Olet tässä

Entisten nuorten sävellahja 17.8. 2013

julkaistu 17.8.2013 klo 17:06, päivitetty 23.8.2013 klo 15:08
Elvis Presley

Kuvassa itse The King, jolla oli varaa elvistellä: ELVIS PRESLEY!

Kuva: AP Graphics Bank

Soitetut levyt

GRAHAM BONNET: Night games

ROYALS: Kings of power

HEP STARS: Consolation

ANNA BABITZIN: Serenadi Beijareille

ROD STEWART: Sailing

THE ANIMALS: House of the rising sun

THE SENSATIONAL ALEX HARVEY BAND: Jungle Jenny

KURKIHIRSI: Täytyy takoa kun rauta on kuumaa

THIN LIZZY: Cold sweat

THE PHILADELPHIA INTERNATIONAL ALL STARS: Let's clean up the ghetto

CAT STEVENS: Lady D'Arbanville

QUEEN: We will rock you

DANNY MIRROR: I remember Elvis Presley

ELVIS PRESLEY: Memphis Tennessee

Biisikertomuksia

ELVIS PRESLEY: Memphis Tennessee

Muistan kun kuulin tamän Chuck Berryn balladin Elviksen esittämänä radiosta, olisiko ollut vuonna 1964. Olin tuolloin 14-vuotias. Silloin ymmärsin lopullisesti Elviksen suuruuden; en ole kuullut kenenkään pystyvän esittämään kappaletta niin hyvin, mukaan lukien Mr. Chuck Berryn

DANNY MIRROR: I remember Elvis Presley

Haastan kaikki Elvis Presleyn musiikin ystävät 10 eurolla mukaan Entisten nuorten sävellahjaan. Elviksen kuolemasta tuli eilen 16.8.2013 kuluneeksi 36 vuotta. Laajan musiikkiskaalan hallitsemisesta Elvis ei jätä ketään kylmäksi. Elviksn musiikki on tänä päivänäkin edelleenkin sykähdyttävää! Toivekappaleeni on Danny Mirrorin esittämä 'I remember Elvis Presley', mikä on levytetty Elviksen muistolle.

Pekka Raumalta

THIN LIZZY: Cold sweat

Toiveeni on kuulla Thin Lizzyn 'Cold sweat'. Elettiin 70-luvun loppua ja 80-luvun alkuvuosia Parikkalan Särkisalmella. Istuttiin salmella päivystämässä ja välillä oltiin nuorisoklubbenilla. Rajaniemi kuului Särkisalmeen ja siellä meitä asui vahva joukko kapiaisten poikia ja tyttöjä. Aina pidettiin toistemme puolta. Aikaan kuului mopot ja ainakin yksi Jopo. Meidän perheeseen kuului isän ja äidin lisäksi tietenkin kolme vilkkaasti mielikuvituksen omaavaa veljestä, joista vanhin Mikko sitten Isto ja minä Jyri nuorimpana. Viikonloppuisin käytiin huviniemessä huvittelemassa ja muuten oltiin niitä salmen kingejä.

Jyri

THE ANIMALS: House of the rising sun

Vitsi: Vanha mies oli nousemassa dösään kepin kanssa, pääsi sisälle ja lähti kulkemaan dösän käytävää pitkin hakien istumapaikkaa. Keppi liukui hiukka eteenpäin lattialla ja vanhus horjahti. Invapaikalla istui punkkari, joka tokaisi että laittaisit kepin päähän kumin niin se ei liukuisi. Vanhus vastasi, että kun isäsi kepin päässä olisi ollut aikoinaan kumi, niin minullakin olisi nyt istumapaikka.

Biisitoiveeni on Animalsin 'House of the rising sun'

Mikko

HEP STARS: Consolation

Biisitoiveeni on ruotsalaisen Hep Starsin 'Consolation'

Entisenä, nykyisin Lapissa asuvana Lappeenrannan poikana haluan lähettää terveisiä kaikille entisille Lappeenrannan nuorille, jotka jaksoivat seisoa kaupungin keskustan city-käytävällä. Silloin 60-ja 70-luvuilla ei nuorilla Lappeenrannassa ollut katettua ja lämmintä tilaa, jossa olisi voinut joukolla kokoontua, joten city-käytävästä tuli tavallaan luonnollisesti muodostunut kokoontumispaikka, jossa kylmyydestä huolimatta viihdyttiin kavereiden seurassa. Ei silloin liioin riidelty, vaan autettiin kaveria, jos sattui olemaan hieman heikommassakin kunnossa. Silloin yhteisöllisyys oli voimissaan. Toivottavasti Lappeenrannan nykyiset päättäjät löytävät keskuuteensa sitä samaa yhteisöllisyyttä, joka edesauttaisi city-korttelin kehittämisessä. Onhan se vanha city-kaupungin todellinen keskus, joka ansaitsee viisaan sunnittelun kehittyäkseen niin nykyisiä kuin entisiäkin kaupunkilaisia palvelevaksi keskukseksi.

Terv. Vanha Rakuuna

Hakkaa Päälle tunturista!

GRAHAM BONNET: Night games

Jos muistan biisin oikein, niin tämä soi 80-luvun alkupuolella autossa kovaa ja korkealta. Hyvää kesää kaikille!

Terveisin nimimerkki 'Ikä on vain numeroita'

ANNA BABITZIN: Serenadi Beijareille

Ei tämänyt oikein kertomus ole; perustelu pikemminkin....

Anna Babitzin valitettavasti lopetti laulajan uransa alkuunsa. Äänivarat ja eläytyminen olisi luvannut menestystä - ei kai levy-yhtiöt ryöstöviljelleet nuorta? Saisitteko haastattelun häneltä?

