Olet tässä

Entisten nuorten sävellahja 29.6. 2013

julkaistu 29.6.2013 klo 17:06, päivitetty 29.6.2013 klo 17:26
Muska

Kuvassa Muska 'Kirjoita postikorttiin' Babitzin

Kuva: YLE

Soitetut levyt

LED ZEPPELIN: Going to California

CHRISTIE: Yellow river

TONY CHRISTIE: (Is this the way to) Amarillo

AVO HEYSKANEN: Hauskaa mutta halpaa

STEVE KEKANA: Raising my family

HECTOR: Herra Mirandos

ABBA: Lay all your love on me

HURRIGANES: My sweet Lily

EERO RAITTINEN: Toivotaan toivotaan

MODERN TALKING: You are not alone (Extended version)

MUSKA: Häämuistojen valssi

MIDDLE OF THE ROAD: Soley soley

T. REX: Tenement lady

Biisikertomuksia

EERO RAITTINEN: Toivotaan toivotaan

Ylikiimingin kunnallinen keskikouluvainaa päästi meidät maailmalle 40 vuotta sitten. Sitä juhlitaan lauantaina 6.7.13 klo 15 alkaen kirkonkylällä ja muistellaan mm. teinihippoja, joissa esiintyjänä oli Eero Raittinen - tuo kuuluisa, pehmeämpi rokkari.

Itse sain silloin olla jopa yötä koulun apukeittiöllä. Joku muukin halusi kömpiä illalla sisätiloihin, mutta ainoa avonainen reitti oli ollut kellarin ikkuna ja siellä vastassa avonainen puolukkasaavi. No onneksi ei verisiä kengän jälkiä tutkittu sen enempää. Niin tuosta toiveesta: hippiaikojen päätteeksi tehty sievä laulu todistaa, ettei mikään ole muuttunut - toivottavasti toivo elää. Nähdään Ylikiimingissä ensi lauantaina 6. heinäkuuta 2013

Terv. Jukka, Allan, Veli ja muut saikkarat.

TONY CHRISTIE: (Is this the way to) Amarillo

Voisitteko ystävällisesti soittaa kappaleen 'Amarillo' Se oli ihana kipale ja on sitä edelleen.

Nuorena sitä rohkeasti lähti tuosta vaan Kultakivelle bilettämään ja liftillä. Siihen aikaa kyyti oli varmaa. Nykyään kun tuo maan vetovoima on huomattavasti lisääntynyt, niin sitä saattaisi jäädä tienposkeen tai korkeintaan joku invataksi saattaisi säälistä ottaa kyytiin.

Oi niitä aikoja... kaikki oli edessä tai ainakin luuli olevan...

Eipä sitten muuta kuin terkkuja vaan sisko-Merjalle Paloheinään, Maritalle Parikkalaan ja Anulle.. Imatralle kai?

Terveisin Tarja

MUSKA: Häämuistojen valssi

Oli vuosi 1975. Oltiin tulevien lasteni isän kanssa juhannusta juhlimassa Rautavaaran lentokentällä siellä niin kutsutulla vierityspaikalla. Se on paikka, josta uitettavia tukkeja kipattiin Tiilikkajokeen ja se oli lentokeskuksen vieressä. Yövyimme miehen omistaman pakettiauton takakontissa. Porukkaa oli paljon. Yleisölennätyksiäkin oli ja silloin tuli pienkoneellakin lennettyä. Orkesteri oli jokin humppaorkesteri. Väliajalla soitettiin levyjä ja mieleen on jäänyt Muskan 'Häämuistojen valssi'. Oli kai omat häät ajatuksissa. Häitä ei ihan heti tullut, mutta tyttö syntyi maaliskuussa -76.

Terveisin Leena

ABBA: Lay all your love on me

Elettiin 70-lukua. Nurmeksessa Ullan neitsytkammarissa Abba-julisteisin seinien keskellä kuuntelimme Abbaa niin täysillä kuin kasettisoittimesta ääntä lähti ja annoimme musiikin viedä. Abba soi vieläkin kodissasi, kun haluan kuulla upeaa musiikkia ja 'Mamma Mia'-leffa on tullut katsottua useammin kuin kerran.

