Olet tässä

Entisten nuorten sävellahja 24.8. 2013

julkaistu 24.8.2013 klo 17:16, päivitetty 24.8.2013 klo 17:29
Nuorer aidan takana kuuntelemassa musiikkia Ruisrockissa v. 1974.

Yleisöä Ruisrockissa v. 1974 Turun Ruissalossa.

Kuva: Arja Lento/Yle

Soitetut levyt

PAUL OXLEY'S UNIT: Spanish bars

DR. FEELGOOD: Back in the night

THE BEATLES: Words of love

MC KEMPPAINEN & LINDELLTRONICS: Rappilan hätävara

CUMULUS: Varjot yllä sillan

BAY CITY ROLLERS: Remember (Sha la la)

NAZARETH: Miss Misery

SOUNDS: Emma

YARI: Voin odottaa

DEEP PURPLE: Speed king

WILBERT HARRISON: Kansas City

HURRIGANES: Say mama

SWEET: Blockbuster!

FAMILY: Strange band

T.REX: Tenement lady

Biisikertomuksia

T.REX: Tenement lady

Hei!

Tässä tarinaa......

Meitä oli neljä nuorta tuolla Turun (Raision) Kunkojalla. Minä asuin vielä silloin Säkylässä, mutta lomat vietin mamman ja papan luona Kunkojalla. Minulla, Mäkisen Helillä, Oinosen Birgitalla ja Tammisen Heikillä oli tapana kokoontua Helin kotiin. Helillä ja hänen siskolla oli huoneet yläkerrassa. Siellä kuuntelimme musiikkia pääasiassa kelanauhurilta, pimeässä. Silloin lennettiin .....

Haastan Enskaan mainittujen lisäksi myös Kokemäen Peipohjan amiksessa vuosina 1974 - 1977 opiskelleet entiset nuoret ja Köyliön Lallintalolla sekä Harjavallan Valtatie kakkosessa käyneet entiset nuoret siiderin hinnalla.

Tänään 24.8. 2013 juhlimme 55-vuotissynttäreitä ja tupareita täällä Joroisissa, missä nyt asun. Juhlat ovat alkaneet klo 16.00 ja tällä hetkellä kaikilla on tervetulomalja kädessä ja kuuntelemme Enskaa!

Toivebiisi on T.Rexin 'Tenement lady'

Terveisin Tarmo Tare Tarppi Karjalainen

Motto:

Ei maailman tummuus vaan valkeus saa päätämme kääntymään. Ei katseiden kiukkuus, vaan lempeys saa mielemme heltymään. Suuruutemme on pienuutemme, pahuus hyveemme.

"Tie hyvvee, tie pahhoo. Kaiken tiet itelles"

THE BEATLES: Words of love

Tämä toive liittyy aikaan, jolloin olin työssä Upon jääkaappipuolella. Tutustuin erääseen kaveriin,joka harjoitteli toisen kaverin kanssa bändissä nimeltä The King Stones. Työkaveri oli rumpali ja toinen soitti kitaraa. Minä taas tunsin parikaveria omalta asuinalueelta, jten siitähän syntyi ihan hyvä kokoonpano. He harjottelivat pienessä huoneessa senaikaista pop-musiikkia, etupäässä Beatles-biisejä.

Th King Stones-yhtyeessä soittanut Kale on ollut tänä kesänä 2013 kesäteatterissa, joka kertoo Rauli Badding Somerjoen elämästä, joten ympyrä sulkeutuu.

Terveisin Sepe Lahdesta

SWEET: Blockbuster!

Istuskelimme rannalla kuunnellen ja tanssien Sweettiä. Sweetin kappale 'Blockbuster' jäi erityisesti mieleeni kesinä -74 ja - 75. Niistä on ihanat muistot. Taisimme nauttia plankkua, feteascaa ja lonkeroo; se oli surutonta nuoruusaikaa. Terveisiä Viitaniemen 15 porukalle Jyväskylään, Jannelle ja Halmekadun kamulle; 70-luvun fanittajalle sekä myös siskoilleni ja veljelle.

Merja

HURRIGANES: Say mama

Juankosken "hautausmaanjengin" entiset nuoret kokoontuivat viime lauantaina 17.8 viettämään hauskaa elokuista iltaa hyvän ruuan, juoman ja hauskojen muistojen merkeissä. Nykyisin ei kokoonnuta joka ilta maitokopille tai "pölkylle" hautausmaan portille, mutta muutaman vuoden välein yhtä hauskaa pidetään entisiä nuoruusaikoja muistellen ja mm. Juicea ja Hurriganesia kuunnellen. Haastamme Juankosken Paviskalla, Nilsiän Halssilla ja Kaavin Iloharjulla käyneitä entisiä nuoria pääsylipun hinnalla mukaan Entisten nuorten sävellahjaan. Myös Juankosken keskikylän jengin entisiä nuoria haastetaan samalla hinnalla. Juicesta on monia muistoja, kylän entinen nuori kun oli ja esiintyi jo ennen kuuluisuutta monissa nuorten bileissä eli konvissa. Koska Juice on poissa, niin erityisterveiset ja haasteet menköön hänen tosi mukavalle pikkuveljelleen Arskalle. Toivebiisin tulisi olla luonnollisesti Juicea, mutta niin kovia Hurriganes-faneja oltiin, että keikoilla kierrettiin lähellä ja kauempanakin ja mm. myytiin keikoilla ottamiamme valokuvia 2 mk kpl muille faneille ympäri Suomen, jotka myös voisi haastaa mukaan terveisten kera keikkalipun hinnalla. Toivelevynä Hurriganes ja 'Say mama'.

