Olet tässä

Entisten nuorten sävellahja 31.8. 2013

julkaistu 31.8.2013 klo 17:12, päivitetty 31.8.2013 klo 17:42

Kuvassa Kari Peitsamo

Kuva: YLE / Vesa Vaarama

Soitetut levyt

HURRIGANES: Bourbon street

WIGWAM: Nuclear nightclub

THE ROLLING STONES: Tell me

SUKELLUSVENE: Savitaipaleen polkka

RAULI BADDING SOMERJOKI: Valot

MANFRED MANN: With God on our side

AC/DC: Thunderstruck

SLADE: Cum on feel the noize

ELF: Tarantella Joe

DADDY FREDDY: Born Christian

CREEDENCE CLEARWATER REVIVAL: Bad moon rising

SAMMY BABITZIN: Pienen pojan nukkeshow

KARI PEITSAMO JA ANKKULI: Country-hai

THE BEATLES: Lady Madonna

Biisikertomuksia

MANFRED MANN: With God on our side

Biisitoiveeni on Manfred Mann-yhtyeen versio Bob Dylanin kappaleesta 'With God on our side'.

Muutin 70-luvun alussa pääkaupunkiseudulle ja kävin kerran aamupäivällä, kun pikkaisen "huikaisi" legendaarisessa ravintola Kuopassa. Kuoppa oli vissiin Vilhonkadulla; en enää muista seutua niin tarkasti. Vessassa käydessäni huomasin, että tässä ureakourussa oli 50 markan seteli! Otin sen varovasti paperipyyhkeeseen ja mietin mitä nyt tekisin. No pistin sen taskuuni. Kämpille tultuani rupes omaatuntoa vähän kolkuttaan ja päätin lahjoittaa kyseisen summan Sävellahjaan edellä mainitulla levytoivomuksella ja haastoin kaikki Kuopan vessan viisikymppisen löytäneet Sävellahjaan. Ei haastetta eikä toivelevyä tullut radiosta koskaan. Olisko se nyt mahdollista? Please...

Terveisin Hanski 49

CREEDENCE CLEARWATER REVIVAL: Bad moon rising

Liftattiin Tampereelta Turkuun kaikkien aikojen ensimmäiseen Ruisrokkiin vuonna 1970 silloisen poikakaverin Ramin kanssa. Ei ollut mitään tietoa missä yövyttäisiin. Siellä oli eräät prätkäpojat Turusta, joilla oli teltta ja me änkäyvyttiin siihen soputelttaan. Oltiin kuin sillit purkissa, mutta hyvin sovittiin ja hauskaa oli!

Levytoiveena olisi joku hyvä CCR:n kipale; vaikkapa 'Bad moon rising'

Kati

THE ROLLING STONES: Tell me

Hei!

Upposin tuossa muutamana iltana kuuskytluvun ja seiskytluvun ihmeelliseen musiikkimaailmaan, joka oli sitä parasta aikaa mun mielestä. Mieleeni jäi Rollareiden kappale 'Tell me'. En ole moista radiosta kuullut kuin joskus 80-luvulla jossain ohjelmassa. Soittaisetteko kyseisen biisin, olinhan Rollari- ja Beatles-fani jo lapsuudesta saakka isosiskoni kanssa, koska hän diggas heitä. Ai että ne pojat oli söpöjä; siis nää laulajat. Kaikki mahdolliset levyt nauhoitettiin tai lainattiin keneltä saimme ja soitimme ne lähes puhki. Kas miten musa tuo nuo ajat mieleen. Haastan kaikki Beatles- ja Rollari-fanit kympillä mukaan Enskaan ja biisitoiveeni on siis tuo Rollareitten 'Tell me'.

Terveisin Eija

RAULI BADDING SOMERJOKI: Valot

Pikkumäki vuonna 0. Lunta satoi ja kasettimankka soitti köhien Baddingia. Oli uusivuosi tosiaankin vuonna 0 eli joskus 1973. Paleltiin ja kuunneltiin rockkia. Haastan kaikki Pikkumäen jengiläiset Entisten nuorten sävellahjaan enssään Bule Bulen nykyisellä hinnalla. Toivelevy on Rauli Badding Somerjoen 'Valot'

Terveisin Pihi-Honkanen

ELF: Tarantella Joe

Entisinä vuosina me vuonna -63 syntyneet nuoret tapasimme käydä illanvietossa lauantaisin. Käyntipaikka nro 1. vuosina 1978 - 1979 oli talviaikoina Ylistaron Alapään nuorisoseura ja kesäisin Isonkyrön Pukkilansaari sekä Laihian Hulmi. Tuohon aikaan esiintyjäkaarti oli aikansa suosikkeja, muun muassa Dannysta ja Armista alkaen. Toivebiisini esittäjä yhtye ELF tuli tuntemattomasta (Savosta?) ja räjäyttivät pankin 'Tarantella Joe'-kappaleella.

Tällaisin kuvin ja tunnelmin toivotamme koko Kyröön Köörin voimalla ONNEA taas yhdelle jäsenellemme Monitoimelle ja viikko sitten nostimme illalla maljan paitsi viime maanantaina tasalukemasyntymäpäivällensä niin myöskin kaikille meille viidelle kööriläiselle eli 'tapauksille' RR, HH, Lahaja, MT ja KK ja tälle 43-vuotiselle ystävyydelle!

