Olet tässä

Entisten nuorten sävellahja 21.9. 2013

julkaistu 21.9.2013 klo 17:08, päivitetty 22.9.2013 klo 11:30
Pop-yhtye Eero ja Jussi and The Boys. Kaj Westerlund, Jussi Raittinen, Eero Raittinen ja Lasse Kvist.

Eero, Jussi & The Boys 60-luvun tunnelmissa ja habituksessa

Kuva: Kalle Kultala

Soitetut levyt

RAINBOW: Lady of the lake

SLEEPY SLEEPERS: Saaran Jaava

THE LOLLIPOPS: I'll stay by your side

STICKY FINGERS: Fight for fun

EERO, JUSSI & THE BOYS: Kesämenot

QUEEN: The march of the black queen

EARTH, WIND & FIRE: September

ALBERT JÄRVINEN: Let's have a ball (in the fat man's valley)

ELVIS PRESLEY: Tutti frutti

BONEY M.: Barbara Streisand - Boney M. mega mashup mix

ROXY MUSIC: Avalon

KIRKA: Kanelipuun alla

PINK FLOYD: Another brick in the wall (part 2)

DEMIS ROUSSOS: Forever and ever

Biisikertomuksia

THE LOLLIPOPS: I'll stay by your side

Kyllä Hurriganesien 'I'll stay by your side' eli 'I will stay' on ihan OK-biisi, mutta minulle se ykkönen on kumminkin se kappaleen alkuperäinen versio. Se oli tanskalaisen bändin nimeltä The Lollipops. Tämän biisin soidessa itkin iloni ja suruni 60-luvun maalaiskylässä. Minulla oli Suosikin mukana tullut Lollipops-lakana seinällä vissiin noin 3-4 vuotta. Minulla on vieläkin kaikki 60-luvulla Suosikin mukana tulleet lakanat tallella.

The Lollipops, polven alapuolelta leveät housut, tunikat, Hai-saappaat, pitkä tukka, maihari, The Beatles, Anki, The Rolling Stones, Danny, Johnny jne. Siinä 60-luku pähkinänkuoressa. Saispa edes yhden päivän elää uudestaan. Lähetän terveiseni Paciuksenkaaren ja Huopiksen jengille Helsingissä sekä kaikille Radio Suomen shoutboxissa.

Pipsa

SLEEPY SLEEPERS: Saaran Jaava

Olin jo melkein unohtanut kuinka Sliipparit veti Jawan sukkabileissä lavalle sata vuotta täyttävässä Maunulan Yhteiskoulussa - joskus kauan sitten. Koulumme täyttää tosiaan 100 vuotta lokakuun viides päivä 2013 ja luokkakokouksia on tapahtuman aikaan paljon koululla. Haastan kaikki entiset Maunulan Yhteiskoulun nuoret Enskaan kympillä per lurjus ja näin tukemaan Saaristomerta, jonka äärellä asustelen nykyisin. Toivebiisi on tietysti Sliipparien 'Saaran Jaava'.

Matti

QUEEN: The march of the black queen

Se oli maaliskuun loppua vuonna 1974. Anton oli lähtenyt merille ja päätynyt Lontooseen. Siellä laivan moottori oli sanonut kaput ja niin merimiehillä oli viikko aikaa seilata pitkin Lontoon katuja. Minä sain Antonilta pienen paketin, joka sisäsi kaksi rullaa Agfan diafilmia, pienen Big Ben-patsaan ja Queenin C-kasetin. Oli se mahtavaa! Vieläkin muistan kuinka vapisevin käsin laiton kasetin mankkaan ja sävelet tulvahtivat kaiuttimista ulos, voi niitä aikoja! Toiveena on tuolta kasetilta, Queen-yhtyeen kakkosalbumilta kappale 'The march of the black queen'.

Terveisin Arska

ROXY MUSIC: Avalon

Moi.

Yhtye Roxy Music on perustettu vuonna 1971. Aluksi he esittivät kriitikoiden suosimaa ns. taiderockia, inside-huumoria sekä monien mielestä outoja soundeja.

70-luvun aikana levyt myivät kuitenkin hyvin,paras esimerkki biiseistä tuolta ajalta on John Lennon -tribuutti 'Jealous guy'.

Vuosi -82 oli käännekohta, silloin julkaistiin klassikkoalbumi 'Avalon', joka muuten kuulostaa yllättävän tuoreelta tänäkin päivänä. Myös tehdyt videot ja levynkannet ovat tyylikkäitä.

