Olet tässä

Entisten nuorten sävellahja 22.6. 2013

julkaistu 22.6.2013 klo 17:18, päivitetty 22.6.2013 klo 17:38

Juice Leskinen TV:n Iltatähti-ohjelmassa vuonna 1976

Kuva: YLE / Arja Lento

Soitetut biisit

MOUNTAIN: For Yasgur's farm

LEMON: Nainen tummissa

JIMI HENDRIX EXPERIENCE: All along the watchtower

SIRKKA KEISKI: Enempää en kerro

SWEET: The ballroom blitz

GEORGE THOROGOOD AND THE DESTROYERS: Bad to the bone

JUICE LESKINEN COITUS INT.: PerVers, runoilija

ANKI: Ne kesäyöt

GERRY AND THE PACEMAKERS: Don't let the sun catch you crying

HERMES HOUSE BAND: Take me home country road

BATTAGLIA: Itikoita pakoon

BRUCE SPRINGSTEEN: The river

TOPI SORSAKOSKI & AGENTS: Eeva

CREEDENCE CLEARWATER REVIVAL: It came out of the sky

Biisikertomuksia

GERRY AND THE PACEMAKERS: Don't let the sun catch you crying

Tämä tapahtui juhannuksena vuonna 1965.

Tyttöystäväni, jonka kanssa olimme seurustelleet kolme vuotta oli jättämässä minua vanhempiensa painostuksesta. Olemme nyt olleet naimisissa yli 40 vuotta. Tapasin sattumalta tuntemani tytön, jonka poikaystävä oli jättänyt ja soittelimme tuolloin koko yön vieläkin tallessa olevalla matkalevysoittimellani Gerry And The Pacemakers-yhtyeen levyjä ja toivekappalettani 'Don't let the sun catch you crying' useampaan kertaan.

Pekka

JUICE LESKINEN COITUS INT.: PerVers, runoilija

Kuulin elämäni ensimmäisen Juice Leskinen Coitus Int.-yhtyeen 'PerVers runoilija'-kappaleen juhannuksena 1975 Salakalliolla Salossa. Olimme siellä me kolme likkakaveria viettämässä juhannusta telttaillen ja aina kun kuulen kyseisen kappaleen, niin muistan sen vuoden -75 juhannuksen!!!

Taina

JIMI HENDRIX EXPERIENCE: All along the watchtower

Kesä vuonna 1975; olin juuri täyttänyt 18 vuotta. Luvassa oli jokakesäinen juhannusreissu Kaunissaaren Pyhtäälle.

Mukana oli juomat ja viltti, kotiviini ja Koskenkorva. Kaunissaaressa korkattiin kotiviini huonoin seurauksin, sillä viini oli lämmennyt matkalla ja tuli ulos kuohuna. Onneksi oli Kossu, jota nautittin alkuillasta ja loput kaivettiin hiekkaan, jotta viina pysyisi kylmänä seuraavaan päivään.

Ongelma tuli juhannuspäivänä, kun en muistanut minkä kiven viereen olin kaivanut pullon piiloon. Aikani etsittyäni löysi kuitenkin pullon ja niin juhannus jatkui.

Tuona vuoden 1975 juhannuksena tapahtui myös muita mieleen jääneitä tapahtumia. Levytoivomus on Jimi Hendrixin 'All along the watchtower'.

Esa, syntymävuosi 1957

BATTAGLIA: Itikoita pakoon

Kemi-Tornio-Haaparanta-alueelta olleet Battaglia-yhtyeen pojat pääsivät 70-luvun alkupuolella hätistelemään jopa valtakunnan listoja omalla musiikillaan. Vuosi oli muistaakseni 1974, kun Battaglia levytti biisitoiveeni 'Itikoita pakoon'

Nyt noita itikoita taas piisaa tällä Juhannuskelillä ja putkahti mieleeni tämä paikkakunnan pokien onnistunut sanoitus!

Kemin Meripuistossa 70-luvulla Battagla soitti usein ilmaiskonserteissa kesäisin... (nykyisinhän konsertit maksaa maltaita...)

Aurinko paistoi, meri liplatti vieressä ja mentiin itikoita pakoon hyvään tunnelmaan. Vauhdikkaita kesämuistoja muistuu mieleeni!

Mimmi Kemistä

BRUCE SPRINGSTEEN: The river

Bruce Springsteenin vuonna 1975 ilemstynyt läpilyöntilevy 'Born to run' jätti mut vielä kylmäksi kaverini Arin kovasta hypetyksestä huolimatta! Meni viisi vuotta, kun ilmestyi miehen 'The river'-tuplaLP ja Whoom!!!!!!!!!! Se upposi kuin kuuma veitsi voihin!

