Olet tässä

Entisten nuorten sävellahja 28.9. 2013

julkaistu 28.9.2013 klo 17:15, päivitetty 28.9.2013 klo 17:29
Ismo Alanko laulaa mikrofoniin ja Hassisen Kone -kokoelma.

Hassisen Kone oli kova bändi!

Kuva: YLE

Soitetut levyt

FREE: Wishing well

IRWIN GOODMAN: Punaportin blues

DEEP PURPLE: Black night

STALKER: Kultahiekkaa

DEPECHE MODE: See you

ALWARI TUOHITORVI: Miksi lähdit pois merimies

THE BEACH BOYS: California girls

THE HOLLIES: Hey Willie

PINK FLOYD: One of these days

EERO RAITTINEN: Vanha holvikirkko

THE ROLLING STONES: Angie

THE BEATLES: Twist and shout

WINGS: Band on the run

HASSISEN KONE: Muoviruuja omenapuissa

THE LOLLIPOPS: Do you know (how much I love you)

Biisikertomuksia

WINGS: Band on the run

Vuoden 1972 kesällä, kun olin menossa autolla Lohjalta Helsinkiin silloisen ykköstien, tarkalleen Myllylammen kohdalla tuli vastaan englantilainen kaksikerroksinen bussi. Kun bussi tuli kohdalle, näin bussin etuosassa pienet Englannin liput ja tekstin 'Band on the run'. Oivalsin, että vastaani oli tullut Paul McCartneyn Wings-yhtyee keikkabussi. Luin seuraavana päivänä lehdestä, että Paulin poppoo oli menossa Helsingistä Turkuun keikalle. Biisitoiveenani onkin Wingsin 'Band on the run'

Ipe

DEEP PURPLE: Black night

Tässä raittiuskasvatusta:

Kävin lukiota Kemijärvellä 1971. Viikot oltiin kortteerissa ja viikonloput, jos sattui, kotona Pelkosenniemellä.

Kaverini Hossen kanssa kuunneltiin lauantaisin hänen kämpällään vuonna 1971 patterilevysoittimella yhtä ja samaa levyä, kun muita ei ollut. Se levy oli Deep Purplen 'Black night'!

Sitten lähdettiin Tökärille tansseihin, jos vaikka olisi ihan fritsun kaulaansa saanut imutettua ja siten yhden mukamas bossanovan kauluksella piilottelun – mutta oikeasti kaveripiirissä leuhkimisen syyn. Olipa taas kiihkeä tapaus…

Äiti lähetti lauantaina Möllärin linja-autolla ruokapaketin ja eräässä oli sitten yllätysten yllätys: 2 pulloa Toppilan kolmosolutta! Toisen pullon kyljessä oli lappu: ”olet jo iso poika, mutta älä juo kaikkea yhteen menoon…!"

Annoinkin toisen Hosselle. Joimme kaljat pois ja siirryimme ostamaamme Kossu-pulloon – ja Deep Purplen 'Black night' soimaan. Se oli lauantai-illan huumaa by Kemijärvi! Soittakaa tuo 'Black night'. Mulla on täällä radion ääressä pullo keskiolutta jonka juon yhteen menoon heti kun alkuriffi pamahtaa!

Terveisin JW

DEPECHE MODE: See you

Haluaisin kuulla Depeche Modelta yli kolmekymmentä vuotta vanhan klassikon nimeltä 'See you'. Se on mielestäni todella herkkä ja kaunis kappale ja se tuo mieleeni seurakunnan nuorisokuoron kesämatkat Ruotsiin, joilla isot tytöt kuuntelivat puoliksi salaa bussin takapenkillä tätä kappaletta luuppina.

Sini

THE BEATLES: Twist and shout

50 vuotta sitten seitsemänvuotiaan pojan mieleen syöpyivät lähtemättömästi rautalankamusiikki ja The Soundsien listoille noussut versio 'Emmasta'. Samoihin aikoihin alkoi äitini vatsa pyöristymään ja minulle kerrottiin, että saisin pikkusiskon tai -veljen. Odotin kovasti tuota ihmettä ja kun sitten pikkuveljeni sayntyi, olin ihmeissäni siitä parkuvasta kääröstä ja samalla ylpeä, kun tunsin itseni isoksi pojaksi. Syys - marraskuussa Suomen listaa hallitsi Taisto Tammi kappaleella 'Tango merellä'. Pieni veljeni ei siitä kuitenkaan kovasti kärsinyt, koska ei siitä mitään muista. Mutta samana vuonna tuli The Beatles ja se puolestaan on jäänyt paitsi minun, myös veljeni tajuntaan. Pikkubroidi täytti viime sunnuntaina 22.9 2013 pyöreät 50 vuotta ja sen kunniaksi haluasin kuulla The Beatlesien tsibaleen 'Twist and shout'. John Lennon laulaa siinä kitarisansa pihalle... siis vähän samaan tapaan kuin veljeni huusi protestinsa märkien kapaloiden takia. Onnea Niemisen Jykä - 50 vee.

Terveisin isobroidisi Make

THE LOLLIPOPS: Do you know (how much I love you)

Nuorena tyttönä ihastuin Lollipops-poikiinkoska he olivat niin söpöjä ja kappaleetkin ihania. En ole onnistunut kuulemaan ko bändin lauluja mistään tuutista. Löytyisiköhän jotain ?

Tarja

EERO RAITTINEN: Vanha holvikirkko

Hei!