KK (Maarit Kero)

SAMMY BABITZIN: Pienen pojan nukkeshow

Illu -59 Tampereelta moro!

Lähestyn Entisten nuorten sävellahjaa nyt ensimmäistä kertaa. Kiitos Radio Suomelle heinäkuussa 2013 lähetetystä hienosta Babitsin-sarjasta 'Laulava Babitzinin perhe'. Kuuntelit useimmat jaksot ja vinkkasin aiheesta myös siskolleni Päiville. Päivi-sisko täyttää joulukuussa 60 vuotta ja hän oli 15-kesäisenä ankara Kirka-fani ja pääsi kuulemma joskus backstagellekin. Mutta elämäni kappale on 'Pienen pojan nukkeshow' siltä Sammy Babitzibin vinyyliltä, jonka kannessa hän hymyilee Alfa Romeon vihreä takki päällä ja näyttää kuolemattomalta. Levy julkaistiin muistaakseni sen kohtalokkaan kolarin jälkeen. Olen niin naivi, vaikka olenkin "aikuinen", että ajattelen vieläkin tämän kappaleen tavoin!

AC/DC: Thunderstruck

Hellurei! Ollaanko kuulolla Tate, sukulaiset ja ystävät? Hannu & Soili sanoivat toisilleen 'kyllä se tahtoopi' Kuopion maistraatissa eilisenä perjantaina 30. elokuuta. Kosittu oli karkausvuonna 2012. Kaleva-lehdessä oli seuraavaa ilmoitus: 'Tahdotko sinä Ukonkäppänä maata rötköttää loppuelämäsi vierelläni? Terveisin Akantekele'.

Biisitoiveena soikoin AC/DC:n 'Thunderstruck'. Hyviä biisejä on paljon ja tämä on yksi niistä.

Terveisin Maakari / Akantetekele

HURRIGANES: Bourbon street

Työkaverimme Jaana on kutsunut meidät tänään ja 31.8. 2013 pihasaunan ja paljun avajaisiin. Kysyessämme aikaa hän vastasi, että tulkaa ennen kuin alkaa Entisten nuorten sävellahja!!!! Jaana on vankkumaton Hurriganes-fani, joten eiköhän panna 'Bourbon street'-poppi soimaan ja hypätään paljuun sekä naatitaan illasta ja musiikista!!!!

HK-pakkaamon tytöt

------------------------------------------------

Kari Peitsamo hämmästytti ja puhututti vuonna 1977 ensilevytyksellään 'Kauppaopiston naiset'. Sittemmin Peitsamosta on tullut eniten levyttänyt suomalaisartisti Georg Malmstenin jälkeen. Diggailitko Kari Peitsamon esiintymisiä jo hänen uransa alkuaikoina tai ehkä vasta CCR-tribuuttiaikoina 80-luvulla vai joskus tännempänä?

Mr. Peitsamo oli joskus frendin 40-v synttäreillä soittamassa, hyvää settiä FDVA:n jäsenille (Petri)

----

Kari Peitsamon Keikalla en ole käynyt koskaan, mutta kyllä hyvin upposi Tampereella opiskelijabileissä 80-luvun puolivälissä "Kauppaopiston naiset", opiskeltiin näet Tampereen kauppaoppilaitoksessa.... (Henna)

----

Keväällä 1979 sai Porvoon Linnankosken lukion keskusradiossa soittaa ruokatuntisin omaa musiikkia.

No... teimme yhden luokkakaverin kanssa C-kasetille koosteen. Ensin soi Blondien "Heart of glass", sen jälkeen tuli Kari Peitsamon kappaleesta "Perseitä" kertosäettä "perseitä, perseitä, perseitä..." yhtä soittoa pari minuuttia tuota .

Laitoimme vielä keskusradiohuoneen oven lukkoon sen jälkeen kun olimme laittaneet kasetin soimaan.

Kaikkea pitää kokeilla, mutta tuo tempaus olisi saanut jäädä tekemättä! Jonkunlaista huutoahan tuo aiheutti ja opiskelijoiden keskusradion käyttö päättyi siihen. (Timo)

----

Peitsamo ja Ankkuli kesällä 1977 Tampereen ylioppilastalolla oli kokemus. Lakoninen setti, joka käsitti bändin senhetkisen tuotannon osui täydellisesti kuuman punk-kesän agendaan. Proge oli ohi, Hurriganesin kultaaika lähes historiaa ja Ramones nähty juuri Tampereellakin konsertissa. 'I hate Royals' T-paita kuului uuteen lookkiin. Peitsamo ja bändi oli kuitenkin pukeutunut Moog Konttisen mallin mukaan tikkitakkkeihin ja farmareihin. Peitsamon yksinkertaiset kappaleet ja tiukka rocksoundi oli selkeä viesti uudesta aikakaudesta suomirokissa. Pelle ja Eput tulivat muutaman kuukauden jälkeen ulos autotalleista. (Jorma)

---

Vuosi oli 1978, limenvihreän Saab 96:n autokasettisoittimesta soi: "Musta kolmio liukuu vedenpinnalla"... Kantri-Hai oli tullut Lohjalle!!! (Laura)

Jatka tästä

Uutiset Näistä keskustellaan Videot Audiot Videot ja audiot
Muualla Yle.fi:ssä