Olet tässä

Entisten nuorten sävellahja 18.1. 2014

julkaistu 18.1. klo 17:19, päivitetty 18.1. klo 17:23
Sex Pistols

Kuvassa punkyhtye Sex Pistols

Kuva: Virgin Records

Soitetut levyt

SEX PISTOLS: God save the Queen

VICKY ROSTI: Oon voimissain

HANOI ROCKS: Until I get you

BREAK: American dream

TEE SET: Linda, Linda

JANIS JOPLIN: Move over

DEEP PURPLE: Smoke on the water

THE JIMI HENDRIX EXPERIENCE: Gypsy eyes

FRANKIE GOES TO HOLLYWOOD: The power of love

DANNY & THE ISLANDERS: East Virginia

PEER GÜNT: Backseat

Biisikertomuksia

FRANKIE GOES TO HOLLYWOOD: The power of love

Oli vuosi 1985 - muistaakseni. Olin paikallisessa grillissä töissä, jonka toisella puolella oli taksikoppi. Silloin sanottiin niin. Olin 17-vuotias ja kaikkea tapahtui. Mm. paikallinen alkoholisoitunut mies tuli toiselle luukulle huutelemaan, kun minä siellä shortseissani ja tein taksareita, että 'näin sun kuvasi viimeisessä Kallessa!' Kiva juttu aralle tytölle....

Pääasia tässä jutussa on se, että yksi ilta tuli aivan kauhea ukkosmyrsky, jota pelkäsin ja pelkään edelleen. Äitikin sen tiesin ja oli soittanut siihen viereiselle ovelle, siis taksikopille ja käskenyt tuoda tytön kotiin. Toivomus toteutui.

Grillin ovesta astui sisään pitkiä, vaalea komistus taksimies Mika, joka kertoi pelastavansa minut ukkosmyrskyltä ja vievänsä minut kotiin.

Arrrrgh, rakkautta sillä silmäyksellä.

Ja paljon!!!!!!!

Sen kotimatkan jälkeen soi kotona jatkuvasti Frankie Goes To Hollywoodin 'Power of love'

Susanna

HANOI ROCKS: Until I get you

Hanoi Rocksiin liittyy nuoruuden kouhotuksista semmonen muisto, että bändiä oli ihan pakko päästä 15-vuotiaana vuonna 1982 katsomaan Nivalaan 200 km päähän -liftillä ja salaa.

Keikka oli niinku kuvitella saattaa aivan käsittämättömän hieno kokemus ja jotenkin sitä itsemme takahuoneestakin löydettiin. Siitä on edelleen muistona mm. sympaattisen Razzlen nimmari, joka istui siinä jalat ristissä punaisissa nahkahousuissaan. Hänen kuolemansa oli kova paikka ja valitettavasti myös bändin kuolinisku.

Mutta tosiaan Nivalasta päästiin jollain käsittämättömällä säkällä kotiinkin ja kyllähän tuokin reissu tuli sitten vuosien perästä tunnustettua äitillekin. Ja varmaan pari muutakin "ideaa"...

Nykypäivästä voin ilokseni todeta, että omena ei voisi lähemmäs puuta pudota, sillä 5-vuotias poikani fanittaa Michael Monroeta -ja ei, en ole aivopessyt! :)

Toiveeni Hanoi Rocksin tuotannosta on iskevä 'Until I get you'

Suvi

VICKY ROSTI: Oon voimissain

Vuosi oli muistaakseni 1977, koska oli ekat piikki-Jammut. Ikää oli 16 vee ja oltiin kaverin kanssa telttailemassa Mansikkakarnevaaleilla. Virve 'Vicky' Rosti esiintyi livenä. Kaverin kanssa oltiin lähdetty suoraan töistä ja siltä oli unohtunut ykköskengät kotiin eikä ollut kiun kumisaappaat, joten solidaarisesti minä annoin toisen mokkasiinin ja hän minulle kumisaappaan. Silti saatiin likat telttaan yöksi.

