Olet tässä

Entisten nuorten sävellahja 27.07.2013

julkaistu 27.7.2013 klo 17:16, päivitetty 3.8.2013 klo 17:08

Kuva: Joan Jett

Soitetut levyt

1. ELTON JOHN - Crocodile rock

2. ALBERT HAMMOND - The free electric band

3. DANNY - Aaveratsastajat

4. DEAD END 5 - James Dean pop

5. JOAN JETT AND THE BLACKHEARTS - I Hate Myself For Loving You

6. DINGO - Elämäni sankari

7. J J CALE - Cocaine

8. DR FEELGOOD - She does it right

9. TABULA RASA - Gryf

10. BAY CITY ROLLERS - Give a little love

11. AC/DC - Hells bells

12. DAVID BOWIE - China girl

Biisikertomuksia

ELTON JOHN - Crocodile rock

Entisten nuorten sävellahjassa kysyttiin muutanma viikko sitten ensimmäisestä valmiiksiäänitetystä C-kasetista. Minulla ensimmäinen oli Elton Johnin 'Don't shoot me I'm only pianoplayer'-kasetti ja sekin pelkästään 'Crocodile rock'-biisin vuoksi. Oli sillä kasetilla tosin muutakin mahtavaa musaa. Nyt on kasetit laitettu kiertoon, kun uuteen stereoon ei saanut kasettisoitinta. terv. Timo K

DANNY - Aaveratsastajat

Meitä entisiä nuoria on kutsuttu nuoren parin äskettäin hankkimaan vanhaan omakotitaloon kesäiltaa viettämään. Koolla on isä, kolme tätiä, yksi setäihminen sekä nuoria serkkuja toivottamassa onnea uuteen kotiin, mikä sijaitsee meidän entisten nuorten lapsuudenkodin naapurissa. Nuori pari toivoo myös kuulevansa muistoja ja tarinoita heidän nykyiseltä sekä siis meidän lapsuuden ja nuoruuden maisemista.

Me entiset nuoret olimme ahkeria tanssipaikoilla kävijöitä. Mm. Koivurannan lava Jyväsjärven rannalla on meille kaikille tuttu monenlaisine kokemuksineen.

Toivelevymme on Dannyn 'Aaveratsastajat', koska uskomme, että Blues Brothers-sukupolvelle tämä kotimainen versio on tuntematon. Sen myötä toivotamme näille uusille Tölskäläisille Iloa ja Onnea!

Entiset Tölskäläiset

BAY CITY ROLLERS - Give a little love

Olin fanaattinen BCR-fani vuosia. Vuonna 1978 karkasin kotoa Lappeenrannasta Helsinkiin päästäkseni konserttiin (kotiarestia muuten tuli kaksi viikkoa ja koulussa reksin puhuttelu). Bändi yöpyi Hesperiassa ja meitä oli 20-30 fania, jotka päivystimme helmikuun pakkasessa hotellin edessä tuntikausia. Hotellin johtaja tuli sitten pihalle ja kertoi,että he ovat huolissaan, ettemme palellu, siksi he olivat järjestäneet hotellissa olevassa iltapaikassa (joku lie pikkubaari se oli) kuumaa mehua meille ja jos käyttäydymme hyvin, saattavat BCR:n pojat tulla meitä tervehtimään. Me lupasimme olla kiltisti ja niin menimme mehulle ja oi sitä onnen ilotulitusta, kun Eric, Woody ja manageri Tom Paton saapuivat baaritiskin taakse! Minä olin kutonut lapaset, mitkä sain antaa Ericille. Käyttäydyimme hienosti ja pojat jutustelivat meille aika kauan ja me saimme olla lämpimässä jonkin aikaa, kunnes tiemme vei Työväentalolle Hakaniemeen keikalle!

Että kyllä tähän on nyt saatava kuunnella biisi 'Give a little love'

Mari

ALBERT HAMMOND - The free electric band

Ai että! Joka viikonloppu piti päästä tanssimaan lavalle, joka sijaitsi järven rannalla. Olin alaikäinen, joten ei mulla siskon kanssa muuta huvia ollut kuin odottaa sitä ihanaa lauantaita. Liftillä menimme ja tulimme. Pakko myöntää, että loppukesän kylminä öinä pikatien varressa pimiellä takaisin odottaen kyytiä; oli ikävä omaan punkkaan. No kyllä sinne päästiin. Jätin kotona varaikkunan auki, josta kömmimme kerrrankin saunaan nukkumaan. Pääasia, että oli kotona. Levytoiveeni olisi Albert Hammondin 'The free electric band' vuodelta 1973. Haastan kaikki seiskytluvulla silloisella lavalla käyneet Enskaan sippitopin (tupakka) hinnalla.