Päivi

C-kasetti tuli markkinoille vuonna 1963 ja yleistyi musiikkitallennusmuodoksi 60-70-lukujen vaihteessa. CD-formaatti syntyi vuonna 1978, mutta yleistyi vasta vuosien 1983 - 1986 aikoihin. Mikä oli ensimmäinen C-kasettiformaatissa hankkimasi tai saamasi albumi tai kuten kansanomaisesti sanottiin: valmiiksi äänitetty kasetti?

Ostin Sladen 'Slayed'-kasetin vuonna 73 kesällä. Sitä kuunneltiin patterikäyttöisellä soittimella yökaudet, tai niin kauan kun patterit riitti. (Marjo Kingelin)

---

Muskan kasetti vuonna 1973. Sitä ja Sammyn ekaa kasettia kuuntelin tosi ahkerasti . Muskalla onkin näemmä synttärit 28.6, joten onnea rokki-mimmille! Muistan myös Lena Zavaronin cd.n jota paljon kuuntelin. Lena kuoli 35-vuotiaana anorexiaan.. sääli. (Anna-Maija Honkonen)

---

Olin kesätöissä mansikkamaalla ja rahalla ostin pattereilla toimivan kasettisoittimen ja Markku Aron kasetin jossa "Oo mikä nainen" (korjattu ja teipattu kasetti vieläkin tallella, tosin en tiedä soisiko se vielä) (Armi Kannisto)

Gary Glitterin 'Glitter'-kasetti, jonka mummo osti minulle Oulun Sokokselta. Lomareissulla mummolassa ei ollut kasettisoitinta, joten odotin kotiinpaluuta kiihkeästi! (Päivi Huttunen)

---

David Bowien 'Aladdin Sane'-kasetti vuonna 1973. Eniten halusin T.Rexin 'Tanxin' ja ostinkin sen, mutta koska se oli viallinen, palautin. Toista kappaletta ei ollut, piti valita suuresta määrästä ei- niin-ykkösiä. Ihanan näköinen kesämyyjäpoika otti pyörivästä kasettitelineestä yhden: "Ota tää, tämä on hyvä!": ELP, Emerson, Lake & Palmer.. Siis.. mikä? Ulkomusiikillisista syistä lähestulkoon ostin ELP:n, mutta päädyin Bowieen, jota en ole katunut. Kasetti vaikeni vuosia sitten, nyt on hyllyssä Aladdin Sane -CD. Vaan kuinka ollakaan! Kiinnostuin ELP:stä - hyvin epätodennäköistä, mutta niin pääsi käymään. Hyvin markkinoitu, siis, vaikei kauppoja syntynytkään. Kasetit ja levyt oli niin kalliita, ettei puhettakaan että olisi ostanut "molemmat" tai samana kesänä "toisen". (Taina Saarinen)

---

Sweet-yhtyeen kasetti se oli. Naapurin pojalta ostin kasetin viidellä markalla joskus v. 1972. Kuunneltu puhki. Kun kasetin "tyyny" kului ja irtosi, tilalle laitettiin tupakan filtteristä uusi tyyny ja taas kuunneltiin. Liimattu ja teipattu kasetti on kotona edelleen tallessa. (Irja Talman)

---

Joululahjaksi sain Santanan kolmosen, tuli äänitettyä sen päälle varmaan Sweettiä ja Sladea, kun ei Santana sillon iskenyt. Pari vuotta myöhemmin ostin sitten levyn uudelleen, vinyylinä tosin. (Pekka Heikkinen)

---

Slade Alive-kasetti vuonna 1972. Etsin sitä juuri viime viikolla löytämättä, digitalisoidakseni sen auto käyttöä varten! Siltä löytyy hyvä versio 'Born To Be Wild': sta!

Pekka-eno oli tuonut Saksasta Blaupunkt radiokasettisoittimen, mikä on vielä tänä päivänäkin käytössä kesämökillä. Tosin kasettipuoli on sökö. (Markku Karjalainen)

---

Kevät -74 ja Hectorin 'Herra Mirandos'-albumi. Siihen meni iso osa silloisesta kotiuttamisrahasta (150 mk) Mulla on vielä arviolta 100 kasettia ja pari soitintakin. Kunnon retroa; niistä ei luovuta! (KJ Lammio)

Jatka tästä

Uutiset Näistä keskustellaan Videot Audiot Videot ja audiot
Muualla Yle.fi:ssä