Olet tässä

Entisten nuorten sävellahja 25.1. 2014

julkaistu 25.1. klo 17:17, päivitetty 25.1. klo 17:24
Markku Aro

Kuvassa levylaulutaitoa jo vuodesta 1968: Markku Aro!

Kuva: Juho Aronen

Soitetut levyt

ALAN PARSONS PROJECT: Eye in the sky

MARKKU ARO: Jestas sentään

THE BEATLES: Can't buy me love

SAIGON: Juoksen pois

DAVID BOWIE: Golden years

THE RENEGADES: Cadillac

DARTS: The boy from New York city

OTTAWAN: D.I.S.C.O.

KALEVALA: Mind the fly hunter

SERGE GAINSBOURG: Daisy temple

KONTRA: Jerry Cotton

SLEEPY SLEEPERS: Väinö

TAPANI KANSA: Kesän lapsi

MUSKA: Kirjoita postikorttiin

Biisikertomuksia

THE BEATLES: Can't buy me love

Hei.

Olin muistaakseni 11-vuotias ja oppikoulun ekalla luokalla. Niemeläisen ikkunassa Bulevardilla oli Beatles-aiheinen kilpailu. Osallistuin siihen ja voitin elämäni ensimmäisen ja ainoan palkinnon, mikä oli Beatlesien 'Hard day's night' LP-levy. Se oli sitten pikkuveljeltä ja -siskolta 'turvassa' kirjahyllyn ylähyllyllä. Kyllähän ne sen sieltä olivat kaivaneet ja tiputtaneet, jolloin puolet levystä oli rikki. Sitten kuuntelin sittä loppuosaa, joka jotenkuten toimi. Paras kappale levyllä oli 'Can’t buy me love', mikä on toivebiisini.

Kävin myös elokuvateatteri Bio-biossa katsomassa 'Hard day's night'-elokuvan. Muistan, että minua älyttömästi harmitti muiden tyttöjen kirkuminen, koska musiikki ei kuullut kunnolla.

Ulla

ALAN PARSONS PROJECT: Eye in the sky

Huomio huomio kuuleeko Huissi ja siellä se mukavanoloinen tumma kundi! Nimesi taisi olla Lasse vai oliko se Lasa Von? Olet iältäsi melko tarkkaan 50-vuotias ja lempinimesi on 'Jytä', jota soitat taitavasti myös itse. Sanoit pitäväsi kovasti eläimistä; erityisesti lehmistä. Olisi kiva tavata uudestaan vaikka tänään Torpalla, jos 'Pösöö' kestää sinne saakka.

Terveisin Masa, Sepe, Teemu, Anska, Jussi Heiska, Tappaa, Esa, Juha ja Dj. Kiminiez.

Toivekappaleena on Lassen toivemusaa eli Alan Parsons Projectin 'Eye in the sky'.

Ja lopuksi vielä vitsi: puhelin soi eläinlääkärillä. Langalla oli hätääntynyt mies, joka kertoi, että koira oli niellyt ehkäisyvälineen. Eläinlääkäri sanoi, että tulen heti, mutta älkää missään tapauksessa antako koiralle vettä. Hetken päästä sama mies soitti uudelleen: ei tartte tullakaan, piirongin laatikosta löytyi toinen.

KALEVALA: Mind the fly hunter

Kunnioitettu "Grand old"-väki!

Muistatteko suomalaista huippubändiä nimeltä Kalevala? Elettiin kesää 1975, kun paikkakunnalle ilmestyi soittamaan tuo kansalliseepoksemme nimellä varustettu kokoonpano. Mieleeni jäi tuossa konsertissa kuultu kappale, jonka sanat jyskyttävät päässäni: "Mind the fly hunter, daily password hate.." Löysin Kalevala-yhtyeen vinyylilevyn 'Boogie jungle' Jyväskylän silloisesta Kauppari-musiikkiliikkeestä ja muutaman kuukauden päästä myin levyn eteenpäin. Se oli elämäni PAHIN VIRHE! Jos voitte, niin soittakaa tuo 'Mind the fly hunter' vielä kerran! Tulisi mieleeni nuoruus jälleen kerran!

Haaste Entisten nuorten sävikseen kitaristi Matti Kurkisen vasenkätisen Straton kielien hinnalla. Ne maksoivat tuolloin 24 markkaa.

Terveisin nimimerkki 'Taunus 75-fani'

THE RENEGADES: Cadillac

Oltiin joskus vuonna 1966 tai -67 matkalla kaverin kanssa Pohjois-Pohjanmaan Pyhäjärveltä junalla Turkuun. Ensin "lättähattu" Ylivieskaan ja siitä pikajuna kohti Turkua. Määränpäänä oli Tukholma. Meillä oli mukana kasettisoitin ja siinä nauhalla oli kokonaista yksi kappale ja se oli The Renegadesin 'Cadillac'. Voitte olla varma, että se soi lähes koko matkan ajan - eikä aivan hiljaa. Haluankin täten pyytää kaikilta kanssamatkustajilta anteeksi matkan kärsimyksiä.

Samalla haastan kaikki kärsineet matkustajat matkalipun hinnalla mukaan Entisten nuorten sävellahjaan. Jokainen voi käyttää mieleistään kerrointa nykyhinnan määrittelyssä.