Sain kyseisen LP-levyn vanhemmiltani lahjaksi vuonna -85 ja se on tallessa edelleenkin. Lasken Avalonin "kaikkien aikojen Top 10"-levyjen joukkoon.

Roxy Music lopetti toiminnan vuonna -83; toki Brian Ferryltä on ilmestynyt korkealaatuista materiaalia senkin jälkeen.

Toivekappaleeni on Roxy Musicin 'Avalon'; tuleepa 80-luku voimallisesti mieleeni sitä kuunnellessa.

Markku

PINK FLOYD: Another brick in the wall (part 2)

Olipa joskus kauan sitten vuosi 1989 ja minäkin vielä nuori poikanen. Melkein kolmekymppinen. Olin aina haaveillut näkeväni Pink Floydin livenä ja nyt se tulisi tapahtumaan. Olin saanut lipun Lahden konserttiin eturiviin monien mutkien kautta. Ensimmäiseksi, kun saavuin Lahteen, teki vaikutuksen suuri määrä punaisia rekkoja hallin parkkipaikalla, mutta se oli vain alkuhuumaa. Kun päästiin sisään halliin ja eturiviin, alkoi odotus ja se lopulta palkittiin korkojen kanssa. Tämä konsertti lentävineen sikoineen teki lähtemättömän vaikutuksen minun sielunelämääni. Jotenka lienee selvä, jotta toivon kyseistä Pink Floyd-bändiä. Biisitoive olisi 'Another brick in the wall pt.2.'

Sitten tässä tulis vielä se tärkein osuus: Entiselle lahtelaiselle PIKELLE hyvää tulevaa synttäriä ensi viikolla.

Terveisin Wexi, Enska ynnä muut

ELVIS PRESLEY: Tutti frutti

Isoveluni Kauko Ruotsin kuningaskunnan puolella, Kalixissa, täyttää tänään vuosia. Hänellä oli nuorena tai oikeastaan varhaisnuorena taskussaan ruutupaperille kirjoittamansa, toivebiisiin liittyvä rimpsu, jota hän yritti opettaa minulle. Kun en oppinut, niin Kauko antoi korvatillikan. Minä tietysti purskahdin itkuun ja rollasin isälle, että "Kauko löi".

Koska olin perheen kuopus ja isäni lellikki, tarvinneeko kertoa, että isovelu(kin) taisi saada korvatillikan. Karaokea mieluusti harrastava Kaukovelu on ollut Elvis-fani niin kauan kuin muistan. Siksi toivelevyni on Elvis Presleyn versio biisistä 'Tutti frutti'

Pikkusisko Kemistä

EARTH, WIND & FIRE: September

Paras ystäväni Teija täytti 50 vuotta viime keskiviikkona 18. syyskuuta (2013). Vuodesta 1974 on sydänystävyys jatkunut näihin päiviin. Teijan suosikkibiisi on Earth, Wind and Firen 'September', jota toivon soitettavaksi tänään juhlittavan syntymäpäivän kunniaksi. Onnittelut Teijalle! Kohotetaan maljat illalla! (21.9. 2013)

Ertsu

EERO, JUSSI & THE BOYS: Kesämenot

Jussi Raittinen täytti viime sunnuntaina (15.9. 2013) 70 vuotta. Olin opiskelemassa Helsingissä vuonna 1969. Autokoulun harjoitukset ajoittuivat aamuruuhkaan ja seuraava oppilas kuljetti minut koululle. Pari kertaa tuo seuraava oppilas oli Jussi Raittinen. En ole koskaan pelännyt niin paljon takapenkillä istuessani kuin hänen ajaessaan.

Mitenkähän Jussin ajot ovat jatkuneet?

Helena (Kemppainen)

RAINBOW: Lady of the lake

Kyllähän se on poijaat ja flikat niin, notta 70-luvulla se paras rockenrolli väsättiin. Vai mitä miältä ootta esim. Rainbow-yhtyeen kappaleesta 'Lady of the lake'? Kyllä siinä tyrät rytkyy ja tekarit kolisoo suussa, kun James Dio kumppaneineen panee parastaan. LONG LIVE ROCK' N' ROLL!

Terveesin Ylitalon Kustu

Jatka tästä

Uutiset Näistä keskustellaan Videot Audiot Videot ja audiot
Muualla Yle.fi:ssä