Äitini haluaisi kuulla ohjelmassanne Eero Raittisen 'Vanhan holvikirkon', mikä on minun ja äitini laulu vuodelta 1968. Se oli suuri hitti sinä vuonna, kun synnyin ja äiti kuunteli kappaletta paljon. Meillä se oli levyllä, jonka kääntöpuolen biisiä äiti ei enää muista. Hän oli ostanut levyn jostain Helsingin keskustan liikkeestä.

'Vanha holvikirkko' laulettiin myös häissäni vuonna 1992 yllätyksenä ystäviemme toimesta.

Ehdotus yhteydenotosta ja toiveesta tuli äidiltäni, joka kuuntelee ohjelmaanne joka lauantai.

Anu, vuosimallia 1968

FREE: Wishing well

Haastan kaikki Hattulan Nihattulan koululle ensi lauantaina 5. lokakuuta 2013 klo 16.00 tulevat entiset oppilaat Entisten nuorten sävellahjaan jotka kävitte kyseistä koulua 60-luvulla Entisten nuorten sävellahjaan vitosella per nenä. Toivottavasti viimevuotinen 40 hengen raja rikotaan ja mukaan tulisi niitäkin, jotka ovat aiemmin sinne aikoneet, mutta jostain syystä eivät ole sinne päässeet. Koulun 111-vuotinen historia jo velvoittaa tulemaan mukaan. Tarjolla on kahvia, elävää musiikkia ja entisiä luokkatovereita. Toivebiisinä Free-yhtyeen 'Wishing well'

Harri Hattulasta

THE HOLLIES: Hey Willie

Voisiko joku kertoa mitä tapahtui 30.8. 1969 Luumäellä Risulahden lavalla? "Tunnelma oli tyypillinen saapasrasvan ja halvan viinan hajuinen suomalainen iltamatunnelma ja lavalle vippailtiin palavia tupakan natsoja"(tämä oli lainaus Suosikista). Haastan kaikki Hollies-konsertissa olleet Luumäen entiset nuoret pontikapullon hinnalla Entisten nuorten sävelahjaan.

Terveisin Prinssi Eversti. Levytoive on The Hollies-yhtyeen 'Hey Willy'-levtys vuosimallia 1971

ALWARI TUOHITORVI: Miksi lähdit pois merimies

Hei kaikki entiset nuoret koko Suomessa!

Täällä Sisä-Suomen kuivalla maalla, kaukana merien rannoista, katselin nuorena miehenä, kun naapurin Vesa teki koivuntuohesta tuohitorven. Hän olisi myynyt sen minulle kymmenellä markalla, vaan ei ollut rahaa ostaa. Mieli kyllä kovasti teki. Ihailemani nuori

mies lähti merille laivaan hankkimaan elantoa. Vähän haikea mieli jäi, kun ystävä lähti kauas pois. Vakava mieli valtasi mielen muutamaa vuotta myöhemmin, kun Korpilahden Nelospirtin lavalla esiintyneen bändin laulaja alkoi laulaa laulua, missä sanottin... "tunti toisen jälkeen kysyy silti itseltään, miksi sidoit itsesi sä merielämään?...". Silloin tuli hyvä naapurin merimies, Vesa, mieleen yllättäen.

Haaste Veskulle ja kaikille Suomen merimiehille, jotka kyntävät maailman meriä, sillipurkin hinnalla Entisten nuorten sävellahjaan!

Toivekappaleena Alwari Tuohitorven 'Miksi lähdit pois merimies'.

Entinen nuori Korpilahdelta

HASSISEN KONE voitti rockyhtyeiden SM-kisat keväällä 1980. Saman vuoden 'syssymmällä' Ismo Alangon luotsaama joensuulaisryhmä villiinnytti meitä suomalaisia 'Rappiolla'-levytyksellään. Näitkö HASSISEN KONEtta joskus jopa keikalla? Jos niin missä ja milloin?

Tarvashovissa tuli nähty (Matti)

---

Imatra Rockissa -80. Festari järjestettiin Imatran Ajojen yhteydessä lauantai-iltana. Se oli varmaan ensimmäisiä Hassisen Koneen isompia konsertteja. (Lassi)

---

Huvikumpu Siilinjärvellä. 'Rappiolla' oli tajunnan räjäyttäjä... (Saija)

---

En päässyt keikalle katsomaan, mutta sopivasti murrosiän kynnyksellä näitä kuunneltiin. Ensimmäinen levy tai minulle C-kasetti oli paras. Biisit oli kovia, lentoonhan niitä kuunnellessa lähti. (Petri)

---

Kesällä 1981 Hassisen Kone esiintyi Tuulenviemää kiertueella Lappeenrannan kesäteatterilla (Rauno)

---

Siilinjärven Huvikummussa ja aika monta kertaa tuli bändi nähtyä. Hassisen Kone iski tajuntaan jo 'muoviruusuilla omenapuissa' (Ulla)

---

1980 talvella hain entistä tyttöystävääni Vesannon Vesamäeltä tansseihin Toyota Corollalla. Isäpuoli Kalevi kysyi, että minnekkän sitä tyttöä nyt viedään. Kerroin, että menemme Suonenjoen kaarihallille katsomaan Hassisen Konetta. Siihen Kalevi tuumasi, että yrittäkää sitten vaihtaa tuo meidän vanha Nuffielt siihen Hassisen Koneeeseen.

Haastankin Kalevin ja kaikki muutkin postikopilla pyörineet entiset ja vielä entisemmätkin nuoret enskaan sopivalla summalla. Biisitoiveena 'Muoviruusuja omenapuissa' (Veli-Matti)

Jatka tästä

Uutiset Näistä keskustellaan Videot Audiot Videot ja audiot
Muualla Yle.fi:ssä