Olet tässä

Entisten nuorten sävellahja 30.11. 2013

julkaistu 1.12.2013 klo 11:51, päivitetty 1.12.2013 klo 11:54
Paul Simon ja Art Garfunkel esiintymässä Roomassa.

Kuvassa Simon & Garfunkel

Kuva: EPA

Soitetut levyt

HULLUJUSSI: Friduna skikuna

JUICE LESKINEN SLAM: Sika

GIBSON BROTHERS: Que sera mi vida

NE LUUMÄET: Siinä on punk Kari

NUMMISUUTARIT: Nollapolla

SIMON & GARFUNKEL: Bridge over troubled water

MATTI PELLONPÄÄ YSTÄVINEEN: Keke Rosberg formularock

EDDY: Truly yours

CHRISTIE: Yellow river

ALWARI TUOHITORVI: Mykkä fiilis

HOLLYWOOD BEYOND: What's the colour of money

RAINBOW: Kill the king

QUEEN: Love of my life

AC/DC: Mistress for Christmas

Biisikertomuksia

ALWARI TUOHITORVI: Mykkä fiilis

Moi 50+ ikätoverit!

Näin myöhäissyksyn aikaan läntisen taivaanrannan iltarusko saa väreineen mielen haikeaksi ja kaipaamaan jonnekin sinertyvän taivaankannen taa. Oli vuosi 1975, kun muutettiin Lahdesta Keski-Suomeen. Kerrostaloasunto vaihtui vanhan keskisuomalaisen lehtitalon ikivanhaan puukiinteistöön. Oli saatu jo lamput kattoon ja mustavalkoisella kuvalla varustettu ASA-visio-TV päälle, kun uutistelukija Heikki Kahilan tuttu ääni alkoi kuulua kuvaruudusta. Olo uudella paikkakunnalla alkoi tuntua heti paremmalta, kun vielä vastakeitetty juomaton kahvi alkoi tuoksua uudessa kodissa nenään. Ikkunasta katselin syksyistä auringonlaskua haikealla mielellä ja ajattelin, että tokkohan elämä vielä tästä jatkuu entisiä lahtelaisia kavereita ikävöiden. Terveisiä Lahteen Makelle ja Hossille Mukkulaan ja haaste kaikille vähän surumielisille suomalaisille vuonna 1975 maksaneen LP-levyn hinnalla eli á 24 markkaa. Toivebiisinä Alwari Tuohitorvi-yhtyeen 'Mykkä fiilis'

Kiitos hyvästä radio-ohjelmasta, joka vie takaisin ihaniin aikoihin!

Terveisin nimimerkki 'Surullinen mies'

SIMON & GARFUNKEL: Bridge over troubled water

Asuin 60- ja 70-lukujen vaihteessa Helsingissä Köydenpunojankadulla suuressa kerrostalossa, jossa meitä kakaroita oli suuri lauma. Muistelen lämpimästi Eerikinkadun puoleisen talkkarin poikaa Jarmoa, jolta sain totuus ja tehtävä leikissä ensisuudelmani.

Henrykään ei ole unohtunut, saimmehan me isolla pihalla aikaan kunnon flaidiksen. Ja muut kannustivat ympärillä. En ole senkään jälkeen antanut periksi.

Ruoholandenkadun puoleisessa päässä asui ystäväni Tiina, jolla oli kahdehdittava oma huone pitkän keittiön päässä.

Kakaroita pyöri pihalla ja läheisessä Ruoholahden silloisten röttelöiden viereisessä puistossa omissa porukoissaan. Me vanhimmat opettelimme tupakoimaan, ja henkeen piti vetää, vaikka kuinka pyörrytti.

Porukka oli poikavoittoista, muttei se meitä muutamaa tyttöä haitannut, samalla lailla kiipeiltiin aidoilla, kallioilla ja Kaapelitehtaan kelojen päällä (mikä tietysti oli ankarasti kielletty).

Kappaletoiveeni on aina yhtä ihana Simon & Garfunkelin 'The bridge over troubled water'.

Helena

GIBSON BROTHERS: Que sera mi vida

Vuosikymmen oli vaihtunut 80-lukuun ja olin noin 12-13-vuotias. Makasimme tuttavaperheen tyttären kanssa heidän mökin vintillään ja luimme Angelica-kirjoja. Kaverillani oli Gibson Brothersien kasetti, jota käänsimme ympäri ja ympäri. Näin vietimme aurinkoisen kesäviikonlopun Ranskan linnoissa ja salaliitoissa.