Pian oli kaikki levyt hyllyssä ja tätä nykyä yhtään ei ole jäännyt hankkimatta vieläkään! Lisäksi olen päässyt stadikalle kolmelle keikalle mukaan!

Markku

SWEET: The ballroom blitz

Biisitoiveeni on The Sweetin 'Ballroom blitz'. Tätä ja muita Sweetin kappaleita kuunneltiin Kivikolla urakalla monta vuotta serkkulikan kanssa. Hän mulle nauhotti niitä myös C-kasetille, jotta voin kotonakin fanittaa. Minähän tein niin ja välillä meinas olla äiteen korvat kovilla. Terveisiä Kemiin serkulleni Leenalle. Vieläköhän saatais ilta kulumaan korttia pelaten ja kahavia juuen

Helena

TOPI SORSAKOSKI & AGENTS: Eeva

Olipa hieno ja sykähdyttävä 'Love Story' Leenalla ja hänen aviomiehellään: yhteistä taivalta 45 vuotta!!!!!!!!! Monia armorikkaita vuosia tuleviin vuosiinne elämän varrella!

Hyvää juhannusta kaikille kuuntelijoille tasapuolisesti! Etenkin Kuopion Petoselle ikinuorelle EEVA:lle !!!!!!!!!! Näin toivottaa Terapiatorpan uunin läheisyydestä Jorma!

Biisitoive on 'Eeva' Topi Sorsakosken esittämänä!

Haastan keräykseen KYS:n kaikki hoitajat ikään katsomatta sopivalla euromäärällä!

GEORGE THOROGOOD AND THE DESTROYERS: Bad to the bone

Täytyi olla 90-luvun alkua, kun kuuntelin radiota ja hätkähdin että juma, mitä tää on??? Se oli George Thorogood 'tuhoajineen' eli The Destroyers-yhtyeensä kera, joka räjäytti tajunnan biisillä 'Bad to the bone'. Itse kappalehan on levytetty jo vuonna 1982.

Sepä ois vänkä kuulla näin ennen viikon päässä kajastavaa Puistobluesia. Oiskohan se sitten neljäs kerta, kun tuo sirkus vaimon kanssa nähdään.

Korsu

AHVENLAMPIROCK, RANTAROCK.... ja mitä näitä juhannusfestareita nyt ennen olikaan...

Juhannusfestarimuistoja muinaisilta vuosilta

Jaa-a. Ei oltu festareilla, vaan kiltisti kesätöissä juhannus -72 Hillosensalmella. Ja päivän biisi oli 'Pettäjän tie'. (Noora Siivonen)

----

Ensimmäiset ja ainoat juhannusfestarit Kalajoella -89. Oli kait siellä jotain elävää musiikkiakin, mutta tärkeintä oli poikaystäväni, josta tuli myöhemmin aviomieheni ja lasteni isä ja tuossa se juuri grillailee lohta...ikimuistoinen juhannus kaikenlaisia hullutuksineen. Mm. Naisten suihkuun oli niin ju..lattomat jonot, että ei muuta ku minä menin yhtä aikaa siippani kanssa miesten suihkuun ja sehän aiheutti jonkinmoista sekaannusta, kun suihkukopista kuuluikin naisen kikatusta.... (Pirkko Niku-Parttimaa)

----

Koivu ja Tähti, Valkeakoski, -86. Olimme kaverin kanssa menneet kuuntelemaan Eppuja. Ensimmäisenä esiintyjänä oli jokin austraalialainen bandi (Men They Couldn't Hang). Ensimmäisten rytmien kajahtaessa ryntäsimme lavan eteen ja diggasimme koko setin, vaikka emme olleet bandistä koskaan ennen kuulleetkaan. Edellisenä päivänä oli tuleva, myös nykyinen, vaimoni käynyt kuuntelemassa Juicea - tosin tuolloin emme toisistamme mitään vielä tienneet, vaan tapasimme vasta parin kuukauden päästä Jyväskylässä. Niin lähellä sitä ihmisten tiet voivat kulkea... (Petri Järvinen)

-----

Vuosi oli -85; olin kaverini kanssa Lohjalla teltan kanssa, lavalla soitti megasuosioon noussut Topi Sorsakoski & Agents. Hieman resuinen solisti teki vaikutuksen; kuulosti uudemman ajan Virran Olalta! Joku kelmi oli sillä ajoin rikkonut auton sivupeilit ja kaatanut teltan. Kaikenlaista tapahtuu. (Markku Piispanen)

Jatka tästä

Uutiset Näistä keskustellaan Videot Audiot Videot ja audiot
Muualla Yle.fi:ssä