Peketzi

JANIS JOPLIN: Move over

Jos Janis Joplin olis jättänyt huumeet vähemmälle ja elänyt muutenkin kohtuullista taiteilijaelämää, niin hän saattaisi täyttää huomenna 19.1. 2014 71 vuotta. Lyhyen uransa aikana hän ehti kuitenkin jättää merkkinsä musiikin historiaan. Haluaisin kuulla hänen tuotannostaan vahvan biisin 'Move over'. Haastan MerjasPaulin, IrmasKarin, RailisTimon, TainasHeikin, SarisHannun, Kipan ja joka toisen ENSkaa kuuntelevan ystäväni ja tulkoon mukaan saman tien ne loputkin - hyvän asian puolesta!

Jarmo

SEX PISTOLS: God save the Queen

Noin kymmenen vuotta Beatle-manian jälkeen näin telkasta ensimmäisen ns. punk-yhtyeen esityksen, joka kolahti. Yhtyeen nimi oli Sex Pistols ja kappale, jonka he esittivät oli 'God save the Queen'. Solistina oli Johnny Rotten. Haastan yhtyeen fanit mukaan Entisten nuorten sävellahjaan. Ja toivebiisinähän on tuo mainittu 'God save the Queen'.

Terveisin Sepe

Ps. En ole kuullut yhtyettä Enskoissa; enkä kyllä juuri muutoinkaan.

Kouvolalainen Peer Günt voitti Rockin SM-tittelin kolmekymmentä vuotta sitten vuonna 1984 Kolmas Nainen- ja Keba-yhtyeiden noka edestä. Entisten nuorten sävellahja tiedustelee kovinta Peer Günt-biisiä ja anoo miniatyyrejä riemumuistoja Peer Güntin keikoilta joko festivaaleilta tai klubeilta.

Silloin oli muuten pirun kovatasoinen Rockin SM-kisa!!! (Vesa)

---

Kova bändi niin levyllä kuin livenäkin. (Edu)

---

'Bad boys are here' on mulle ykkönen ja eka kerran nähnyt bändin 1986 Lepakkoluolassa keikalla, minne voitin lipun Radio Cityn kautta. (Kirsi)

---

Bändi tullut nähtyy livenä kolme kertaa: 1986 Provinssirock, 1996 Vaakuna, Pori, 2006 Hot Rod & Rock show Pirkkala. Eli seuraava keikka jolle menen 2016

---

Kyllä se -86 Provinssirock-keikka on paras näistä... Kaksi ensimmäistä levyä on täynnä muistoja fiiliksiä... I Don' wanna be a rock n roll star!!!!!! Paras biisi (Juha)

---

Southbound Drivin' Man, hieno biisi. Kansainvälistä tasoa.. (Timo)

---

I don't wanna be a rock'n'roll star iskee aina... Siinä on sanomaa.. Peer Güntia en ole livenä koskaan nähnyt. Loistava yhtye omistan yhden kokoelmalevynkin. (Toni)

---

Intiaanirockissa 1988 Padasjoella juhannuksena tuli nähtyä. 'Backseat' on paras biisi (Esa)

---

Aivan hemmetin kova orkesteri kyseessä. Kait se paras biisi on kumminkin se Backseat. En muista livekeikoiltansa mittään, tai sitten en oo nähny. Twist Twist Erkinharju on edelleen yks vankimpia rumpaleita maassamme. Äijä on melkeen meikäläisen ikänen vanaha ukko ja hakkaa ranteenvahvuisilla kalikoilla ko nuori poika. Nykyään paukuttaa Los Bastardos Finlandesesissa, jotka esim. viime kesänä pelastivat Rovaniemen Simerockin maineen rock-festarina, siellä Katri-Helenan ja Stigin välissä. (Vesa)

---

'Backseat' on paras biisi. Tiedoksi, että levyn kannessa komeilee Helena Lindgrenin sääret! - näin keikan TAVASTIA-klubilla noin vuonna 2004. (Markku)

Jatka tästä

Uutiset Näistä keskustellaan Videot Audiot Videot ja audiot
Muualla Yle.fi:ssä