Yhä edelleen Gibson Brothersien 'Cuba', 'Que sera mi vida', 'Ooh what a life' ja muut kasetilla olleet kappaleet vievät minut Joffrey de Peyracin luokse ja Angelican rakkauteen rujoa miestä kohtaan.

Olisi kiva kuulla jälleen jokin Gibson Brothersien kappale ja muistella noita huolettomia kesäpäiviä.

Elisa

QUEEN: Love of my life

Hei! Sunnuntaina 24. päivä kuluvaa marraskuuta 2013 tuli kuluneeksi 22 vuotta Queen-vokalistilegenda Freddie Mercuryn poismenosta, joten eikös olisi syytä kunnioittaa suurta mestaria vaikkapa kappaleella 'Love of my life'. Kuuntelin tätä jo 70-luvulla ja olen edelleen suuri Queen-fani. Kiitos kaikille entisille nuorille osallistumisesta tähän mahtavaan ohjelmaan.

Päivi Savonlinnasta

HULLUJUSSI: Friduna skikuna

Haluaisin kuulla Hullujussin kappaleen 'Friduna Skikuna'. Tätä tuli kuultua teini-iässä paljonkin. Maalla kun oltiin, niin joskus piti kitkeä porkkanapenkkiä, mutta siitä ei meinannut tulla valmista ollenkaan, kun aina piti juosta kelaamaan kasettimankkaa takaisin kappaleen alkuun. Lopulta ne sanatkin sitten opittiin ulkoa, että voitiin laulaa mukana!

Kirsi

EDDY: Truly yours

60-luvun loppupuolella kun mentiin tyttöjen kanssa Naksi-nimiseen baariin Turussa niin aina piti laittaa soimaan sama levy. Se oli Eddyn laulama 'Truly yours'.

En ole kuullut kyseistä levyä kertaakaan sen jälkeen ja toivon kuulevani sen vielä joskus! Toivottavasti Entisten nuorten sävellahjassa??? Kiitos.

Pippi Turusta

Happy Xmas (War is over)? Merry Xmas everybody? Sika? Mikä on kaikkien aikojen joulurocksävelmä ja miksi?

Lennonin Happy Xmas ehdottomasti. Suomeks Juicen Sika js yks Oravan joulu ei myöskään ole hullumpi (Maisa)

----

Lennonin Happy Xmas (Markku)

----

Sladen Merry Xmas everybody (Lari)

----

AC/DC - Mistress For Christmas, koska kukapa meistä ei haluaisi sänkynsä pohjalle naista punaisissa hepenissä. (Jyrki)

----

Band Aid: Do They Know It's Christmas. Ei ole rokkia muttei jouluvirsikään. (Heljä)

----

Jussi Hakulisen 'Joulu avaruudessa' Vähän erilainen joululaulu, sanomaa ja uutta ulottuvuutta! (Markku P.)

---

Ne Luupojat Surf -Hauskaa joulua! (Toni)

----

Hassisen Kone on jouluyö,nyt laulaa saa.Kaikessa karuudessaan muistuttaa joulun sanomasta.Vaikkakin arvostelee joulun herran kansaa! (Aippa)

----

Mitä työ oikein höpäjätte! Paras on edelleen "Mary's Boy Child" ja esittäjänä Boney M! Kylmät väreet menevät aina selässä kun kuulee sen... (Timo)

----

Queen - Thank God It's Christmas, ainoa joululaulu jota kärsii kuunnella. (Ella)

----

Slade ja Merry Xmas everybody. Tämä se toi joulutunnelmaa jos mikä (Tapani)

----

Chris Rean Driving home for christmas vuodelta -88, koska biisin kokonaisuudesta välittyy satumaailman kaltainen iloisuus ja hyväntahtoisuus kanssaihmisiä kohtaan. (Jaakko)

----

Sladen Merry Xmas everybody (Hannu)

----

Juicen Jouluvirsi. Sillä me aloitetaan aina ennen kinkkuun käsiksi käyntiä. (Hannele)

Jatka tästä

Uutiset Näistä keskustellaan Videot Audiot Videot ja audiot
Muualla Yle.fi:ssä