THE SENSATIONAL ALEX HARVEY BAND: Jungle Jenny

Muistan sellaisen äänitteen, jossa Alex Harvey kertoo olleensa nuorena poikana merillä. Häntä haastateltiin Rockradiossa tästä asiasta. Alex sanoi myös käyneensä Kotkan satamassa ekalla törnillään.

Kimmo

Elvis Presley kuoli samana päivänä, jolloin Madonna täytti 19 vuotta. Päivä oli 16. elokuuta vuonna 1977. Missä olit, kun kuulit tai luit Elviksen poismenosta?

Täytin sinä päivänä 12 vuotta. Ei ollut ihan paras syntsäpäivä pienelle Elvari-fanille. Sehän oli suorastaan traagista. (Inga-Katriina)

---

Täytin samana päivänä 12 v. kun luin Aftonbladetin lööpistä että Elvis är död. Olin ostamassa kermaa synttärikakkuuni. (Kai)

---

Lintsasin koulusta ja itkin kotona koko päivän (Anne-Maria)

---

Olin 9-vuotias ja kuulin koulussa Elviksen kuolemasta, kun opettajat puhuivat siitä käytävässä. Kerroin itkuisena uutisen äidilleni, joka ihmetteli tunteenpurkaustani. (Carita)

---

Olin tuolloin 14-vuotias oppikoululainen Korson koulussa ja olin syystä tai toisesta mennyt lukion puolelle tyttöjen vessaan. Ihmettelin, kun tytöt siellä itkeä vollottivat suureen ääneen enkä ymmärtänyt mistä oli kyse, kunnes joku valaisi minua asiasta. Sen jälkeen ihmettelin vielä enemmän, kun silloin minusta Elvis ei ollut mitenkään "pinnalla" ja olihan se aika vanhakin...näin muistan silloin ajattelleeni. (Pirjo)

---

Olin synnytyslaitoksella. Tyttäreni syntyi myös 16. päivä elokutta vuonna 1977 (Mervi)

---

Olin lähdössä aamulla töihin. Siihen aikaan aina kesken musiikin kuuluttaja sanoi "kello on kuusi kolmekymmentä", joka otti suunnattomasti päähän, kun nauhotti jotain. Sinä aamuna en muista aikamerkkejä, vaan surun, joka tuli uutisesta, että Elvis on kuollut (Hilkka)

---

Menin tuona päivänä ekalle luokalle lukioon ja välitunnilla joku kuului kertovan Elviksen kuolemasta. Oltiin vähän että "ei kai sentään". Musiikillisesti ei Elvis ole koskaan ollut mun juttu, mutta olihan mies legenda. (Eija)

---

Menin Linja-autolla lukioon ja radiosta linja-autossa kuulin Elviksen poismenosta. Elvis oli syntynyt samana päivänä kuin minä eli 8. tammikuuta (Sisko)

---

Aloitin lukiota... silloin olin jo fiftari fani ja sitäkautta Elvis ja hänen musiikki tullut tutuksi. Varsinkin hänen Sun kauden tuotantonsa "kolisi kovaa". TV:n iltauutisissa sitten kerrottiin uutinen, joka hiljensi hetkeksi olohuoneen. Jos rehellisiä ollaan niin tuntuihan 42-vuotias jo ikälopulta 15-vuotiaan korviin. Yle muistaakseni lähetti pikimmiten Elviksen muistoksi 'Love me tender' elokuvan. (Timo)

---

Muistan tämän elävästi, sillä kuuntelin tuohon aikaan aktiivisesti Radio Luxembourgia ja joka tiistaisen Brittien Top 30 -listan. Ohjelman jälkeen radiojuontaja - olisiko ollut Tony Prince - sanoi vakavalla äänellä että The King Of Rock and Roll has passed away. Kello oli silloin joko 24.00 tai 01.00 aamulla. Seuraavana päivänä oli koulua ja kysyin kavereiltani, olivatko kuulleet jo uutisen. Muistan kanssa ajatelleeni silloin, että Elvis oli jo ihan "ikäloppu".... (Olli)

---

Olin Sodankylässä kun Elvis Presley kuoli ja kuulin asian radion uutisista.Seura- lehdessä samana vuonna oli liite Elviksestä. Mies, musiikki ja menestys, 128- sivuinen tietopakkaus. Minulla on se edelleen tallessa hyvä kuntoisena. Terveiset Suomen Elvis-fanclubilaisille. (Timo)

---

Olin 11-vuotias,siskoni 7-vuotias. Olimme aamulla lähdössä kouluun.Äitini kuunteli taustalla soineesta radiosta uutisia."Elvis on kuollut"äiti kertoi järkyttyneenä. Siskoni kysyi:"ai olikse joku presidentti, vai?" (Satu)

---

Olin töissä Captivan saarella Floridassa. Lähdin työkaverini kanssa viettämään paria vapaapäivää Disneyworldiin ja kun illalla motellihuoneessa palasin suihkusta,työkaverini oli avannut television ja kertoi Elviksen kuolemasta. Koko illan ja seuraavan päivän radiokanavat soittivat tauotta Elviksen musiikkia. Yhteinen suru oli unohtumaton kokemus,pystyn vieläkin muistamaan sen selkeästi (Liisa)

---

Olin teekkariharjoittelijana Puolan valtion rautateillä. Lähinnä matkustelin junalla kun kukaan ei oikein osannut englantia toimistossa. Tuolloin olin retkellä Poznanissa. Ymmärsin Poznanin messujen sisäänkäynnin yläpuolella kiertäneestä tekstistä, että Elvis on kuollut. Vaikuttavaa oli kun tuolla tavoin puolalaisetkin asiasta tiedottivat. (Pirjo)

Jatka tästä

Uutiset Näistä keskustellaan Videot Audiot Videot ja audiot
Muualla Yle.fi:ssä