Toivekappaletta tarvitsee tuskin mainita.

Terveisin Jokke

MUSKA: Kirjoita postikorttiin

Hei

Muskaa vuodesta 1972 asti fanittaneena toivon kuulevani Muskan 'Kirjoita postikorttiin'-levytyksen. Tapasin Muskan menneenä kesänä Hämeenlinnassa. Sain nimmarin levyn kanteen. Muska on hieno ja empaattinen ihminen. Minulla oli myös Sammyn kasetti 70-luvulla ja sitä kuunneltiin aina kavereitten autossa. Joskus nauha jäi jumiin ja se kelattiin takaisin kynällä ja saatiin taas soimaan. Toisinaan nauha myös katkesi ja se piti teipata, ja taas toimi. Babitzinin katras on ollut aina hienoa porukkaa.

Anna

DAVID BOWIE: Golden years

18. päivä kuluvaa tammikuuta tänä vuonna 2014 näytti väritelkkarista tulleen vuonna 1964 valmistunut James Bond-leffa 'Goldfinger'. Sitäkin käytiin elokuvateatterissa aikoinaan katsomassa pummilla. Konstit oli monet. Elokuvan nimi ja teema johdattelee itse maestron eli David Bowien vuonna 1976 julkaisemaan biisiin 'Golden years'. Se on toivelevyni.

Terveisin nimimerkki 'James Potkukelkka

DARTS: The boy from New York city

Tänään lauantaina 25.1. 2014 iltapäivällä käynnistyy taas vuotuinen huipputapahtuma "Hannun heitot", veret seisauttava ja ylijännittävä mittelö Dartsin jalossa taidossa eli suomeksi sanottuna heitämme poikien kanssa pubitikkaa minun luonani hyvästä saunasta, ruoasta ja juomasta nauttien. Tapahtuma on yksityistilaisuus, mutta kutsumme radion välityksellä ENSkan mukaan mittelöihin ja toivomme aihetta läheltä liippaavaa musiikkia eli Darts-yhtyeen toiselta LP:ltä 'Everyone plays Darts' biisiä 'The Boy from New York City'. Tuohan soi 70-luvun lopulla radiossa lähes päivittäin. Tätä toivovat "The Boys from Roi City" eli Jarmo, Hannu ja Raimo ja haastavat kaikki Dartsin harrastajat mukaan ENSkaan hyvän asian puolesta.

Jarmo Rovaniemeltä

TAPANI KANSA: Kesän lapsi

Meitä oli 70-luvulla tyttönelikko, joka vietti paljon aikaansa yhdessä. Ryhmän muodostivat kaksi sisarusta, yksi serkus ja naapurin Leena. Koska emme voineet yhdessä olla sisaruksia, keksimme että ollaan sitten risasuksia.! Tänään 25.1. 2014 olemme saattamassa ystäväämme Leenaa viimeiselle matkalle. Toivomme Leenan muistolle soitettavaksi Tapani Kansan kappaletta 'Kesän lapsi'. Lämmöllä ja haikeudella muistelemme yhteistä nuoruuden aikaa ja Leenaa, todellista kesän lasta!

Olga

'Jee jee Jerry Cotton'-yhtye KONTRA ja erityisesti yhtyeen keulahahmo MOOG KONTTINEN villitsivät vahvasti kotomaamme nuorisoa 70-luvun puolivälissä. Kai se KONTRA tuli nähtyä... mutta missä ja milloin?

Näin yhtyeen edeltäjän eli Kontravirtasen Tampereella iloisella 70-luvulla. (Markku)

---

Kontran muistan 70-luvun jälkipuoliskolta vuolteensillalta. Erityisesti jäi mieleen se, kun Moog esittäessään kappaleen"sankarit salapoliiseina" näytti lavalla karatepotkuja ja kappaleen loputtua sanoi, että kyseiset potkut eivät ole tarkoitettu yleisön käyttöön! Fiksu mies. (Kari)

---

Akonpohjan urheilutalolla (ent.Saaren kunnassa nykyisessä Parikkalassa) lokakuussa 1978 tuli nähtyä (Pirjo)

---

Kyllä on Kontra nähty. Oli Hankasalmen Työväentalo joskus "Jerry Cottonin" kuumimpina hetkinä. Moog oli tyrmäävä kokemus; akrobaatti ja showmies viimeisen päälle. Ja kaikki kaseteilta tutut biisit jyräsivät yhtenä putkena talviseen iltaan. Bändissä muistaakseni Melartin, Eetu Tuominen ja joku iso karvainen mies toisena kitaristina ja rumpalina legendaarinen Holm. Yksi kovimmista keikoista ikinä, vaikka on yhtä ja toista vuosien varrella tullut nähdyksi Nirvanasta ja Dylanista lähtien. Tosin ne eivät esiintyneen Hankasalmella! (Tarmo)

---

Jerry Cottoni kuuneltiin Konginkankaan Essolla eli Paavon Baarissa monet kerran peräjälkeen. Kun pajatson ylänurkkaan iski napakan iskun niin monesti tipahti markka tai pari jazzosta lahjana,ja kaikki markat käytettiin Jerry Cottonin biisin soittamiseen Rock Olasta. (Keijo)

Jatka tästä

Uutiset Näistä keskustellaan Videot Audiot Videot ja audiot
Muualla Yle.fi:ssä