Terveisin Eija

Jee! oltiin sitä rohkeita ja nuoria hulluja silloin, nyt ei tulisi kuuloonkaan moinen

JOAN JETT AND THE BLACKHEARTS - I Hate Myself For Loving You

Joan Jettin levytykset 'I hate myself for loving you' ja 'I love rock'n' roll' ovat tosi hyviä. Löysin vasta näin vanhana tämän makeen artistin.

Pampyla55

DINGO - Elämäni sankari

Täytettyäni 18 vuotta tänä vappuna rupesin ajattelemaan lapsuudessani kuunneltuja kappaleita. Sitten välähti mieleen eräs kappale. Muistan kuunnelleeni 90-luvun lopulla ollessani vielä taaperoiässä Dingon parhaat-kokoelmalevyä. Levyltä löytyvä 11.raita Elämäni sankari löytyi alunperin Dingon Via Finlandia levyltä avausraitana. Minun veljeni oli 80-luvun alussa kova Dingo-fani ja on edelleen, mutta itse en ole koskaan ollut mikään Dingo-fani. Vain tämä yksittäinen kappale sai nuoren taaperon laulamaan täysillä Neumannin tahtiin ja jalat vipattamaan. Biisiä kuuntelin aina niin paljon kuin mahdollista ja joka paikassa sitä tuli luukutettua. Biisi herättää edelleen tänä päivänä mahtavia muistoja lapsuudesta 90-luvun Suomessa ja olisi mukava kuulla Elämäni sankari-kappale, jos se vain suinkin löytyy. t. Jaska - nuori,mutta henkisesti entinen nuori

TABULA RASA - Gryf

Lappajärven Halkosaaressa oli jonkin ulkomaisen yhtyeen lämmittelybändinä 70-luvulla tamperalaisyhtye Tabula Rasa, jonka kitaristina oli sittemmin Kummeli-miehenä tuttuksi tullut Heikki Silvennoinen ja laulajana nykyisen näyttelijänä tunnetuksi tulleen Mikko Leppilammen isä Jukka Leppilampi. Olin silloin 16- tai 17- vuotias. Se ulkomainen yhtye on unohtunut, mutta Tabula Rasan esitykseen ihastuin ja se on jäänyt mieleen koko elämäksi. Ensimmäiset kasettinikin olivat Tabula Rasan kasetit. En muista, miten ne pikkukylään hankin, mutta hankituksi sain. Toive olisi siis jotain Tabula Rasalta... vaikkapa kaunis sävelmä 'Gryf'

Tarja

AC/DC - Hells bells

Moi!

Elettiin vuotta 1982 tai 1983. Oli vuosi nyt sitten kumpi tahansa, niin joka tapauksessa pappatunturi oli menopelinä. Jälleen kerran olin liikkeellä tuolla siihen aikaan täysin epämuodikkaalla menopelillä ja päätin piipahtaa moikkaamassa naapurin kavereita. Karautin heidän pihaan ja pikaisesti juttu kääntyi musiikkiin. Pojat sanoivat että nyt Mika olisi tarjolla todella kovaa "rokkia". Mietin mielessäni, että mitähän sontaa äijät nyt tyrkyttävät. Olin tottunut toisten naapurieni mukana Deep Purpleen, Led Zeppeliiniin jne. Sain käteeni täysin mustan levyn. Olin hyvin skeptinen, sillä olin tottunut levykansien olevan todellisia taideteoksia. Mustaan kanteen oli painettu mustilla kirjaimilla 'Back in Black'. Vielä tällöinkin ajattelin, että mitähän tämäkin on. No, kohteliaasti päätin kuitenkin istua ja kuunnella. Kun ensimmäinen kellon kumahdus kuului, olin myyty. Tämä oli jotain aivan uutta. Myös se, ettei kappaleiden välillä ollut sitä siihen aikaan normaalia monen kymmenen sekunnin tyhjää, ilahdutti suuresti.

Tämän jälkeen tutustuin tarkemmin myös AC/DC:n aiempaan tuotantoon ja riemua on riittänyt näihin päiviin saakka.

Nykyään olen hyvin monipuolisen musiikin ystävä. Kuitenkin AC/DC ja Led Zeppelin muodostavat musiikillisen rungon.

Biisitoiveenani olisi AC/DC:n 'Hells Bells'

Mika

Jatka tästä

Uutiset Näistä keskustellaan Videot Audiot Videot ja audiot
Muualla Yle.fi:ssä