blues, Whitesnake, Gloria Gaynor, Dolly Parton, Wigwam...

Mahtavaa musaa 70-luvulta. Koulukaverien kanssa Korkalovaaran lukiosta Rovaniemellä joskus vuosina -75 ja -76 näitä kuunneltiin, joskin ei kaikki jakaneet ehkä mun musamakua..

Terveiset Korkalovaaran lukion 3 B:lle vuosimallia 1976 erityisesti Keskiruokasen Ristolle, Särkilahden Ristolle, Hirvelän Markulle ym. kivoille luokkakavereille!! Luokan neitokaisia toki unohtamatta!!

Elämä heittelee, mutta muistot ei unohdu! Pannaan soimaan Moody Bluesin 'Nights in white satin'

Erkki

T.REX: Born to boogie

Olin kahdeksannella luokalla koulussa työharjoittelussa kenkäkaupassa. Kaksi viikkoa meni mukavasti kenkien parissa ja tuli tilinteon aika. Omistaja tarjosi palkaksi hollannikkaita, jollaiset opiskelukaveri otti. Mulla vain oli muita suunnitelmia. Kovana musadiggarina aattelin muita juttuja. Ei muuta kuin vapisevin polvin johtajan juttusille noutamaan ne 'holskut'. Kysyin heti, että saisinkohan palkan rahana kun mulla on jo 'holskut'. Pieni valkoinen valhe tosin... ei mulla niitä ollut. No kohta tuli kouraan 30 markkaa ja sijoituskohde oli jo harkittu tarkkaan. Nimittäin ensimmäinen oma valmiiks nauhoitettu C-kasetti ja oli muuten T.Rex-yhtyeen 'Tanx'. Tuo C-kasetti maksoi - muistan vieläkin 24 markka ja 50 penniä. Kyllä muuten kasettiradioyhdistelmä soi ja kovasti soikin seuraavat viikot.

Terv. Arto Pieksämäeltä

URIAH HEEP: Gypsy

Muistuupa mieleeni aina silloin tällöin Kemijärven Särkikankaan baari, johon aina iltaisin kokoonnuttiin ja kuunneltiin levarista kunnon musiikkia. Uriah Heepin 'Gypsy' jäi jotenkin erityisesti mieleen; tosi hieno kappale ja poikkesi jotenkin muista yleensä soitetuista.

Hyvää alkutalven jatkoa Kemijärven kauppaopiston naiset sekä miehet, joiden kiihkeän nuoruus osuu vuoteen 1974.

Joksa Kuusamosta

THE BEATLES: Long tall Sally

Kyllä se vaan on silleen, että parhaat rock'n' roll-biisit tehtiin 60-luvulla! Otetaanpa esimerkkinä vaikkapa The Beatlesien ensiotolla levytetty 'Long tall Sally'; siinä beatle-Paul panee parastaan! Pankaa paremmaksi, jos pystytte!

Terveisin Sepe Lahdesta

SUOMEN TALVISOTA: Kekkonen-rock

Oli ihan mieletöntä varhaisteininä kuunnella ns. kiellettyä musiikkia, jota ei radiokanavalla soiteltu: 60-70-lukujen undergroundia. Millä oli suttuisia avokela nauhoja, joihin oli tallennettu rätiseviä levyjä esim. Baddingin mikä se nyt oli... 'miten käy Urkilta rock'n' roll!!!' ja muita. Olisi ihana tietää, onko niistä tallenteita?

Liisa

Yksi maailman tunnetuimmista yhtyeistä oli ja on QUEEN, joka teki ainoa Suomen keikkansa 25. marraskuuta vuonna 1974. Ehkä olit vähälukuisen yleisön yksi lipun ostaneista??? Mikä on QUEENin paras biisi ja miksi?

Tykkään eniten kappaleesta: I want to be free.... (Terttu)

---

Killer Queen'. Siitä lähtien olen ollut ikuinen Queen- fani (Riitta)

---

A night at the opera-levyltä löytyvä Love of My Life on paras. Siinä on tunne ja paatos kohdallaan. (Heli)

---

Love of my life on yhä yhtä elossa kuin v -76 Joensuun kaupunginkirjaston musiikkiosastolla sitä kuunnellessa, ja tuntuupa purevan vielä vm ysikuutosenkin jälkikasvuun, mukava huomata että klassikot siirtyvät ikäpolvelta toiselle. (Päivi)

---

Bohemian rabsody on taideteos (Anna-Maija)

---

Bohemia...mutta 'we will rock you' Live Aidissa 1985 vei jalat suusta! (Risto)

---

Liian paljon mahti biisejä,vaikea valita,Bohemian rhapsody ja Somebody to love,Innuendo ,tämänhetkiset suosikkini kolmen kärkeen! (Sari)

---

Bohemian on yksi ylitse muiden, vaikka monta hyvää biisiä Queenilla on (Tea)

---

Mahoton parasta valita huippubändiltä. Fiilispohjalta helppo. 1976 varusmiespalveluksessa Sodankylässä iltalomilla Kielas-baarin levyautomaattiin meni enemmän rahaa, kuin tiskillä keskariin. Ja sieltä automaatista soi koko illan Queenin "Bohemian Rapsody" Se onQueenin paras. Tai ainaki eniten muistoja herättävä. (Jarmo)

---

Bohemian Rhapsody. Ostin 80-luvulla ekan kasettiradioni ja kasettina mukaan tuli Queeniä - kasetti venyi kuulumattomaksi kovasta soitosta. Palatsiteatterin Show must go on olen nähnyt jo 3 kertaa... (Merja)

---

Bohemian Rhapsody on paras . Ostin 80-luvulla ekan kasettiradioni ja kasettina mukaan tuli Queeniä - kasetti venyi kuulumattomaksi kovasta soitosta. Palatsiteatterin Show must go on olen nähnyt jo 3 kertaa... (Merja)

---

Joo, kyllä tuo Bohemian Rhapsody on varmaan paras , mutta muitakin hyviä toki on. (Erkki)

---

Bohemian Rhapsody, ihan ehdottomasti! Niin mahtipontinen, huikea ja loistavasti laulettu biisi puhumattakaan sovituksesta, kaikki mahdolliset instrumentit mukana...Heavylaulun monumentti! (Eeva-Liisa)

---

Kyllähän se on pakko myöntää että Bohemian Rhapsody se on. Se oli ensimmäinen biisi jonka pentuna Queenilta kuulin, ja on ehdottomasti yksi elämäni tärkeimmistä biiseistä. Äidillä ja isällä oli A Night At The Opera kasettina, mutta en lapsena pitänyt albumin muista biiseistä. Ymmärsin sen hienouden vasta myöhemmin. Nyt Queen on yksi suosikkibändeistäni. (Jyrki)

---

Bohemian Rhapsody kuuluu maailmankaikkeuden top 10-listalle. (Riitta)

Jatka tästä

Uutiset Näistä keskustellaan Videot Audiot Videot ja audiot
Muualla Yle.fi:ssä