Pirjo

NAZARETH: Miss Misery

Naapurin perhe tuli vierailulle kotiimme. Mukana oli kaksi ikäistäni tyttöä, joita pidin nätteinä. Olin saanut nauhoitettua kasettinauhalle Nazarethin kappaleen 'Miss Misery', jolla ajattelin tehdä vaikutuksen. Ongelmana oli ajoitus; en tiennyt milloin he tulevat. Ajatuksena oli, että laitan ikkunan auki ja mankan täysille, jotta kuulevat miten kova jätkä täällä on. Aina kun kappale loppui, minun piti kelata se alkuun. Tietysti siinä kävi niin, että he tulivat juuri silloin kun kelasin nauhaa ja pullisteluyritykseni meni läskiksi. Haastan kaikki aikoinaan epätoivoiset murrosikäiset kympillä mukaan sävikseen. Soittakaa lohdutukseksi Nazarethin 'Miss Misery'.

Pete

BAY CITY ROLLERS: Remember (Sha la la)

Olikohan vuosi 1976 tai 1977??? Pikkusisko Tuula, 14 vee ja jopa pikkuveli Jari, 11 vee olivat hurahtaneet ihan täysin Bay City Rollerseihin. Äiti teki asiaan kuuluvat vaatteet; puntit lyhennettiin ja niihin ommeltiin skottiruutua. Minä isosisko, 19 vee, yritin esittää muuta; enkä siis todellakaan tykkää tollasesta musiikista, mutta kuinka kävikään... olin Bay City Rollersien konsertissa, kun pojat tulivat Suomeen. Voi sitä aikaa... Lähetän terveiset kaikille Beijarit-faneille ja haluaisin kuulla yhyeeltä biisin 'Remember'.

Auli

PAUL OXLEY'S UNIT: Spanish bars

Ensirakkaus leimahti Kausalan ravilinnassa vuonna 1980 Paul Oxley's Unit-bändin konsertissa. Saisko siitä muistoksi kuulla yhtyeen hittibiisin, jossa lauletaan, että 'sometimes I feel, that you are not with me'. Kappale on tietenkin 'Spanish bars'. Kiitti paljon.

Terveisin Juha

SOUNDS: Emma

Musiikkiesitystoiveeni on Soundsien rautalanka-Emma. Siitähän kaikki populääri Suomessa lähti.

Tane

'Mä aion elokuussa kahden viikon loman kyllä ottaa ja mennä Ruicrockiin ja kuulla kuinka Pressa siellä soittaa'. Näin laulaa Jussi Raittinen levytyksessään 'Kesäduuni blues'. Ensimmäiset Ruisrock-festivaalit juhlittiin nimenomaan elokuussa ja se ensimmäinen 21. -23. 8. välisenä aikana vuonna 1970. Olitko paikalla jo tuolloin tai myöhemmin 70-luvulla? Mikä tai kuka esiintyjistä jäi vahvimmin mieleen?

Vasta 1974 oli Ruirokissa. Silloin oli Procol Harum. oli hieno kuuma ilma ja kaikki istui ja kuunteli. (Pekka)

---

Olin ystäväni kanssa paikalla, oli ikimuistoinen retki (Sisko)

---

Olin mukana, muistot ulkomusiikillisia. Aamulla H:gistä lähtiessä tyhjennettiin tätini jääkaappi evääksi. Ystävälläni oli onneton rakkaus ja kilpakosija oli Turussa voitolla, joten lähdettiin samana iltana takaisin saman tädin luo. Turussa oli liike Markiisi ja Peite, joku oli kirjoittanut alle Kreivitär ja Patja. Jääkaapin tyhjennyksestä ei koskaan puhuttu sen jälkeen, hävettää vieläkin (Tuula)

---

Karkasin kaverini kanssa Ruisrockiin 14-vuotiaana vuonna 1974. Procol Harum oli paras.(Arska)

---

Olin Ruisrockissa vuonna -78. Parhaat silloin olivat Boomtown Rats ja Uriah Heep (Jussi)

---

Olin ensimmäisessä toisessa ja kolmannessa ja sitten yksi vuosi välistä pois. Ja ensimmäisestä Ruisrockista muistan, että englantilainen Family-yhtye pisti ensin ostaan levyjään. (Hasse)

Jatka tästä

Uutiset Näistä keskustellaan Videot Audiot Videot ja audiot
Muualla Yle.fi:ssä